Укр
Рус

Сухофрукти з медои і горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Сухофрукти з медои і горіхами 50 1 3 з 5 - детальніше -
Айвовий мармелад - покроковий рецепт, фото 1 Айвовий мармелад 50 1 2 з 5 - детальніше -
Багет - покроковий рецепт, фото 1 Багет 150 1 3 з 5 - детальніше -
Багет в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Багет в домашніх умовах 75 1 3 з 5 - детальніше -
Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовці 65 1 3 з 5 - детальніше -
Багет по госту - покроковий рецепт, фото 1 Багет по госту 80 1 3 з 5 - детальніше -
Багет з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Багет з начинкою 40 2 2 з 5 - детальніше -
Багет з сиром і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Багет з сиром і зеленню 55 1 3 з 5 - детальніше -
Багет з часником - покроковий рецепт, фото 1 Багет з часником 80 1 3 з 5 - детальніше -
Безе - покроковий рецепт, фото 1 Безе 120 3 4 з 5 - детальніше -
Безе в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Безе в мікрохвильовці 60 2 3 з 5 - детальніше -
Безе по ДСТу - покроковий рецепт, фото 1 Безе по ДСТу 65 4 3 з 5 - детальніше -
Безе рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Безе рецепт простий 100 3 3 з 5 - детальніше -
Безе з кремом - покроковий рецепт, фото 1 Безе з кремом 60 3 3 з 5 - детальніше -
Безе торт - покроковий рецепт, фото 1 Безе торт 60 5 3 з 5 - детальніше -
Безе-меренги - покроковий рецепт, фото 1 Безе-меренги 75 3 3 з 5 - детальніше -
Бешамель класичний - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель класичний 30 1 2 з 5 - детальніше -
Бісквітний торт - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітний торт 90 7 3 з 5 - детальніше -
Брауні класичний до чаю - покроковий рецепт, фото 1 Брауні класичний до чаю 70 5 3 з 5 - детальніше -
Брокколі з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з яйцем 45 3 3 з 5 - детальніше -
Брускета - покроковий рецепт, фото 1 Брускета 25 4 2 з 5 - детальніше -
Бринза - покроковий рецепт, фото 1 Бринза 50 1 2 з 5 - детальніше -
Булочка з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з родзинками 75 1 3 з 5 - детальніше -
Булочка з корицею - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з корицею 60 3 3 з 5 - детальніше -
Булочка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з маком 65 3 3 з 5 - детальніше -
Булочка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з сиром 60 3 3 з 5 - детальніше -
Булочка солодка - покроковий рецепт, фото 1 Булочка солодка 55 3 3 з 5 - детальніше -
Булочка шкільна - покроковий рецепт, фото 1 Булочка шкільна 120 5 3 з 5 - детальніше -
Булочки - покроковий рецепт, фото 1 Булочки 75 3 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Французька кухня
Вид
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування

Вишукана і витончена - французька кухня

Кухня Франції асоціюється з шиком, розкішшю, вишуканими стравами з витонченим смаком. Але це лише один її аспект - аристократичний. Є й інший - народний регіональний. Французька кухня аристократів сформувалася за часів правління династії Бурбонів, а народні страви готували люди з різних історичних регіонів країни.

Основні страви французької кухні

Що більшості з нас приходить в голову при згадці про традиційну кухню французів? Жаби, каштани, фуа-гра, крем-брюле, круасани, еклери. Оригінальні, ніде більше не зустрічаються страви, велика кількість солодощів і ніякого фастфуду, тільки висока кухня.

Насправді жаб'ячі лапки у Франції вважаються делікатесним блюдом і готуються не у всіх ресторанах і будинках. Так що жабником французів називають марно. А ось по-справжньому люблять готувати і їсти в цій країні такі страви:

● Кіш - відкритий пиріг з листкового тіста з м'ясною, овочевою або рибною начинкою і заливкою з яєць, сиру та вершків.

● Цибулевий суп - суп, основний інгредієнт якого пасерована цибуля, допоміжні - яловичий бульйон, сухарики, сир, біле вино або коньяк для додання більшого аромату.

● Півень у вині - м'ясо півня, тушковане з овочами та ароматними травами в червоному вині, спочатку готується на вогні, а потім в духовці.

● Салат "Нісуаз" - страва з Ніцци, в якому свіжі овочі, стручкова квасоля, яйця, тунець, анчоуси чудово поєднуються з пікантним соусом.

● Рататуй - страва прованської кухні з кабачків, баклажанів, болгарського перцю. Іноді в нього додають ще томати, цибулю, часник. Спочатку цю страву готували селяни, зараз його подають в кращих ресторанах французької кухні.

Окреме почесне місце у французькій кухні займають різні десерти. Грильяж, безе, еклери, круасани, мус, крем-брюле- всі ці ніжні і витончені солодощі з'явилися саме в світовій столиці любові і романтики. Зупинимося на деяких особливих десертах французької кухні:

● Макарон - ці кольорові тістечка завоювали популярність і любов ласунів в усьому світі, готуються вони з мигдальною борошна, цукру, яєчного білка. Між двома половинками ховається ніжний крем. Існує вже близько 500 різних смаків макарон, і це не межа.

● Профітролі - маленькі тістечка з заварного тіста. Начинка може бути як солодкою (заварний крем, яблучний мус), так і несолодкої (м'ясо, гриби). З скріплених між собою карамеллю або солодким соусом профитролей, викладених гіркою, роблять окремий десерт - крокембуш.

●Клафуті - десерт, який можна охарактеризувати як фруктово-ягідний пиріг-запіканка. У традиційному рецепті вишні з кісточками, а в сучасному будь-які свіжі або консервовані ягоди, яблука, груші заливаються тістом з яєць, цукру і молока.

Готуйте традиційні страви витонченої французької кухні разом з Recept.ua! У нас багато смачних французьких рецептів.

;