Укр
Рус

Соняшник

Соняшник - покроковий рецепт, фото 1 Соняшник 40 5 3 з 5 - детальніше -
Салат соняшник класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат соняшник класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Соняшник по новому - покроковий рецепт, фото 1 Салат Соняшник по новому 45 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Салати×Соняшник
Вид
Категорія страви
Національні кухні

Салат «Соняшник» - «родзинка» вашого святкового столу

Банкетне меню вимагає певної фантазії і майстерності. Здивувати і порадувати гостей допоможе салат «Соняшник», який ще років десять тому був дивиною, а тепер став частим гостем на столі з урочистого приводу і без. Багато господинь із задоволенням готують його на своїй кухні, адже завдяки цікавій подачі і оригінальному смаку цей кулінарний шедевр вже відвоював місце під сонцем у улюблених і звичних «Олів'є», «Крабового» і «Шуби». Рецепт салату «Соняшник» настільки простий, що з ним впорається навіть новачок. Якщо ви не володієте особливою майстерністю і кулінарним талантом, наші детальні фото і докладний опис процесу приготування допоможуть створити смачну страву.

Історія та особливості

Сам по собі салат, як кулінарне творіння, з'явився дві тисячі років тому за часів Стародавніх Римлян. Аж до XVIII століття італійське слово «salato» ( «солоний») використовувалося для іменування суміші рубаних салатних рослин (петрушки, зеленої цибулі, ендівія, м'яти і т. д.), Заправлений сіллю, медом або рослинним маслом. Таку їжу подавали на додаток до дичини або печені. Ближче до кінця XVIII століття в суміш трав стали додавати капусту і селеру, а пізніше - огірки, спаржу і відварені коренеплоди (морква, картопля, буряк). На початку XX століття з допоміжних страв це частування перейшло в розряд самостійних. У рецептах з'явилися гриби, консервовані боби, відварене і в'ялене м'ясо, солона риба, креветки та інші морепродукти, а в якості заправки використовувалися сметанні соуси і майонез.

Достеменно, хто придумав рецепт приготування салату «Соняшник», - невідомо. Існує думка, що одна спритна господиня виклала його в соціальній мережі в одній з кулінарних груп. Завдяки сарафанного радіо її імпровізація стрімко розійшлася серед користувачів, завоювала визнання і стала народною. Можна сміливо стверджувати, що страва є сучасною варіацією домашніх і всім відомих салатів з куркою, без яких не обходилося жодне застілля. Незважаючи на те, що рецепт салату «Соняшник» до ресторанних вишукувань і високу кухню навряд чи відноситься, задоволення естетичне від подачі і гастрономічне від поєднання інгредієнтів вам забезпечено. Дітвора також не відмовляється від кулінарного шедевра. Тому його сміливо можна включати в дитяче меню з нагоди днів народження та інших свят.

Салат «Соняшник» - листковий і складається з простих подрібнених інгредієнтів (курячої грудки, яєць, смажених або маринованих грибів), заправлених майонезом. Досить все дрібно нарубати і акуратно викласти помазані шари на сервірувальній тарілці.

Звичайно, існує класичний базовий рецепт приготування салату «Соняшник», але кожна господиня може доповнити або модифікувати його на свій розсуд. Якщо кількість інгредієнтів буде відрізнятися від ісходника (в залежності від набору продуктів або смакових уподобань), незмінним залишаться оформлення і подача. Обов'язково прикрасьте останній верхній шар чорними маслинами, а картопляними чіпсами викладіть по колу «пелюстки» квітки.

Рекомендації та поради

● Основна складова справжнього салату «Соняшник» - відварна курка. Яку саме частину ви будете використовувати для приготування - не принципово важливо. В ідеалі - це грудка, проте деякі господині посилаються на її суховатість, тому подрібнюють м'ясо з гомілки або стегна. При бажанні, відварну курку можна замінити копченою курятиною, а також смаженою курячою печінкою.

● Сир для салату «Соняшник» повинен бути обов'язково твердих сортів. Підійде пармезан, чеддер, грюйер.

● Якщо вирішили використовувати смажені гриби - домагайтеся їх м'якості. Ідеальний варіант - свіжі білосніжні печериці. У глив краще залишити тільки капелюшки, так як ніжки грубуваті на смак навіть після термічної обробки. З маринованими грибами салат «Соняшник» вийде не менш смачним.

● Маслини для імітації насіння вибирайте без кісточки. Укладати їх краще половинками (а не цілими) округлою стороною вгору в шаховому порядку або по спіралі.

● Чіпси, які послужать пелюстками, повинні бути якісними, щільними і однакової форми. В іншому випадку вони розтопляться і зіпсують вигляд вашого частування.

Тепер ви знаєте, як приготувати салат «Соняшник» правильно. Бажаємо вам кулінарних перемог і смачного!