Укр
Рус

Бастурма - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма 180 4 3 з 5 - детальніше -
Бастурма із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із яловичини 140 6 4 з 5 - детальніше -
Бастурма із конини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із конини 120 6 4 з 5 - детальніше -
Варений омлет в пакеті - покроковий рецепт, фото 1 Варений омлет в пакеті 35 2 2 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка з овочами 80 6 3 з 5 - детальніше -
Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Крем білковий - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий 20 1 2 з 5 - детальніше -
Легке печиво - покроковий рецепт, фото 1 Легке печиво 45 3 2 з 5 - детальніше -
Овочевий суп на кефірі без солі - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп на кефірі без солі 15 1 1 з 5 - детальніше -
Пишний омлет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пишний омлет в духовці 40 6 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі в духовці з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в духовці з підливою 65 6 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з індички - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з індички 35 5 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з рисом в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з рисом в духовці 45 5 3 з 5 - детальніше -
Качка в казані - покроковий рецепт, фото 1 Качка в казані 120 6 4 з 5 - детальніше -
Фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Фрикадельки в вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки в вершковому соусі 55 5 3 з 5 - детальніше -
Холодець в скороварці - покроковий рецепт, фото 1 Холодець в скороварці 0 6 4 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Кухня Данії
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі

Національна кухня Данії - просте, ситне і зігріваюче меню

Розвинуте сільське господарство, розташування між двох морів і холодний клімат зробили національну датську кухню щедрою на ситні і досить жирні м'ясні, рибні та овочеві страви. Кулінарні традиції Данії мають багато спільного з усіма скандинавськими країнами з їх простотою, але і вплив південних широт з їх вишуканістю також відчутно.

Особливості кухні Данії

Національна датська кухня має такі відмінні риси:

● Велика кількість консервації: маринованих і солоних овочів, м'яса, риби, а також в'ялених і копчених продуктів (копчений бекон, в'ялена ягнятина, солона яловичина), що пов'язано з довгою і холодною зимою.

● Популярність страв з м'яса, риби і морепродуктів, серед яких свинина, яловичина, курка, камбала, вугор, оселедець, креветки, краби.

● Вживання чорного хліба з борошна грубого помелу і любов датчан до багатошарових бутербродів під назвою смерребред з різноманітними інгредієнтами в складі.

● Безліч десертів з північних ягід: журавлини, ожини, смородини, морошки, брусниці.

Популярні страви датської кухні

Найвідоміша і прославлена страва національної датської кухні, як не дивно, - бутерброд. Але не звичайний, а великий багатошаровий відкритий смерребред. Рецептів такого сендвіча в цій скандинавській країні існує кілька сотень. Є навіть окремі заклади, що спеціалізуються на цій нехитрій страві. Основа смерребреда - чорний хліб, на який намазується тонкий шар масла, а після вже шарами укладаються шматочки різних продуктів: сири, шинка, варені яйця, солоний огірок, варена свинина, паштет, анчоуси, оселедець, смажена риба, малосольні лосось, зелень. < ! - p ->

Найпопулярніший гарнір датської кухні - по-різному приготована картопля: варена, запечена зі спеціями, а також овочі, смажені на шпику, червона капуста і маринована смажена цибуля.

З м'ясних страв національної кухні Данії обов'язково варто спробувати свинину, запечену з яблуками і чорносливом, курку, мариновану в соку ананаса, всілякі паштети, свинячу печінку з хрусткою цибулею і спеціями, а також стегт флеск - смажені довгі вузькі шматки бекону з соусом із петрушки.

Серед десертів особливою популярністю користуються різні ягідні страви. Наприклад, тут готують ожиново-полуничний суп з вершками, ягідні компоти, киселі, варення, і навіть яблучний пиріг подають зі смородиновим желе. Також в данській кухні знайшлося місце і для віденських булочок - їх тут продають всюди.

З традиційних напоїв національної датської кухні окремо варто відзначити домашній, настояний на травах, шнапс, пиво, лікери.

;