Укр
Рус

Вермішель з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з оливками 20 3 1 з 5 - детальніше -
Вермішель з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з фаршем на сковороді 25 2 1 з 5 - детальніше -
В’ялена риба - покроковий рецепт, фото 1 В’ялена риба 35 6 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з молоки - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з молоки 40 4 3 з 5 - детальніше -
Карась у тархуновом соусі - покроковий рецепт, фото 1 Карась у тархуновом соусі 120 6 3 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка з овочами 80 6 3 з 5 - детальніше -
Кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи 110 6 4 з 5 - детальніше -
Китайська локшина з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Китайська локшина з куркою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Консерви з окуня в томаті - покроковий рецепт, фото 1 Консерви з окуня в томаті 180 1 3 з 5 - детальніше -
Котлети з горбуші - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з горбуші 35 4 2 з 5 - детальніше -
Локшина рамен - покроковий рецепт, фото 1 Локшина рамен 75 6 3 з 5 - детальніше -
Локшина Соба - покроковий рецепт, фото 1 Локшина Соба 50 4 3 з 5 - детальніше -
Локшина удон з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Локшина удон з куркою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотські з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотські з сиром 35 4 2 з 5 - детальніше -
Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -
Мисо з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Мисо з лососем 30 3 2 з 5 - детальніше -
Місо суп класичний - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп класичний 30 4 3 з 5 - детальніше -
Місо суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з куркою 40 5 3 з 5 - детальніше -
Місо суп з тофу - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з тофу 40 5 3 з 5 - детальніше -
Морська капуста Морячка - покроковий рецепт, фото 1 Морська капуста Морячка 30 4 1 з 5 - детальніше -
Ніжинський салат - покроковий рецепт, фото 1 Ніжинський салат 50 4 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп на кефірі без солі - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп на кефірі без солі 15 1 1 з 5 - детальніше -
Рисова локшина з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з куркою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Роли Бостон - покроковий рецепт, фото 1 Роли Бостон 80 4 4 з 5 - детальніше -
Риба у фритюрі - покроковий рецепт, фото 1 Риба у фритюрі 50 5 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети на пару - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети на пару 30 4 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Японська кухня
Вид
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Оформлення рецепта
Для матусь та дітей

Самобутня і екзотична японська кухня

Страви японської кухні з кожним роком набувають все більшої популярності на столах європейців, американців і жителів інших куточків світу. Найпопулярніші з них - суші і холодні супи з водоростями - відомі всім. У нашій статті ми зупинимося на менш відомих стравах, продуктах і культурі японської кухні.

Основні особливості і продукти національної кухні японців

Японська кухня дійсно дуже особлива. Вона відрізняється навіть від своїх азіатських сестер: китайської і корейської. У чому ж її відмінності?

● Використання переважно свіжих або минулих мінімальної термічної обробки продуктів.

● Відсутність великої кількості приправ, солі, спецій.

● Мініатюрні порції.

● Особливе ставлення до оформлення столу, краси і подачі страв, етикету прийому їжі.

Головні продукти японської кухні - рис (гохан), риба, морепродукти, водорості, соєві і її похідні (молоко, тофу, паста місо, соус), боби, квасоля, локшина, рослини, в тому числі незвичні для нас бамбук, батат і навіть лотос. М'ясо в традиційній кухні японців практично відсутнє - вживають його набагато рідше, ніж рибу. Воно є інгредієнтом запозичених страв, наприклад, китайських.

Популярні страви і правила столового етикету

Найпопулярнішим блюдом в Японії є рис. Його вживають як в чистому вигляді без добавок, так і в різних варіаціях: рис з сирим яйцем і соєвим соусом, рис в зеленому чаї з додаванням шматочків омлету або риби. Для європейців ці екзотичні рисові страви, м'яко кажучи, незвичні. Але є на кухні японців місце і більш традиційного меню, наприклад, страви Тяхан. Це подібність нашого плову, тільки, крім м'яса, в рис можуть додаватися й інші інгредієнти, наприклад, креветки, овочі, яйця. Люблять японці і традиційний американський фастфуд: картоплю фрі, гамбургери, чізбургери і піцу.

Також до основних на японській кухні можна зарахувати страви з сирої риби і морепродуктів - суші, роли, сашимі. Останні являють собою дари моря, порізані на шматочки. Подаються вони з овочами, васабі та маринованим імбиром (гару).

Японські супи - екзотика для смакових рецепторів іноземців. У них часто кладуть водорості, незвичайні рослини і коріння (бобова культура адзуки, гриби шиітаке, корінь лотоса, дайкон). Найзвичніший для європейців - рамен. Це м'ясний бульйон з пшеничною локшиною і вареним яйцем.

Рис, суші, локшину, салати і супи японці їдять паличками. При цьому в супі вони спочатку з'їдають гущу, а потім вже їдять бульйон: ложкою або п'ють його з тарілки. Чашу з їжею з етикету потрібно тримати в руці, а не нахилятися до неї. Суші дозволено їсти руками тільки чоловікам, але в різностатевих компаніях з поваги до жінок вони також використовують палички.