Укр
Рус

Аджика - покроковий рецепт, фото 1 Аджика 40 1 3 з 5 - детальніше -
Азу з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з баранини 65 6 4 з 5 - детальніше -
Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу з яловичини по татарськи 75 6 3 з 5 - детальніше -
Азу з свинини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з свинини 75 6 3 з 5 - детальніше -
Азу по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу по-татарськи 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бастурма - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма 180 4 3 з 5 - детальніше -
Бастурма із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із яловичини 140 6 4 з 5 - детальніше -
Бастурма із конини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із конини 120 6 4 з 5 - детальніше -
Бефстроганов - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов 45 2 2 з 5 - детальніше -
Бефстроганов з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов з курячого філе 45 6 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов з телятини 95 6 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов класичний - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов класичний 85 6 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов з грибами 30 6 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з яловичини 35 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з телятини 45 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з фаршу 70 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс класичний - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс класичний 40 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс на грилі 40 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс по флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по флорентійськи 35 1 2 з 5 - детальніше -
Біфштекс по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по-татарськи 40 1 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з кров’ю - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з кров’ю 50 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з яйцем 35 2 2 з 5 - детальніше -
Бозбаш азербайджанський - покроковий рецепт, фото 1 Бозбаш азербайджанський 85 6 3 з 5 - детальніше -
Бозбаш з курки - покроковий рецепт, фото 1 Бозбаш з курки 65 6 3 з 5 - детальніше -
Вегетаріанська шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Вегетаріанська шаурма 45 2 3 з 5 - детальніше -
Гранатовий сік - покроковий рецепт, фото 1 Гранатовий сік 30 1 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
×Азербайджанська кухня
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі

Щедра і різноманітна - азербайджанська кухня

Національна кухня Азербайджану відрізняється різноманітністю рецептів. Це пов'язано зі сприятливим географічним положенням країни серед гір, морів і рівнин, що позитивно позначилося на розвитку тваринництва та рибальства. Гірський та субтропічний клімат зробили цю місцевість щедрою на овочі, фрукти, пряні трави і зелень. Саме з цих корисних, ситних і ароматних продуктів готуються страви національної азербайджанської кухні.

Особливості азербайджанської кухні

● Велика кількість страв з баранини, птиці і риби. Свинина не використовується відповідно до вимог ісламу. З цієї ж причини рецепти традиційної азербайджанської кухні не передбачають присутності алкоголю.

● Рясне використання зелені і спецій, завдяки яким страви виходять ароматними, гострими і пряними. Особливою популярністю в Азербайджані користуються шафран, сумах, різні види перцю, зелений і чорний базилік, петрушка, кінза, кріп, гвоздика, м'ята, кориця, кмин.

● Щедра різноманітність овочів і фруктів, які входять до складу страв національної азербайджанської кухні, а також ставляться на стіл в якості закусок, десертів і прикраси.

● Наявність спеціального посуду для певних страв: казани для плову, сковорідки під назвою саджа з міні-жаровнею під ними для однойменної м'ясної страви, пітішніца для супу піті. Серед матеріалів для посуду азербайджанці віддають перевагу міді.

Популярні страви азербайджанської кухні

Найвідомішою і варіативною стравою національної кухні Азербайджану є, звичайно ж плов. Тут представлено безліч різноманітних рецептів з бараниною: з додаванням кислих фруктів, каштанів, гарбуза, а також з куркою і збитими яйцями. Відмінність плову азербайджанської кухні в тому, що м'ясо готують окремо від рису, поєднуючи їх тільки перед подачею, а також у використанні для смаження вершкового масла, яке не виділяє шкідливих канцерогенів.

Популярні в азербайджанській кухні рідкі страви, особливо які готуються на основі баранини, як, наприклад, піті, бозбаш, довга. До складу традиційного піті, крім баранини входить нут, каштани, алича, овочі, спеції. Але в сучасній азербайджанській кухні їх часто замінюють горохом і картоплею. А ось довга - це кисломолочний суп, який готується на мацоні.

М'ясні, рибні та овочеві страви складають основу національної азербайджанської кухні. З м'ясних найбільш поширені різні види долми, кебаба, чихиртми, кюфта (фаршировані тефтелі).

У національній кухні Азербайджану багато солодощів. Найвідоміші - пахлава, щербет, печиво «Курабье», шекербура і інші. До їх складу входять натуральні продукти: горіхи, мед, мак, фрукти, прянощі.

;