Укр
Рус

Нагетси

Картопляні нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні нагетси 50 2 2 з 5 - детальніше -
Класичні нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Класичні нагетси 50 2 3 з 5 - детальніше -
Курячі нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Курячі нагетси 50 3 3 з 5 - детальніше -
Нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси 40 2 2 з 5 - детальніше -
Нагетси в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси в домашніх умовах 40 3 2 з 5 - детальніше -
Нагетси рибні - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси рибні 50 3 3 з 5 - детальніше -
Нагетси з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси з червоної риби 60 3 3 з 5 - детальніше -
Овочеві нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Овочеві нагетси 45 3 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Закуски×Нагетси
Вид
Закуски до напоїв і страв
Категорія страви
Швидкість приготування
Смакові якості

Нагетси - соковита курочка з хрусткою скоринкою

Ніжні курячі шматочки в рум'яній паніровці з подрібнених сухарів або кукурудзяних пластівців - що може бути смачніше і соковитіше! Закуска, яку обожнюють і дорослі, і діти готується просто, дозволяє швидко вгамувати голод і отримати при цьому гастрономічну насолоду. Багато господинь вже навчилися смажити нагетси і з задоволенням пригощають нехитрою стравою гостей і домочадців. Звідки з'явився рецепт хрустких курячих шматочків і як правильно приготувати закуску в домашніх умовах, ми зараз розповімо. 

Історична довідка

Автор кулінарного винаходу - професор дієтології Корнельського університету Роберт Бейкер. У 50-х роках минулого століття американець займався вивченням різних харчових технологій і зокрема способів переробки та вживання м'яса птиці, як основного джерела білка. Рецепт наггетсів (назва походить від англійського nuggets і в перекладі означає «золоті самородки») став опублікованим результатом наукової роботи, що стосується приготування поживних напівфабрикатів. В якості основного інгредієнта Бейкер використовував курячий філейний фарш, змішаний із спеціальним загустителем. Для панірування була розроблена особлива суміш, яка навіть після тривалої заморозки не обсипалася і не втрачала хрустких властивостей при обсмажуванні наггетсів.

Досліднику не спало на думку запатентувати кулінарний винахід, адже ніхто не міг подумати, що через 30 років рецепт викличе фурор в кулінарії і стане справжньою знахідкою для ресторанів швидкого харчування. Великі корпорації, такі як McDonalds, Burger King і багато інших взяли його в оборот і зробили апетитну закуску в рум'яній паніровці невід'ємною частиною свого меню.

Як приготувати нагетси: кілька варіантів

На сьогоднішній день соковиті м'ясні шматочки, обсмажені у фритюрі до хрусткої скоринки, - одне з найпопулярніших страв фастфуду не тільки в Сполучених Штатах, але і по всьому світу. Приготувати смачне частування можна і на власній кухні. В основі традиційного рецепту наггетсів - незбиране куряче філе. Його нарізають на шматочки поперек волокон або перекручують в фарш. Формують міні-котлетки, умочують в панірувальну суміш і смажать до рум'яного кольору.

Можна поекспериментувати і приготувати французький варіант закуски: для панірування в рівних частках змішати тертий пармезан і сухарі, а для обсмажування використовувати не рослинне, а топлене вершкове масло.

Тим, хто не сприймає продуктів тваринного походження, радимо спробувати закуску по вегетаріанському рецепту приготування наггетсів. В якості основного інгредієнта - гриби, цвітна капуста, картопля або сир, які умочують в сухарі і смажать у фритюрі до хрусткої скоринки.

Поради та рекомендації

Щоб страва вийшла ідеальною, скористайтеся підказками професіоналів:

● Нагетси будуть ніжними і м'якими всередині, якщо перед нарізкою куряче м'ясо злегка відбити або ненадовго замаринувати в кефірі, кислому молоці, лимонному або томатному соку. 

● Сформовані і обвалені в яйці і сухарях заготовки викладіть на пергамент і дайте їм трохи підсохнути. Так панірування буде краще триматися і не відвалиться в процесі обсмажування.

● Закуска здивує пікантними нотками і неповторним ароматом, якщо в панірувальну суміш додати 1 чайну ложку каррі, паприки або куркуми. 

● Не шкодуйте масла для фритюру. Тільки тоді скоринка буде по-справжньому хрусткою, а м'ясо - соковитим і ніжним.

● Після обсмажування обов'язково викладайте нагетси на паперову серветку або рушник, щоб прибрати зайвий жир.

● Подавайте готове частування з майонезом, кетчупом або часниковим соусом на основі сметани з додаванням дрібно нарізаного кропу і тертого солоного огірка.

Скористайтеся нашими рецептами з покроковим описом фото і порадуйте домочадців і гостей смачною закускою. Приємного апетиту!