Укр
Рус

Ікра овочева

Корисна холодна або гаряча закуска і гарнір - овочева ікра

Ніжна консистенція, пікантний смак, універсальність, поза сезонність, а також різноманітність рецептів овочевої ікри роблять її однією з улюблених страв мільйонів. Адже її можна готувати влітку і восени, відразу подаючи на стіл як холодну або гарячу закуску, гарнір до м'яса і риби, або ж відкрити загорнену вітамінну баночку взимку. На цій сторінці нашого сайту ви знайдете безліч варіантів приготування цієї домашньої закуски покроково і з фото.

Читати все...

 Баклажанна ікра в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанна ікра в духовці 45 6 3 з 5 - детальніше -
Ікра баклажанна смажена - покроковий рецепт, фото 1 Ікра баклажанна смажена 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ікра з баклажана в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з баклажана в мультиварці 70 6 3 з 5 - детальніше -
Ікра з кабачків в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з кабачків в духовці 80 5 3 з 5 - детальніше -
Ікра з кабачків і баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з кабачків і баклажанів 60 4 3 з 5 - детальніше -
Ікра з кабачків з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з кабачків з грибами 65 6 3 з 5 - детальніше -
Ікра з кабачків з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з кабачків з помідорами 85 3 3 з 5 - детальніше -
Кабачкова ікра - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкова ікра 120 1 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Закуски×Ікра овочева
Вид
Категорія страви
Інгредієнти
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Смакові якості
Температура подачі

Види та інгредієнти

Ікра овочева готується з одного або декількох видів овочів шляхом їх відварювання, тушкування, запікання або обсмажування на рослинній олії в сковороді, сотейнику або чаші мультиварки. Найпоширенішими інгредієнтами є кабачки, баклажани, морква, цибуля, часник, солодкий і гострий перець, помідори (томатна паста), спеції і зелень. Після термічної обробки вони, як правило, подрібнюються до кашоподібного стану або пюруються.

Залежно від основного інгредієнта виділяють такі види овочевої ікри:

● кабачкова;

● баклажанна;

● бурякова;

● грибна;

● асорті з декількох овочевих культур.

Перші два варіанти, звичайно, найпоширеніші і улюблені в слов'янських кухнях. Також часто в наших широтах готують баклажанною-кабачкові мікси - суміш цих двох овочів дає дуже вдале смакове поєднання. До того ж практично усі види можна віднести до асорті, так як рецепти приготування овочевої ікри завжди містять і інші овочі, коріння, трави та спеції. Без них важко отримати справжній пікантний і пряний смак цієї закуски, до якої ми звикли з дитинства. Досвідчені кулінари готують також цю страву з капусти, гарбуза, помідорів, лісових грибів, гарбуза та інших рослинних інгредієнтів. Завдяки вегетаріанської різноманітності це ідеальна їжа для людей, які не їдять м'ясо.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Кабачкова ікра0.71 0.00 8.96 41.66
Ікра з кабачків з грибами16.74 18.73 1.54 246.76
Баклажанна ікра в духовці13.59 39.91 19.72 488.35
Ікра з кабачків з помідорами1.59 72.79 7.68 698.15
Ікра з кабачків з томатною пастою1.30 32.18 6.80 325.81

Як приготувати овочеву ікру правильно

Перевага цієї страви в простоті - найсмачнішим вона вийде навіть у початківця кухаря, якщо дотримуватися деяких правил.

Особливості приготування

1. Шкірку з овочів, особливо з баклажанів і томатів, краще знімати. У випадку з помідорами для більш легкого зняття рекомендується зробити зверху і знизу неглибокі, хрестоподібні надрізи ножем, потім на хвилину помістити в окріп, а після занурити в холодну воду.

2. Подрібнювати овочі в рецептах овочевої ікри радять по-різному: можна запекти їх в рукаві в духовці цілими, нарізати великими або дрібними кубиками. В останньому випадку їх необов'язково буде пюровати блендером або пропускати через м'ясорубку.

3. Якщо ви готуєте про запас, то обов'язковим інгредієнтом повинен стати оцет - в ідеалі натуральний яблучний. Налийте невелику кількість в кінці приготування, розкладіть ікру по стерилізованих банках з кришками і поставте в холодильник. Так продукт збереже максимум корисних властивостей і довго буде радувати всю сім'ю своїм смаком.

4. Спеції, трави, часник і сіль найкраще додавати в кінці.

Готову ікру подавайте в окремій глибокій тарілочці. Її можна намазувати на свіжий хліб і лаваш або підносити як доповнення до основних страв - м'яса, риби, дерунів, вареників. Ваша сім'я і гості оцінять смак справжньої домашньої страви за нашими рецептами. Приємного апетиту!

;