Укр
Рус

Рецепти Закусок

 Баклажанна ікра в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанна ікра в духовці 45 6 3 з 5 - детальніше -
Баклажанові рулетики - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанові рулетики 35 2 2 з 5 - детальніше -
Баклажани по корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Баклажани по корейськи 40 6 2 з 5 - детальніше -
Бастурма - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма 180 4 3 з 5 - детальніше -
Бастурма із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із яловичини 140 6 4 з 5 - детальніше -
Брускета - покроковий рецепт, фото 1 Брускета 25 4 2 з 5 - детальніше -
Буженина - покроковий рецепт, фото 1 Буженина 80 5 2 з 5 - детальніше -
Бургер з бужениною - покроковий рецепт, фото 1 Бургер з бужениною 20 2 2 з 5 - детальніше -
Буріто з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з овочами 25 3 2 з 5 - детальніше -
Буріто з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з рисом 40 6 3 з 5 - детальніше -
Бутерброди з бринзою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброди з бринзою 15 3 1 з 5 - детальніше -
Воловани з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з сьомгою 60 1 3 з 5 - детальніше -
Гамбургер з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер з куркою 20 1 2 з 5 - детальніше -
Грінки з часником - покроковий рецепт, фото 1 Грінки з часником 20 1 1 з 5 - детальніше -
Грибний паштет - покроковий рецепт, фото 1 Грибний паштет 70 3 2 з 5 - детальніше -
Смажені рулетики з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Смажені рулетики з лаваша 135 8 3 з 5 - детальніше -
Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Жульєн зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн зі сметаною 55 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з помідорів 15 3 1 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 4 5 4 з 5 - детальніше -
Ікра з кабачків з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з кабачків з грибами 65 6 3 з 5 - детальніше -
Кабачкова ікра - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкова ікра 120 1 2 з 5 - детальніше -
Кабачкові палички - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкові палички 20 2 2 з 5 - детальніше -
Канапе - покроковий рецепт, фото 1 Канапе 20 2 2 з 5 - детальніше -
Кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи 110 6 4 з 5 - детальніше -
Нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси 40 2 2 з 5 - детальніше -
Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 60 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет із печінки кролика - покроковий рецепт, фото 1 Паштет із печінки кролика 60 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Закуски
Вид
Національні кухні

Рівень складності
Швидкість приготування
Оформлення рецепта

Рецепти закусок і бутербродів для швидкого перекусу і святкового столу

На цій сторінці ви знайдете рецепти закусок і бутербродів, які вже давно увійшли в наше повсякденне життя і стали особливо популярними в сучасну епоху фастфуду. При цьому ці страви є не тільки смачним і ситним перекусом, але і повноцінними учасниками святкового застілля. Їх подають для посилення апетиту. Для цього навіть придумали спеціальний термін аппетайзер - страва, яка подається перед основним разом з алкогольним аперитивом.

Які бувають закуски

У всіх національних кухнях представлені свої особливі рецепти закусок і бутербродів, якими із задоволенням поповнюють свої меню ресторани і домашні господині. Серед них - слов'янські соління (огірки, помідори, грибочки, квашена капуста), американські снеки, французькі воловани і китайські дімсами. Але ось особливе місце в високій кухні займають італійські традиційні закусочні страви. Наприклад, карпаччо - це нарізана слайсами сира яловича вирізка з заправкою, а антипасто - блюдо з овочів, м'яса або морепродуктів зі спеціями, яке подається перед пастою.

Залежно від температури при подачі на стіл всі закуски діляться на гарячі і холодні. Найчастіше їх подають холодними, виняток становлять всілякі види бутербродів і сендвічів: хот-доги, гамбургери. Закусками можна вважати не тільки приготовані вами страви, а й нарізки з сирих овочів, трави, фрукти і ягоди, сири, м'ясні ковбаси, рибну ікру і консерви. До багатокомпонентних страв відносять фаршировані страви, пиріжки, тарталетки.

Що приготувати на закуску

В цьому розділі нашого сайту ви знайдете рецепти закусок і бутербродів на будь-який смак. Всі вони діляться на три категорії:

● Гарячі - ці страви можна їсти також холодними, але в гарячому вигляді вони по-особливому смачні: курячі та рибні нагетси, жульєн, фаршировані печериці, тарталетки з сиром і беконом.

● Холодні - фаршировані яйця і помідори, рулети з лаваша з лососем, воловани з сьомгою, мексиканське гуакамоле.

● Сендвічі - бувають гарячими (гамбургери, хот-доги, шаурма, бутерброди з розплавленим сиром) і холодними (канапе, грінки з часником).

Вибирайте рецепти бутербродів і закусок до душі разом з Recept.ua, і нехай кожен ваш день буде смачним!