Укр
Рус

Террін

Террін з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Террін з баклажанів 55 4 75 з 5 - детальніше -
Террін з індички - покроковий рецепт, фото 1 Террін з індички 50 5 3 з 5 - детальніше -
Террін з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курячої печінки 60 5 3 з 5 - детальніше -
Террін з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Террін з лосося 40 5 3 з 5 - детальніше -
Террін з м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Террін з м’яса 65 5 3 з 5 - детальніше -
Террін з овочів - покроковий рецепт, фото 1 Террін з овочів 45 6 3 з 5 - детальніше -
Террін з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Террін з печінки 55 6 3 з 5 - детальніше -
Террін з риби - покроковий рецепт, фото 1 Террін з риби 60 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Закуски×Террін
Вид
Категорія страви
Рівень складності
Швидкість приготування
Смакові якості
Сезон

Террін - вишукана французька закуска на вашому столі

Французька кухня подарувала світові безліч кулінарних шедеврів, і не останнє місце серед них займає террін. Цей своєрідний запечений паштет у формі рулета, який називають ще «м'ясним хлібом», поєднує в собі різноманітні продукти і смаки. Він є відмінним перекусом на кожен день і святковою закускою, яка прикрасить ваш стіл і приємно здивує гостей. Про всі тонкощі приготування розповімо в цій статті.

Історія

Назва походить від однойменного вогнетривкого посуду, в якій готується делікатес. Це глибока прямокутна керамічна або глиняна ємність для запікання з кришкою.

З'явився перший рецепт терріна при королівському дворі у Франції. У ті давні часи його називали «втіхою королів», і готували з цілих двісті інгредієнтів. При цьому кулінари постійно експериментували і з'єднували найнеймовірніші продукти під однією кришкою. Наприклад, в XVI столітті в результаті таких експериментів був придуманий зовсім нереальний для нашого часу і сприйняття рецепт «Паризька пристрасть». До його складу входило ні що інше, як солов'їні язички.

Ми ж не пропонуємо вам вдаватися до таких варварським варіантів делікатесу і розповімо, з чого і як приготувати террін в домашніх умовах.

Особливості страви

Від звичного нам паштету це французьке вишукування відрізняється способом приготування, неоднорідною структурою і наявністю желирующого компонента, завдяки якому запіканка виходить соковитіше і довше зберігається. Поєднання великої кількості інгредієнтів і желейна скоринка роблять його справжнім витвором кулінарного мистецтва. 

Покроково це виглядає так. Попередньо приготовлений фарш з міксу різних продуктів (м'ясних та рибних складових, субпродуктів, шинки, бекону, овочів, фруктів, сухофруктів, горіхів) протягом декількох годин запікають у духовці в формі, про яку ми вже говорили вище.

Це усереднений рецепт приготування терріна. Його перевага в тому, що ви можете взяти за основу саму технологію, а що добавити всередину закуски, вибирати на свій смак і розсуд. Але якщо збираєтеся готувати вперше, все ж радимо використовувати наш сайт для пошуку конкретного, перевіреного рецепту терріна і дотримуватися пропорції. 

Ще одна особливість в тому, що не всі продукти в процесі приготування перемелюють до стану фаршу. Наприклад, фісташки, шинка, бекон, гриби, сухофрукти рекомендують класти цілими або нарізаними на дрібні шматочки.

Серед рецептів приготування терріна зустрічаються не тільки закусочні, а й десертні варіанти, які стануть справжньою радістю для дітей. Їх роблять з сиру, фруктів, ягід, вершків, цукатів, шоколаду, і при цьому не завжди запікають.

Як ви вже встигли здогадатися, правильно вважати террін не конкретною стравою, а скоріше - технологією приготування. Їх існує дві: 

● запікання в духовці при температурі 120-150 градусів протягом декількох годин або при температурі 180 градусів протягом години - для додання желейної скоринки в такому рецепті терріна прийнято використовувати яйця, шпик, вино, бульйон, вершки;

● охолодження в холодильнику до повного застигання - така закуска готується з желатином і подається тільки в холодному вигляді.

Корисні поради для смачного терріна

1. Щоб «м'ясний хліб» вийшов соковитим, не змішуйте продукти, перемелені в фарш, і цільні шматочки - краще класти їх шарами, а між ними викласти бекон або шматочки вершкового масла.

2. Навіть якщо ваш рецепт терріна не припускав додавання яскравих інгредієнтів начебто моркви, оливок, горішків, сушеної журавлини або горошку, радимо додати хоча б один з них. Так в розрізі закуска буде мати більш ефектний і апетитний вигляд на святковому столі.

3. Щоб ваш рулет не підгорів в процесі довгого запікання, поставте під нього деко з водою.

Бажаємо вам приємного готування! Ми впевнені, що разом з нашими покроковими рецептами з фото вона до того ж буде дуже легкою і швидкою.