Укр
Рус

Рулетики

Рулетики - відмінна закуска і прикраса для святкового столу

Красиві і смачні страви у вигляді рулетів порадують рідних і друзів як в будні, так і у свята. Без них не обходиться жоден Новий рік, весілля або іншої урочистий фуршет. Вони бувають овочевими, м'ясними, рибними, печінковими і сирними, бісквітними і листковими, солодкими і солоними - справжній простір для фантазії кулінара. А простота і різноманітність рецептів рулетиків зроблять їх постійним учасником вашого столу. З чого можна приготувати домашні рулети і які поєднання інгредієнтів найвдаліші, розповідаємо в нашій статті.

Читати все...

Баклажанові рулетики - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанові рулетики 50 2 2 з 5 - детальніше -
Смажені рулетики з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Смажені рулетики з лаваша 135 8 3 з 5 - детальніше -
Закуска з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з авокадо 35 2 2 з 5 - детальніше -
Закуска з лаваша в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з лаваша в духовці 65 3 3 з 5 - детальніше -
Закуска з лаваша з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з лаваша з сьомгою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска з філадельфії - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з філадельфії 40 4 3 з 5 - детальніше -
Закуски на шпажках з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Закуски на шпажках з сьомгою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Картопляний рулет - покроковий рецепт, фото 1 Картопляний рулет 55 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі рулетики - покроковий рецепт, фото 1 Курячі рулетики 50 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі рулетики в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Курячі рулетики в беконі 35 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі рулетики з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Курячі рулетики з грибами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі рулетики з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Курячі рулетики з сиром 55 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі рулетки з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Курячі рулетки з овочами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі рулети з сирною начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Курячі рулети з сирною начинкою 40 3 3 з 5 - детальніше -
Рулет з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з кабачків 85 3 3 з 5 - детальніше -
Рулет із кабачків з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рулет із кабачків з сиром 55 6 3 з 5 - детальніше -
Рулет з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з лаваша 35 3 3 з 5 - детальніше -
Рулет з лаваша з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з лаваша з лососем 30 2 2 з 5 - детальніше -
Рулетики з баклажан і часником - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з баклажан і часником 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рулетики з баклажанів з горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з баклажанів з горіхами 150 8 3 з 5 - детальніше -
Рулетики з баклажанів з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з баклажанів з сиром 80 4 3 з 5 - детальніше -
Рулетики з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з баклажанів 80 3 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Закуски×Рулетики
Вид
Подача страви
Категорія страви
Рівень складності
Швидкість приготування

Інгредієнти і види

Хто першим придумав загортати продукти трубочкою, невідомо. Але було це дуже давно - навіть в давньоримській кулінарній книзі V століття до н. е. зустрічається подоба рецепта м'ясного рулету. По всій видимості, саме звідти це частування прийшло в європейські та інші кухні. Хоча саме слово французького походження, схожі страви є в німецькій, швейцарській, російської кухнях.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Рулет з кабачків14.29 16.10 2.42 213.87
Рулет з лаваша з лососем7.42 8.42 3.54 127.66
Закуски на шпажках з сьомгою13.31 10.48 1.30 154.81
Баклажанові рулетики10.20 10.63 5.57 165.38
Рулетики з баклажанів по грузинськи8.41 57.27 6.10 566.52

Залежно від того, яку мету ви перед собою ставите і які інгредієнти будете використовувати, розрізняють безліч рецептів приготування рулетиків, які подаються як:

● десерт;

● головна страва;

● закуска.

Кожен з варіантів складається з двох компонентів: начинки і основи, яка змотується в рулет. Для солодких в якості цього «полотна» служить тісто - в основному листкове або бісквітне. А начиняють його фруктами, ягодами, збитими вершками, маскарпоне, повидлом, кремом, маком - всім, що любите ви і ваші гості або домашні.

Для подачі на друге основою є м'ясо, риба, бекон. У випадку з птахом, свининою чи яловичиною м'ясо може бути як цільним, так і рубаним. Спочатку його обсмажують, потім наповнюють начинкою на вибір: грибами, сиром, яйцями, овочами, шинкою, ароматними травами. Зустрічаються і рецепти рулетиків без начинки. Після цього правильно буде перев'язати згорнутий рулет щільною ниткою або закріпити зубочисткою і потушкувати у вині (бульйоні) або ж запекти в духовці, періодично поливаючи м'ясним соком.

Для фуршетного столу це страва - найкраща закуска. В якості основи найчастіше використовують такі продукти: нарізані довгими скибочками баклажани, кабачки, огірки, смужки бекону, лаваш, тісто, солодкий перець, оселедець, омлет, крабові палички, млинці, морквяне пюре. Таке ж розмаїття варіантів начинок в рецептах рулетиків. Одними з найбільш виграшних поєднань є наступні:

● курка, сир, цибуля, гриби;

● болгарський перець, вершковий сир, часник;

● волоські горіхи, часник, цибуля, зелень, спеції;

● рікотта, червона риба, свіжий огірок;

● творог, сметана, зелень, часник.

Перевага в тому, що ви завжди можете придумати свою начинку з того, що є в вашому домашньому холодильнику.

Корисні поради

1. Викладаючи вміст рулетика, не забувайте відступати деяку відстань від країв, щоб подрібнені продукти не вивалювалися з нього і все виглядало естетично.

2. Після того, як ви сформували рулет, скріпіть його спеціальними зажимами, зубочистками, металевими шпажками, зав'яжіть нитками або стрілою зеленої цибулі.

3. Якщо готуєте з досить жорсткого м'яса, то краще попередньо відбити його спеціальним металевим або дерев'яним молоточком. 4. Перед тим як начинити баклажани і перці, їх необхідно запекти, посмажити на грилі або трохи відварити, а ось кабачки і огірки можна використовувати сирими.

5. Начинка повинна не тільки поєднуватися з основою на смак, але також мати досить густу і дрібну консистенцію, щоб не випадати і сприяти підтримці форми готової закуски.

6. Для фуршетного столу готуйте невеликі рулетики на 1-2 укуса, а великі подавайте розрізаними на порційні шматочки.

Користуйтеся готовими рецептами рулетиків покроково з нашого сайту або експериментуйте, придумуючи власні цікаві поєднання. Проявляйте кулінарну фантазію, а після діліться з нами вашими успіхами і фото красивих і смачних страв.