Укр
Рус

Нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси 40 2 2 з 5 - детальніше -
Овочевий суп на кефірі без солі - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп на кефірі без солі 15 1 1 з 5 - детальніше -
Панкейкі - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пастила для сироїдів - покроковий рецепт, фото 1 Пастила для сироїдів 25 2 2 з 5 - детальніше -
Качка в казані - покроковий рецепт, фото 1 Качка в казані 120 6 4 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Канадська кухня
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі

Канадська кухня - багатонаціональна різноманітність

Національну кухню Канади неможливо назвати традиційною. Адже ця дивовижна доброзичлива до представників різних держав країна ввібрала в себе кулінарні звичаї всіх населяючих її емігрантів: англійців, французів, американців, китайців і навіть корінних індіанців. Що вийшло з такого багатокомпонентного міксу, читайте в нашій статті про канадську кухню.

Улюблені страви кухні Канади

Гастрономічні звички канадців різняться в залежності від регіону країни. Але найбільш поширеною вважається кухня франкомовного Квебека. Чимало страв французької кухні органічно увійшли в повсякденне життя канадців. Тому тут готують традиційний цибулевий суп, квебекский круглий м'ясний пиріг tourtière, без якого не обходиться жодне Різдво чи інше свято.

М’ясо

Багато страв канадської кухні перекочували в неї з Америки. Серед них - панкейкі, картопля фрі, стейки і запечена індичка. До слова, канадська кухня взагалі дуже багата м'ясними стравами, в цій країні люблять м'ясні паштети, буженину, біфштекси, ростбіфи, лангети. Серед популярних видів м'яса - курка, індичка, свинина, кролик. Якщо хочете відчути справжній колорит канадської національної кухні, обов'язково приготуйте такі м'ясні страви:

● кролика, тушкованого з овочами;

● окіст в кленовому сиропі;

● індичку в журавлинному соусі;

● філе брошетт.

Про останній з цього списку хочеться сказати окремо. Філе брошетт - це традиційна страва канадської кухні, що зовні нагадує звичний нам шашлик, а по факту це обсмажені на шампурі шматочки м'ясного філе і бекону з додаванням печериць і ріпчастої цибулі.

Овочі та супи

Дуже затребувані в національній кухні Канади овочі, з них готують різні супи, найпопулярніший з яких гарбузовий. Також люблять в цій країні гороховий суп, з цвітної капусти, суп з домашньою локшиною і бульйони з грінками.

З гарнірів в канадській кухні велика шана виявляється картоплі. Цей овоч в Канаді не містить крохмалю. Крім американської фрі, готують паніровану картоплю шотландського походження - відварюють в шкірці, нарізають кружечками, умочують спочатку в суміш панірувальних сухарів і дрібно нарізаної шинки, а потім в яєчний кляр, і смажать у фритюрі.

Риба

Кухню Канади неможливо уявити без риби і морепродуктів. У їжу використовують тільки морські види. Особливо поширений лосось, осетрина, креветки, омари, устриці. При цьому рибу краще готувати свіжою, не заморожуючи. Серед найцікавіших страв канадської кухні виділимо запечену осетрину і пиріг з устрицями і тертою картоплею. Просто пальчики оближеш!

Кленовий сироп

Жоден десерт канадської кухні неможливо уявити без традиційної родзинки - кленового сиропу. Це солодкий густий сік канадського клена. Їм поливають панкейкі, пироги та інші десерти. Якщо будете в Канаді, обов'язково купите його як сувенір, у нас знайти цей продукт складно.

;