Укр
Рус

Пастрома

Пастрома - універсальна закуска в будні і на свята

Якщо ви любите прості і швидкі в приготуванні, але від цього не менш смачні страви, то пастрома - саме те, що вам потрібно. У такому м'ясі міститься мінімум жиру і максимум користі, оскільки його запікають у духовці. Спробувавши один раз, ви завжди будете готувати цю ароматну закуску для бутербродів і сендвічів або в якості м'ясної нарізки на святковий стіл. Це прекрасна альтернатива промисловим ковбас. Також її можна використовувати в якості основного частування до овочевих, макаронних і круп'яних гарнірів.

Читати все...

Пастрома з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома з яловичини 50 6 3 з 5 - детальніше -
Пастрома з індички - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома з індички 50 2 3 з 5 - детальніше -
Пастрома з індички в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома з індички в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пастрома з курячих грудок - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома з курячих грудок 50 4 3 з 5 - детальніше -
Пастрома зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома зі свинини 60 6 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Закуски×Пастрома
Вид
Закуски до напоїв і страв
Категорія страви
Спосіб приготування
Рівень складності
Швидкість приготування
Сезон

Визначення та історія

Рецепт приготування пастроми дуже простий. Для цього м'ясне філе маринують в підсоленій воді, змащують оливковою олією або медовою глазур'ю, покривають спеціями і запікають у духовці. При цьому смак готової закуски в рівній мірі залежить від того, які приправи і м'ясо ви будете використовувати.

Справжній рецепт пастроми передбачає її приготування з яловичини. Саме в такому вигляді на початку XX століття він прийшов в світову кулінарію з єврейської кухні Бессарабії (Молдавії) і Румунії. Ймовірно, що спочатку такий спосіб приготування був придуманий для довгого зберігання швидкопсувного продукту. З традиційної яловичини страву досі готують євреї, які проживають в Нью-Йорку. В інших же національних кухнях частіше за основу беруть курку, індичку або свинину.

Особливості страви

Правильно приготувати цю м'ясну закуску в домашніх умовах вам допоможуть рецепти пастроми, розміщені на нашому сайті. Головна їхня особливість у тому, що потрібен час - не менше ніж добу до подачі. Однак є і більш швидкі варіанти, при яких м'ясо потрібно витримати в маринаді протягом 2-4 годин. 

Ще однією особливістю є велика кількість спецій. Для приготування справжньої домашньої пастроми їх використовують як в процесі маринування, так і для змазування перед термічною обробкою. Для м'яса птиці підходять практично будь-які приправи. В першу чергу це, звичайно, сіль і чорний перець, а також гірчиця, паприка, часник, прованські трави, розмарин, мускатний горіх, мед, рослинне масло, оцет. Для яловичини і свинини до цього списку також в деяких рецептах пастроми додають молоко для додання м'ясу ніжності і м'якості, а також інші спеції: різні види перців, коріандр і будь-які інші ваші улюблені.

Як приготувати пастраму покроково

Для того, щоб закуска вийшла ідеально смачною, соковитою та ароматною, важливо не пропустити жоден етап. Залежно від рецепта використовувані інгредієнти варіюються, але суть залишається одна.

1. Для початку потрібно приготувати маринад і помістити в нього м'ясо на тривалий час: на кілька годин або навіть днів. Як рідку основу, як правило, беруть підсолену воду, іноді молоко або соєвий соус.

2. Потім м'ясо обсушують паперовим рушником, натирають прянощами і перев'язують термостійкою мотузкою.

3. Тепер залишилося тільки запекти пастрому в духовці, іноді її також обсмажують на відкритому вогні або грилі. Тут головне - не перетримати, щоб вона не втратила всю свою соковитість.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Пастрома з курячих грудок0.12 56.16 1.15 518.73
Пастрома зі свинини13.51 22.08 2.02 267.96
Пастрома з яловичини16.55 13.73 1.28 202.41
Пастрома з індички9.12 12.58 2.86 167.98
Пастрома з курячих грудок з травами21.19 2.72 0.91 124.26

Готуйте із задоволенням разом з Recept.ua. Наші рецепти закусок з фото допоможуть вам готувати різноманітні і смачні частування для сім'ї та гостей швидко і легко.

;