Укр
Рус

Рецепти Соусів

Аджика - покроковий рецепт, фото 1 Аджика 40 1 3 з 5 - детальніше -
Аджика «Вогник» - покроковий рецепт, фото 1 Аджика «Вогник» 70 1 2 з 5 - детальніше -
Аджика Абхазька - покроковий рецепт, фото 1 Аджика Абхазька 40 1 2 з 5 - детальніше -
Аджика без варіння - покроковий рецепт, фото 1 Аджика без варіння 45 1 3 з 5 - детальніше -
Аджика без помідор - покроковий рецепт, фото 1 Аджика без помідор 65 1 2 з 5 - детальніше -
Аджика грузинська - покроковий рецепт, фото 1 Аджика грузинська 85 1 3 з 5 - детальніше -
Аджика простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Аджика простий рецепт 70 1 3 з 5 - детальніше -
Арахісова паста - покроковий рецепт, фото 1 Арахісова паста 35 1 2 з 5 - детальніше -
Арахісове масло - покроковий рецепт, фото 1 Арахісове масло 40 1 2 з 5 - детальніше -
Ароматний сирний соус - покроковий рецепт, фото 1 Ароматний сирний соус 20 1 2 з 5 - детальніше -
Базовий томатний соус - покроковий рецепт, фото 1 Базовий томатний соус 25 1 2 з 5 - детальніше -
Бельгійський вишневий соус - покроковий рецепт, фото 1 Бельгійський вишневий соус 25 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель без масла - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель без масла 40 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель для лазаньї - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель для лазаньї 45 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель класичний - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель класичний 30 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з грибами 45 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з молоком 50 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель з мускатним горіхом - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з мускатним горіхом 45 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з сиром 50 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель зі сметаною 65 1 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе 50 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе вдома - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе вдома 85 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе класичний - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе класичний 70 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе паста - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе паста 55 4 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе простий рецепт 50 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе з вином - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе з вином 55 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе з куркою 45 1 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Соуси
Категорія страви
Національні кухні
Кухонна техніка
Рівень складності
Швидкість приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі

Соуси, підливи і кляри - рецепти найсмачніших і популярних приправ

Сьогодні соуси в кулінарії використовуються повсюдно. Без них неможливо уявити страви високої кухні. І звичайно, в першу чергу вони асоціюються з французькою кухнею, адже з'явилися саме у Франції в XVII-XIX століттях. Зараз ця країна є батьківщиною для понад три тисячі різних рецептів соусів і кляру.

Види соусів і кляру

Всі рецепти соусів є поєднанням рідкої і густої основ. До складу рідкої частини входять молоко, рослинне або вершкове масло, яйця, сметана, оцет, бульйони (овочевий, м'ясний, рибний, грибний). Якщо це рецепт густого соусу, то в нього додають борошно або крохмаль. Густа основа може включати практично будь-які інгредієнти в залежності від рецепту. Наприклад, в «Тартар» входять подрібнені оливки, каперси і солоні огірки, а до складу відомого «Болоньєзе» - м'ясний фарш, морква, цибуля. У класичній французькій кулінарії для загущення використовується суміш під назвою ру - це обсмажене вершкове масло з борошном. Чим довше ру тримається на вогні, тим більш насиченим стає її колір (від білого в «Бешамель» до червоного в «Еспаньоль»). Соуси і підливи використовують в якості пікантного доповнення до:

● основних страв (м'ясних, рибних, овочевих);

● гарнірів (макаронів, каш, картоплі);

● салатів і солодких страв (різні фруктово-ягідні соуси).

Рецептів і видів кляру набагато менше, як і вже сфера їх застосування. Їх готують в основному з яєць і борошна, іноді додаючи сіль, спеції, трави, невелику кількість алкоголю: пива, бренді, горілки. Смажені в клярі риба і м'ясо виходять соковитими, м'якими, з хрусткою рум'яною скоринкою.

Соуси і кляри: рецепти на нашому сайті

На сайті Recept.ua представлені такі категорії рецептів:

● соуси домашні;

● кляри;

● підливки.

У нас ви знайдете рецепти всіх популярних соусів і урізноманітите свої кулінарні витвори смачними і ситними підливками. Абхазько-грузинська «Аджика», мексиканський «Гуакамоле», кавказький «Ткемалі», вишукані французькі соуси і звичайнісінькі домашні кетчуп і майонез. З нами ви, ваші друзі і близькі не залишитеся голодними і вдома будете вечеряти, як в самому кращому ресторані!