Укр
Рус

Грибний суп пюре з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з картоплею 50 6 3 з 5 - детальніше -
Террін з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Террін з баклажанів 55 4 75 з 5 - детальніше -
Ананасовий салат з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Ананасовий салат з куркою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Апельсиновий маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий маршмеллоу 45 3 3 з 5 - детальніше -
Вірменський шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський шашлик зі свинини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Баклажанові рулетики - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанові рулетики 50 2 2 з 5 - детальніше -
Безе на паличці - покроковий рецепт, фото 1 Безе на паличці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Білоруські деруни - покроковий рецепт, фото 1 Білоруські деруни 55 4 3 з 5 - детальніше -
Білий бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Білий бульйон 75 4 3 з 5 - детальніше -
Біляші в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Біляші в духовці 120 3 3 з 5 - детальніше -
Біляші на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Біляші на дріжджах 70 4 3 з 5 - детальніше -
Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом "Чудові" 60 5 3 з 5 - детальніше -
 Бефстроганов зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов зі сметаною 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бешбармак з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак з баранини 180 6 3 з 5 - детальніше -
Бісквіт класичний в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Бісквіт класичний в духовці 75 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з яловичини 40 2 3 з 5 - детальніше -
Биточки з індички - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з індички 50 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого фаршу 40 2 3 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого філе 35 2 3 з 5 - детальніше -
Биточки з манки - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з манки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Биточки зі свинини 45 3 3 з 5 - детальніше -
Биточки з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з фаршу 50 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Биточки картопляні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Млинці на воді - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на воді 60 6 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Російська кухня
Вид
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Оформлення рецепта

Російська кухня - багатовікова історія і сучасні страви

На формування російської національної кухні вплинули багато факторів, серед яких особливе місце займають природа, клімат і церковні звичаї. Ми розглянемо її особливості і розповімо вам про основні блюдах росіян.

Особливості національної російської кухні

Через довгу зиму і багаті лісові угіддя на столах росіян дуже багато солінь, грибів, квашень, каш, гарячих і м'ясних страв. З перемелених каш навіть готували киселі: гороховий, вівсяний, житній. Серед популярних перших страв російської кухні можна виділити такі:

● Щи - суп зі свіжої або квашеної капусти, м'яса, коріння і прянощів з додаванням капустяного розсолу, яблук або сметани.

● Калья - суп на рибному, м'ясному бульйоні, приготований на солоному огірковому розсолі.

● Юшка - суп, приготований зі свіжої риби.

● Солянка - м'ясний, рибний або грибний суп. Найбільш поширена м'ясна солянка, яка готується на бульйоні з додаванням ковбаси, копченостей, солоних огірків, маслин, лимона.

На формування національної російської кухні великий вплив справила вимога християнської церкви дотримуватися постів. Вся їжа в результаті розділилася на пісну (рослинну) і скоромну (тваринного походження). Саме тому в російській кухні так багато страв зі печених, тушкованих, варених, маринованих, солоних овочів. До слова, основним овочем до появи в XIX столітті картоплі була ріпа. Селяни заготовляли її про запас так само, як інші овочі і жито.

Хліб був в основному житній з домішкою ячмінного борошна. З пшеничного борошна пекли калачі та коровай. У поєднанні із житнім з нього готували пироги з різними начинками (ягодами, сиром, капустою, м'ясом, рибою), додаючи в них яйця, каші, гриби.

До національних російських напоїв відносяться квас, морс, суботні та різні види медовухи.

Топ-3 страви російської кухні

Крім тих, які ми вже описали: пиріжків, супів, солінь, - до споконвічно російських відносяться такі відомі в усьому світі страви.

● Пельмені - традиційна страва російської кухні, яка з'явилася ще в XIV столітті на Уралі. Тісто готується з води, яєць і борошна, а начинка може бути практично з будь-якого виду м'яса: свинини, яловичини, курятини, баранини. Готові пельмені заправляють вершковим маслом, посипають меленим чорним перцем і їдять зі сметаною, майонезом або оцтом.

● Млинці - страва російської кухні, яку почали готувати ще в IX столітті. Рідке тісто для млинців готують з молока, яєць, цукру, солі і борошна. Чим тонше млинець, тим вища майстерність господині. Готові млинці змазують олією і подають з варенням, медом, згущеним молоком або загортають у них начинку: м'ясо, сир, гриби, червону ікру.

● Холодець - святкова холодна закуска з застиглого м'ясного бульйону з шматочками одного або різного видів м'яса.

;