Укр
Рус

Бульон з лапшою - покроковий рецепт, фото 1 Бульон з лапшою 40 6 3 з 5 - детальніше -
Варення з кабачків і апельсинів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з кабачків і апельсинів 80 1 2 з 5 - детальніше -
Вермішель з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з оливками 20 3 1 з 5 - детальніше -
Вермішель з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з фаршем на сковороді 25 2 1 з 5 - детальніше -
В’ялена риба - покроковий рецепт, фото 1 В’ялена риба 35 6 3 з 5 - детальніше -
Гриби в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Гриби в духовці 30 4 2 з 5 - детальніше -
Дорада в духовці, запечена - покроковий рецепт, фото 1 Дорада в духовці, запечена 50 2 2 з 5 - детальніше -
Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Смажений рис з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Смажений рис з м’ясом 55 4 3 з 5 - детальніше -
Смажений сир тофу - покроковий рецепт, фото 1 Смажений сир тофу 30 1 2 з 5 - детальніше -
Смажений тофу з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Смажений тофу з овочами 40 3 2 з 5 - детальніше -
Смажений тофу з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Смажений тофу з печерицями 40 1 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з макаронів з яйцями - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з макаронів з яйцями 55 3 3 з 5 - детальніше -
Запечена скумбрія в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Запечена скумбрія в духовці 30 4 3 з 5 - детальніше -
Кальмари фаршировані - покроковий рецепт, фото 1 Кальмари фаршировані 55 3 3 з 5 - детальніше -
Канапе на шпажках з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на шпажках з сьомгою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Карась у тархуновом соусі - покроковий рецепт, фото 1 Карась у тархуновом соусі 30 3 3 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка з овочами 80 6 3 з 5 - детальніше -
Картопляні крокети з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні крокети з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи 110 6 4 з 5 - детальніше -
Китайська локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Китайська локшина з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -
Китайська локшина зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Китайська локшина зі свининою 30 3 3 з 5 - детальніше -
Класичний японський рис - покроковий рецепт, фото 1 Класичний японський рис 35 4 3 з 5 - детальніше -
Полуничний лікер - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний лікер 30 1 2 з 5 - детальніше -
Консерви з оселедця - покроковий рецепт, фото 1 Консерви з оселедця 65 1 3 з 5 - детальніше -
Котлети з горбуші - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з горбуші 35 4 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Китайська кухня
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі

Самобутня китайська кухня - для любителів незвичайних і пікантних смаків

Національна китайська кухня почала формуватися ще в стародавній період неоліту. А за часів правління великих династій Шан і Чжоу хороші кухарі займали статусне положення в суспільстві - нарівні з державними діячами. На даний момент традиційна кухня Китаю - це страви різних регіонів країни і представників китайської діаспори в різних куточках світу.

Важливі продукти і страви китайської кухні

Серед головних харчових продуктів китайців - рис, локшина, соя, овочі, м'ясо і приправи. Рис варять і смажать, роблять з нього локшину і коржі. Із сої готують тофу, пасту, молоко, масло. Рослинні продукти на китайській кухні активно використовуються, але відрізняються від звичних нам - це пекінка, листя гірчиці, пророслі боби, селера, броколі. З м'ясного тут воліють свинину, качку, курку, голубів, яловичину і рибні продукти. Не гидують собачатиной, черепашачим і зміїним м'ясом. Важливе значення в китайській кулінарній традиції мають спеції (імбир, гвоздика, часник, коріандр, білий перець, бадьян, цедра мандарина), і соуси (з сої, риби, устриць, рисовий оцет, кунжутне масло).

Перші страви в Китаї за консистенцією і складом схожі на бульйони, їх можна і потрібно пити. Найпопулярніші супи - з китайськими пельменями під назвою вонтони на прозорому шинки-курячому бульйоні, з плавниками акули, а також курячий, свинячий, рибний і білий бульйони. Останній готують з виварених особливим чином свинячих кісток, а рибний - з попередньо обсмаженої риби.

Десерти в Китаї також дуже нестандартні. Тут, наприклад, можна спробувати гуйліндао - солодкий черепаховий суп, трав'яне і фікусове желе, рисову випічку. І звичайно, особливе місце займають чаї, які подаються з національними закусками дімсамамі, сухофруктами, горішками, ягодами.

Види регіональної китайської кухні

Найпопулярніші в Китаї регіональні кухні - кантональна, сичуанська, цзянсуська.

Легка закуска Дімс (або дяньсінь) - надбання кантонской кухні. Традиційний кантонскій сніданок включає чаювання з різноманітними дімсамамі: дайконові пиріжки (закуска з дайкона - китайської редьки), цзяодзи (смажені вареники з різними начинками), каші, листові овочі і багато іншого.

Сичуаньська кухня рясніє гострими і пряними смаками, тому як страви щедро присмачують червоним і сичуаньсьим перцями, часником, женьшенем, кунжутною пастою. З нею часто порівнюють також популярну в Китаї хунаньску кухню, страви якої теж відрізняються гостротою і пряністю, проте мають більш яскраві кольори та свіжі запахи.