Укр
Рус

Баклажанові рулетики - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанові рулетики 35 2 2 з 5 - детальніше -
Баклажани по корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Баклажани по корейськи 40 6 2 з 5 - детальніше -
Швидкі мариновані гриби - покроковий рецепт, фото 1 Швидкі мариновані гриби 90 2 2 з 5 - детальніше -
Веганський кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Веганський кимчи 65 1 3 з 5 - детальніше -
Вермішель з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з оливками 20 3 1 з 5 - детальніше -
Вермішель з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з фаршем на сковороді 25 2 1 з 5 - детальніше -
В’ялена риба - покроковий рецепт, фото 1 В’ялена риба 35 6 3 з 5 - детальніше -
Гриби в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Гриби в духовці 30 4 2 з 5 - детальніше -
Домашній коньяк з самогону - покроковий рецепт, фото 1 Домашній коньяк з самогону 15 1 3 з 5 - детальніше -
Смажені рулетики з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Смажені рулетики з лаваша 135 8 3 з 5 - детальніше -
Засолка огірків - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків 40 8 3 з 5 - детальніше -
Кабачкові палички - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкові палички 20 2 2 з 5 - детальніше -
Канапе - покроковий рецепт, фото 1 Канапе 20 2 2 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка з овочами 80 6 3 з 5 - детальніше -
Квашена капуста в банці - покроковий рецепт, фото 1 Квашена капуста в банці 30 5 3 з 5 - детальніше -
Кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи 110 6 4 з 5 - детальніше -
Кимчи в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи в домашніх умовах 95 1 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по південнокорейському - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по південнокорейському 45 3 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по-корейськи 40 1 2 з 5 - детальніше -
Консерви з окуня в томаті - покроковий рецепт, фото 1 Консерви з окуня в томаті 180 1 3 з 5 - детальніше -
Котлети з горбуші - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з горбуші 35 4 2 з 5 - детальніше -
Лосось у маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Лосось у маринаді 40 1 2 з 5 - детальніше -
Макарони по флотські з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотські з сиром 35 4 2 з 5 - детальніше -
Манти по-узбецьки - покроковий рецепт, фото 1 Манти по-узбецьки 90 6 3 з 5 - детальніше -
Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -
Місо суп класичний - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп класичний 30 4 3 з 5 - детальніше -
Місо суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з куркою 40 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Корейська кухня
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей

Перчена, яскрава і овочева - самобутня корейська кухня

Корейська кухня потроху входить в життя європейців. Особливу популярність у нас завоювали мариновані по-корейськи овочі: морква, буряк, баклажани, капуста. У Кореї вони теж популярні, таку страву називають там кимчи. Кажуть, що у них навіть космонавти без кимчи не потрапляють в політ. Національна корейська кухня гостра, багата на овочеві, м’ясні, рибні страви і супи. Здавалося б, все як у нас, але немає: вона ще й неймовірно самобутня.

Овочева основа

Овочі - основа національної кухні корейців. Особливо цінується тут червоний пекучий перець і часник, які використовуються в стравах в якості приправи, а також пекінська капуста - її часто садять і збирають всією сім’єю, як у нас картоплю. Завдяки наявності в стравах червоного перцю вони отримують гарний оранжево-червоний колір. Притому що основний пекучий овоч був завезений в країну тільки чотири століття тому з Португалії, він встиг стати основою корейської кухні.

Як ми вже сказали, найвідоміша овочева страва корейської кухні - кимчи. Це мариновані в гострому соусі овочі, і не тільки. Крім пекінської капусти, огірків, редиски, в Кореї маринують водорості, гриби, оселедець, анчоуси, сою, папороть, свинячі вуха. Кимчи містить багато вітамінів, молочнокислих бактерій і, звичайно ж, клітковини. Саме любов’ю до цієї страви пояснюють дієтологи струнку фігуру представників цього народу.

Гарячі страви

Корейська кухня багата гарячими і холодними супами, а також різноманітними гарнірами. Супи в національній кулінарній традиції країни відрізняються густотою і гостротою. До багатьох супів додається локшина, м’ясо, в деякі - овочі, гриби, в інші - морепродукти. Влітку це холодні і підбадьорливі рідкі страви, в холодну пору року - холодні і освіжаючі. Є і зовсім незвичні нам супи. Наприклад, посінтхан, основним інгредієнтом якого є м’ясо собаки. Вважається, що це блюдо збільшує мужність. Є спеціальний новорічний суп з галушками -; ттоккук, а також кук (так в Кореї називають суп) від похмілля - хеджангук.

Як гарнір на корейській кухні подають локшину, різні види каш і конгбап - суміш рису з бобовими культурами. Рис з першого місця на корейській кухні потіснили роки японської окупації, за часів якої велика частка цієї культової рослини йшла з Кореї до Японії.

М’ясо і риба

У корейській кухні є безліч смачних страв з курячого і свинячого м’яса. Яловичина через поширення буддизму з’явилася лише в XX столітті. А м’ясо собак, всупереч стереотипам, готується набагато рідше через його високу вартість. У їжу вживається тільки певна порода собак, спеціально для цього вирощується, і то в основному в лікувальних або гурманських цілях.

Рибу і морепродукти хочуть бачити на своїх кухнях більшість корейців. Річкова і морська риба в смаженому, вареному, солоному, тушкованому або копченому вигляді - ось улюблені ласощі в Кореї. А також креветки, устриці, мідії, молюски -; останніх їдять сирими, лише трохи окропивши оцтом.