Укр
Рус

Аджика - покроковий рецепт, фото 1 Аджика 40 1 3 з 5 - детальніше -
Баклажанові рулетики - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанові рулетики 50 2 2 з 5 - детальніше -
Варений омлет в пакеті - покроковий рецепт, фото 1 Варений омлет в пакеті 35 2 2 з 5 - детальніше -
Вермішель з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з оливками 20 3 1 з 5 - детальніше -
Вермішель з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з фаршем на сковороді 25 2 1 з 5 - детальніше -
Смажені рулетики з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Смажені рулетики з лаваша 135 8 3 з 5 - детальніше -
Закуска з моркви з часником - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з моркви з часником 45 4 3 з 5 - детальніше -
Зелений борщ з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з яйцем 40 6 3 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка з овочами 80 6 3 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована зі свининою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Кетчуп на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп на зиму 40 1 2 з 5 - детальніше -
Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Крем білковий - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий 20 1 2 з 5 - детальніше -
Крем білковий з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з желатином 20 1 2 з 5 - детальніше -
Крокети в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Крокети в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -
Лечо - покроковий рецепт, фото 1 Лечо 40 5 3 з 5 - детальніше -
Лечо без оцту - покроковий рецепт, фото 1 Лечо без оцту 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лечо на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Лечо на зиму 60 1 2 з 5 - детальніше -
Лечо простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Лечо простий рецепт 120 1 4 з 5 - детальніше -
Лечо з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з ковбасою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Лечо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з м’ясом 90 6 4 з 5 - детальніше -
Лечо з цукіні і цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з цукіні і цибулею 55 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони з сиром в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з сиром в духовці 45 3 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Болгарська кухня
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей

Яскрава, ароматна і апетитна - болгарська кухня

Національна кухня Болгарії рясніє розмаїттям продуктів і способів їх приготування. Вона по-слов'янськи самобутня, хоча на неї справили значний вплив і кулінарні традиції історично пов'язаних і східних питань клімату та географії країн: Туреччини, Греції, Вірменії, Грузії, Італії, Угорщини. У чому особливості кухні болгар і якими її стравами можна урізноманітнити домашнє меню, ми розповімо в цій статті.

Особливості болгарської кухні

Головними кулінарними особливостями Болгарії є:

● Велика кількість овочів, фруктів, трав.

● Повсюдне використання бринзи, інших сирів і йогурту (саме Болгарія вважається його батьківщиною).

● Одночасна теплова обробка всіх інгредієнтів однієї страви на повільному вогні.

● Використання безлічі спецій і приправ (чабер, пажитник, суміш перців, гарбузове насіння, м'ята, лаврове листя, петрушка), але в помірній кількості.

● Достатня кількість жирних і густих страв, салатів зі свіжих овочів, холодних і гарячих супів.

● Приготування м'яса, риби і овочів на грилі - по-болгарськи цей розділ кулінарії називають «Ськара».

Популярні страви болгарської кухні

Найтрадиційнішим сніданком в Болгарії вважається бринза (сирени) з білим хлібом, перцем і йогуртом. Цей кисломолочний напій тут користується великою популярністю. Адже саме в Болгарії він був винайдений. Його не тільки п'ють на сніданок, але також використовують в якості основи перших і других страв. Приклад - холодний освіжаючий суп таратор.

Сирене так само, як і йогурт, входить до складу багатьох болгарських національних страв: овочевих, м'ясних, випічки. Її подають разом з винами, роблять з неї начинку для популярного на болгарській кухні листкового пирога баниці, додають в салати.

До речі, про салати і овочеві страви в цій країні варто сказати окремо. Їх готують на болгарській кухні повсюдно зі свіжих і маринованих овочів. Найвідоміший - шопский.

Крім салатів і супів, в Болгарії також готують основні страви:

● гювечи - тушковані овочі з м'ясом, в основному в горщиках;

● мусаки - традиційні запіканки з фаршу, картоплі та інших овочів;

● кебаби - запечене або смажене м'ясо;

● плакии - запечені овочі окремо або з м'ясом;

● яхніі - тушковані овочі з м'ясним соусом, по консистенції нагадують густий суп.

З напоїв на кухні болгар популярністю користується кава, кисломолочний айран, всілякі вина і алкоголь: фруктова ракія, слабоалкогольна боза і міцна мастика. Будете в Болгарії - обов'язково спробуйте!

;