Страви італійської кухні популярні в ресторанах всього світу. Це, мабуть, найбільш затребувана кухня. Секрет її популярності в неймовірній мозаїці смаків: ароматні трави, дари Середземномор'я, велика кількість свіжих овочів і фруктів, ситні хлібні вироби з борошна вищого гатунку, пармезан, оливки, вино і кава. Цей список можна продовжувати вічно. У цій статті ми розберемося в особливостях національної кухні Італії та розповімо про найсмачніших її рецептах.
Основа кухні італійців - багаті історичні традиції народів, що населяли територію країни в різні століття, починаючи від стародавніх римлян і греків до арабів і лангобардів.
Гастрономічні пристрасті італійців відрізняються в залежності від регіону проживання. Наприклад, в рецептах Лігурії є багато трав і морепродуктів: скумбрія, анчоуси, сардини. А фірмовим блюдом регіону є прославлений соус песто з базиліка і овечого сиру. В районі Венето також популярні морепродукти, тут готують рідкісну страву під назвою баккала - засолене філе риби мерлузи, равликів, мідій, молюсків, а також смажені у фритюрі м'ясні кульки з начинками (польпетти). Батьківщиною знаменитої пасти (а насправді рагу) болоньєзе і бальзамічного оцту є регіон Емілія-Романья. Також тут готують споконвічно італійські страви: тортеллі, тальятеллі, равіолі, тортелліні.
Так що, як бачимо, італійська кухня - це не тільки піца і макарони, які ми всі дуже любимо, але також безліч вишуканих страв з риби, м'яса, соусів, десертів.
На нашому сайті ви знайдете безліч рецептів страв італійської кухні, серед яких:
● піца: домашня, на сковороді, " 4 сиру ";
● лазанья - ситна італійська страва з листкового тіста, фаршу, сиру з соусами " Бешамель " і " Болоньєзе ";
● тірамісу - всесвітньо відомий десерт з Італії,
● равіолі - італійські пельмені;
● борошняні вироби: паста карбонара, спагеті, чіабатта.
Всі ці страви нескладні у приготуванні, ситні і, головне, дуже смачні. Якщо ви ще не випробували легендарну італійську кухню на своїй домашній кухні, зараз саме час виправити це упущення разом з рецептами від Recept.ua!