Укр
Рус

Брускетти

Брускета - покроковий рецепт, фото 1 Брускета 25 4 2 з 5 - детальніше -
Брускетта в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта в духовці 35 4 3 з 5 - детальніше -
Брускета з чорного хліба - покроковий рецепт, фото 1 Брускета з чорного хліба 25 1 3 з 5 - детальніше -
Брускетта з лососем і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з лососем і сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Брускета з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Брускета з помідорами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Брускетта з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з сиром 45 6 3 з 5 - детальніше -
Брускетта з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з тунцем 35 4 3 з 5 - детальніше -
Брускетта з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з печерицями 40 4 2 з 5 - детальніше -
Брускетта з яйцем пашот - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з яйцем пашот 40 3 3 з 5 - детальніше -
Брускетта з скумбрією - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з скумбрією 40 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Закуски×Брускетти
Категорія страви
Кухонна техніка
Рівень складності
Швидкість приготування
Смакові якості
Температура подачі
Сезон

Брускетта - хрусткі і ароматні антипасти на вашій домашній кухні

З цією традиційною італійською закускою і хорошим вином ви чудово проведете теплий вечір в колі друзів і близьких. Незважаючи на вишуканий смак і оригінальні поєднання продуктів, готувати брускетту дуже швидко і легко. Проста, смачна і ароматна страва прийде на зміну набридлим бутербродів, нікого не залишивши байдужим. Ми поділимося з вами усіма тонкощами цього частування - готуйтеся отримувати гастрономічне задоволення.

Визначення і походження

Підсушений хліб з різноманітними начинками - це і окрема страва італійської кухні, і складова частина традиційних закусок antipasti, які в Італії подають перед основним пригощанням як аперитив. Відмінність рецепта брускетти від звичного нам бутерброда в тому, що хліб для її приготування попередньо підсмажують без додавання масла на сковороді (грилі) або ж підсушують до утворення хрусткої скоринки в духовці по кілька хвилин з кожного боку. Звідси і переклад з романського діалекту - «запікати на вугіллі».

Спочатку це була їжа для бідного сільського населення, тому рецепт приготування брускетти включав тільки три інгредієнти: білий хліб, нерафінована оливкова олія і часник. І до сих пір в місцевих італійських ресторанах під назвою bruschetta ховається саме така проста закуска. Варіанти ж з вишуканими начинками з'явилися набагато пізніше. Якщо ви хочете покуштувати саме такі антіпасті, то в меню шукайте їх під словом bruschette. 

Інгредієнти для рецепта брускетти

Для приготування цієї закуски в домашніх умовах головне - правильно вибрати основні складові та врахувати сполучуваність різних продуктів.

Так, з хлібобулочних виробів віддайте перевагу чіабатта - цей пористий італійський хліб краще вбирає масло і сік інших інгредієнтів, при цьому залишаючись хрустким. Якщо не знайшлося чіабатти, то багет з білої пшеничної муки також підійде. 

Не менш важливий момент - правильна оливкова олія. Вона повинна бути якісною, тільки першого, холодного віджиму (extra virgin). Нею потрібно злегка збризнути ще теплу після рум'янцю чіабатту.

Практично у всіх рецептах брускетти хліб рекомендують натирати часником. Це обов'язкова умова для овочевих начинок з томатами і базиліком, сирних, м'ясних. А ось у випадку з рибою і морепродуктами цей пункт краще пропустити.

Види начинок

Класичним італійським варіантом вважається поєднання подрібнених помідорів без шкірки і базиліка зі спеціями. Але різновидів безліч. Ось лише кілька з вдалих начинок для брускетти:

● вершковий сир маскарпоне, полуниця, базилік; 

● куряче філе, помідори, пармезан;

● козячий сир, в'ялені томати, рукола;

● моцарелла, помідор і шинка прошутто;

● печений болгарський перець, фета (бринза), петрушка; 

● слабосолений лосось, вершкове масло або сир, зелень базиліка.

Звичайно, цим список можливих рецептів брускетти не обмежується. Ви можете використовувати практично будь-які продукти і придумувати свої начинки - справжня знахідка для кулінарних експериментаторів.

Як приготувати брускетту покроково

У будь-якому рецепті на нашому сайті ви знайдете поетапну інструкцію приготування цієї італійської закуски. Але не зайвим буде описати універсальний варіант. 

1. Наріжте чіабатту на шматочки товщиною 1-1,5 см.

2. Викладіть заготовки на гриль, деко і сковороду без масла. Дайте пропектися близько 3 хвилин з кожного боку до утворення хрусткої, рум'яної скоринки. Усередині при цьому хліб повинен залишатися м'яким. 

3. Ще теплі хлібні шматочки збризніть оливковим маслом і натріть (якщо це передбачає ваш рецепт брускетти) зубчиком часнику.

4. Приготуйте начинку і викладіть її рівномірним шаром на тост.

5. Зверху посипте зеленню.

Подавати антипасти найкраще з напівсухим або сухим італійським вином. Готуйте за нашими перевіреними рецептами з фото - і страви вашого святкового столу завжди будуть неймовірно смачними.