Укр
Рус

Брокколі з часником - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з часником 65 4 3 з 5 - детальніше -
Варений омлет в пакеті - покроковий рецепт, фото 1 Варений омлет в пакеті 40 2 2 з 5 - детальніше -
Вермішель з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з оливками 20 3 1 з 5 - детальніше -
Грибний гуляш - покроковий рецепт, фото 1 Грибний гуляш 45 6 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з баранини 65 3 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з яловичини 80 6 4 з 5 - детальніше -
Гуляш з яловичини з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з яловичини з картоплею 90 3 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з яловичини зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з яловичини зі сметаною 4 6 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з яловичої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з яловичої печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з курячої грудки 50 4 4 з 5 - детальніше -
Гуляш з курячих шлунків - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з курячих шлунків 65 6 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з лося - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з лося 80 5 3 з 5 - детальніше -
Гуляш зі свинини з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини з грибами 75 6 4 з 5 - детальніше -
Гуляш зі свинини із сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини із сметаною 60 5 3 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з картоплею 45 4 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з куркою в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з куркою в мультиварці 35 3 2 з 5 - детальніше -
Гуляш з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з томатною пастою 110 5 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з чорносливом 80 6 4 з 5 - детальніше -
Гуляш із сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш із сметаною 50 3 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з кабачків 65 4 3 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка з овочами 80 6 3 з 5 - детальніше -
Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Котлети з кабачків і картоплі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з кабачків і картоплі 45 4 3 з 5 - детальніше -
Лечо - покроковий рецепт, фото 1 Лечо 40 5 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп на кефірі без солі - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп на кефірі без солі 15 1 1 з 5 - детальніше -
Пишний омлет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пишний омлет в духовці 40 6 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Угорська кухня
Вид
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Оформлення рецепта

Любов з першої страви - угорська кухня

Чимало страв угорської кухні обов'язково потрібно занести в список тих, які варто не тільки скуштувати, а й включити в свій постійний раціон. Ця країна - справжня знахідка для гурманів, адже національна кухня Угорщини рясніє різноманітними, ситними, пряними м'ясними, рибними та овочевими стравами, а також смачними і вишуканими десертами. У цій статті ми розповімо вам про найголовніші кулінарні пристрасті угорців.

М'ясні страви

Для основних страв угорська кухня найчастіше використовує свинину, смалець (сало), яловичину, курку, різні види риби. Найпопулярнішими м'ясними стравами в Угорщині є:

● Гуляш - в першу чергу асоціюється з угорською кухнею і являє собою щось середнє між супом і м'ясом з підливою. У кожному регіоні країни готують свій вид гуляшу: по-коложварскі, сегединський, класичний. У всіх рецептах використовується велика кількість цибулі, солодкий і гострий перець, а м'ясо для початку потрібно обсмажити, а тільки потім тушкувати.

● Перкельт - дрібно нарізані м'ясо, тушковане з цибулею і паприкою: свинина, яловичина, баранина, кролик, курка, риба, краби, овочі, гриби. Якщо м'ясо тушкується в сметані, то це вже паприкаш.

● Штефанія - запечений рулет з м'ясного фаршу з вареними яйцями всередині.

● Бограч - всім відоме м'ясо-овочеве творіння угорської кухні, як і гуляш, є її символом. Назва страви перекладається, як «казанок», тому що спочатку саме в цьому посуді на відкритому вогні готували бограч.

Супи і десерти

Крім густих супів типу гуляшу та бограчу, в національній кухні Угорщини також можна зустріти юшку, яка називається тут халасле. Рецептів її приготування існує безліч, але головна вимога - це зварений певним чином бульйон з декількох сортів риби.

Користується популярністю і курячий суп, названий за прізвищем відомого угорського актора Еде Уйхази. Щоб приготувати суп «Уйхази», знадобиться 2 кг курки, домашня локшина, різні коріння, овочі, гриби, зелень, спеції.

Під впливом єврейського поселення в угорську кухню увійшов рецепт солодкого вишневого супу. Крім вишень, до його складу входить червоне вино, цукор, вода, кориця, вершки і сметана.

А на Новий рік угорці готують сочевичний суп, зерна сочевиці в якому символізують монетки, а значить, і багатство.

Варто відзначити, що практично в усі страви угорської кухні входить улюблена національна приправа - паприка, що надає їм пряність, солодкуватий смак і неперевершений аромат.

Славиться Угорщина і своїми вишуканими десертами, найвідоміші з яких торти «Естерхазі» і «Добош», картопляні гомбовці та дерей (аналог наших вареників) з солодкими начинками, млинці по-гунделевскі і трубочки кортош.