Укр
Рус

Азу з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з баранини 65 6 4 з 5 - детальніше -
Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу з яловичини по татарськи 75 6 3 з 5 - детальніше -
Азу з свинини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з свинини 75 6 3 з 5 - детальніше -
Азу по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу по-татарськи 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бісквітні кошики (універсальні) - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітні кошики (універсальні) 60 3 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс 30 1 2 з 5 - детальніше -
Біфштекс з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з яловичини 35 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з телятини 45 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з фаршу 70 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс класичний - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс класичний 40 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс на грилі 40 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс по флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по флорентійськи 35 1 2 з 5 - детальніше -
Біфштекс по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по-татарськи 40 1 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з кров’ю - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з кров’ю 50 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з яйцем 35 2 2 з 5 - детальніше -
Варений омлет в пакеті - покроковий рецепт, фото 1 Варений омлет в пакеті 35 2 2 з 5 - детальніше -
Віденський шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Віденський шніцель 45 8 3 з 5 - детальніше -
Квас - покроковий рецепт, фото 1 Квас 120 1 2 з 5 - детальніше -
Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Галушки в супі - покроковий рецепт, фото 1 Галушки в супі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Курячий шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Курячий шніцель 45 2 2 з 5 - детальніше -
Нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси 40 2 2 з 5 - детальніше -
Овочевий суп на кефірі без солі - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп на кефірі без солі 15 1 1 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком 30 2 2 з 5 - детальніше -
Пиво - покроковий рецепт, фото 1 Пиво 60 20 3 з 5 - детальніше -
Пишний омлет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пишний омлет в духовці 40 6 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Німецька кухня
Національні кухні
Кухонна техніка
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі

Національна німецька кухня - традиції ситного столу

Коли мова заходить про німецьку кухню, багато хто в першу чергу згадує калорійні м'ясні ковбаски, сосиски і пиво. Ці страви дійсно є візитною карткою кухні Німеччини, але звичайно, не є єдиним її досягненням. Ми розповімо вам, що готують і люблять їсти жителі цієї прекрасної країни, де кожна з 16 земель має свої особливі кулінарні традиції і страви.

Особливості національної німецької кухні

Кухня Німеччини, незважаючи на регіональну специфіку та схожість з деякими європейськими, має свої неповторні фірмові особливості.

● Ситність і калорійність - більшість страв м'ясні і готуються вони за допомогою смаження, запікання і тушкування.

● Простота приготування - страви німецької кухні не мають складних технологій приготування, відрізняються невеликою кількістю інгредієнтів і досить доступними продуктами: свинина, яловичина, риба, картопля, капуста, шпинат, ріпа, морква, горох, боби, борошно, яйця.

● Порядок і структурованість - ці риси національної кухні Німеччини не дивні, адже всім відомо, що німці люблять, щоб все було за правилами. Тому за стіл середньостатистична сім'я сідає п'ять разів на день. Звичний сніданок складається з бутербродів з хлібців або хліба, шинки, ковбаси (наприклад, білої вайсвурст), варених яєць. Обід включає повноцінне меню: закуску, суп, основну страву, пиво і десерт. А вечеря складається з холодних страв. При цьому майже кожен прийом їжі супроводжується бутербродами.

● Любов до м'яса (особливо свинини), хлібобулочних та кондитерських виробів. Цей факт підтверджують цифри. Один житель Німеччини в середньому з'їдає 84 кг м'яса на рік, хліба в цій країні більше 300 видів, а з сосисками і ковбасками готують практично все: супи, салати, основні страви, борошняні вироби.

Традиційні страви німецької кухні

У Німеччині дуже багато різних регіональних ласощів. Серед них відомий шварцвальдський торт, галушки по-швабськи, вестфальська шинка, цибулевий веймарский суп, зауербратен - печеня з маринованого м'яса родом з Центральної Німеччини та інші.

Серед найпопулярніших страв національної німецької кухні безперечно варто спробувати наступні:

● айсбан - свинячу рульку (смажену або тушковану) з квашеною капустою або картоплею;

● баварські сосиски з тушкованою капустою;

● айнтопф - наваристий м'ясний суп;

● швайнебратен - добре прожарені шматочки свинини, гарніром до яких служать галушки;

● смажене курча - одна з найпопулярніших закусок до пива, яку продають в Німеччині на кожному кроці, особливо на певних фестивалях;

● штекерльфіш - риба, нанизана на шампур і приготована на грилі.

● десерти німецької кухні - пряники, пироги, кренделі, рогалики, масляне печиво, штруделя, торти.

Звичайно, краще всього всі ці кулінарні шедеври національної кухні Німеччини спробувати саме в цій країні. Але якщо такої можливості поки немає, то їх легко можна приготувати вдома. Адже одна з головних особливостей німецької кухні - простота і доступність.

;