Укр
Рус

Варений омлет в пакеті - покроковий рецепт, фото 1 Варений омлет в пакеті 35 2 2 з 5 - детальніше -
Смачний рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Смачний рататуй 80 3 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат 20 4 2 з 5 - детальніше -
Грецький салат без огірків - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат без огірків 40 4 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат без сиру - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат без сиру 45 4 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат із креветок - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат із креветок 60 4 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з курки - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з курки 40 4 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з беконом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з бринзою - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з бринзою 40 6 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з куркою 40 6 3 з 5 - детальніше -
Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Мусака з яловичиною і картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Мусака з яловичиною і картоплею 80 2 3 з 5 - детальніше -
Мусака з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Мусака з фаршем 55 3 3 з 5 - детальніше -
Нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси 40 2 2 з 5 - детальніше -
Овочевий суп на кефірі без солі - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп на кефірі без солі 15 1 1 з 5 - детальніше -
Пишний омлет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пишний омлет в духовці 40 6 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в духовці 120 4 4 з 5 - детальніше -
Рататуй в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в мультиварці 80 4 3 з 5 - детальніше -
Рататуй з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй з м’ясом 85 6 3 з 5 - детальніше -
Салат грецький з руколою - покроковий рецепт, фото 1 Салат грецький з руколою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні з ананасом - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні з ананасом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Кухня Греції
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі

Кухня Греції - середземноморський достаток і нотка унікальності

Грецька кухня увібрала в себе всі кулінарні традиції ідеального по клімату і географічним розташуванням Середземномор'я: велика кількість страв з риби і морепродуктів, свіжих овочів, оливок та оливкової олії, сирів, м'яса, різноманітність спецій і пряних трав, десертів з меду і горіхів. Завдяки цьому традиційний стіл греків барвистий, ароматний і щедрий.

Особливості грецької кухні

Хоча наука гастрономія, що вивчає зв'язок між їжею і культурою, зародилася в Греції, до 80-90-х років минулого століття традиційна грецька кухня була домашньою і простою, без вишукувань і страв для гурманів. І тільки зовсім недавно завдяки повернувшимся на батьківщину студентам, які навчалися в інших країнах Європи з більш вишуканою високою кухнею, в країну прийшли ресторанні традиції приготування їжі. Проте свої особливості кухня Греції мала завжди, адже це країна з багатою давньою історією, і багато страв, відомі у всьому світі, взяли свій початок саме звідси. У сучасній грецькій кухні збереглися такі традиції.

● Вживання великої кількості оливкового масла (приблизно 20 л на людину в рік) і місцевих оливок, які тут вирощують з давніх часів. Маслом заправляють практично всі салати, поливають ним страви і готують на ньому.

● Застосування в якості частої приправи і заправки до страв лимона, часнику і орегано.

● Присутність в щоденному раціоні овочевих страв і свіжих овочів, серед яких найбільш поширені картопля, баклажани, помідори, цибуля, перець.

● Розвинуте сироваріння - в кожному регіоні країни варять свої види сирів, найвідоміший з яких фета, але якщо будете в Греції, обов'язково спробуйте і інші сири з козячого та овечого молока: мецовон, батзос, галотірі, касері.

● В якості основних страв найбільш поширені дари моря (риба, морепродукти), а також м'ясо (свинина, баранина, яловичина), особливо популярні ці страви на грилі.

● Широка різноманітність прянощів і спецій: м'яти, гвоздики, кориці, мускатного горіха, базиліка, кропу, кмину.

Основні страви кухні Греції

У грецькій кухні багато гарячих і холодних закусок, оскільки тут дуже люблять теплі сімейні домашні застілля. Серед холодних закусок поширені соуси. Наприклад, дзадзики - соус на основі натурального йогурту з додаванням свіжого огірка, часнику, соку лимона, кропу і петрушки. А з пюре баклажанів готують бабагануш, в який також традиційно додають лимонний сік, часник, оливкову олію і спеції. З гарячих закусок варто відзначити смажений сир, змащений медом і сбризнутий соком лимона, пиріжки з різними начинками. Також завдяки великій кількості овочів в національній грецькій кухні багато салатів, найвідоміший з яких - сільський хор ятікі - у нас називається просто грецьким.

Серед основних страв найвідоміші мусака (листова запіканка з картоплі, томатів, баклажанів і м'ясного фаршу) і пастіціо (макаронна запіканка з фаршем і соусом бешамель). < / p>

;