Перші салати з'явилися ще на столах багатих стародавніх римлян, які готували їх для своїх бенкетів з овочів і трав з заправкою з оливкового масла, меду і оцту. В епоху Відродження активніше за інших придумували нові рецепти салатів французи. До листю салату, які, до речі, були названі так саме в честь страви, а не навпаки, вони стали додавати коренеплоди, сири, артишоки, спаржу. Заправляли блюдо вином, соком лимона, маслом, сіллю і запашними травами. М'ясні і рибні салати з'явилися тільки в XIX столітті, а використовувати для їх заправки майонез стали зовсім недавно - трохи більше століття тому.
Велика кількість інгредієнтів в сучасних салатах зробило їх цілком самостійною стравою, а не тільки доповненням до м'яса, риби або гарніру. Зараз кухаря і господині в усьому світі пишаються цілим списком рецептів різних салатів. У нашому каталозі ви знайдете такі:
● Овочеві та легкі салати (грецький, вінегрет, рататуй, з авокадо, грушею, сиром і м'ятою).
● Святкові («Мімоза», «Гранатовий браслет», «Олів'є», «Грибна поляна»).
●М'ясні і з морепродуктами (картопляний, з яловичим язиком, печінкою, куркою, крабовими паличками, креветками, кальмарами, сьомгою);
● Фруктові, пісні і дієтичні.
Дієтологи вважають салати найкориснішим блюдом. Але звичайно, це не стосується святкових страв з магазинним майонезом. Якщо ви хочете, щоб приготоване вами блюдо було дійсно корисним, використовуйте свіжі овочі, трави, зелень, горіхи, сири, бобові, гриби, варене м'ясо і морепродукти. А в якості заправки ідеально підійдуть самостійно приготовані соуси на основі рослинної олії, меду, гірчиці, йогурту, бальзамічного оцту. Можна додавати і майонез, але домашній.
На сайті Recept.ua ви знайдете рецепти салатів з майонезом і без, з різними заправками, вегетаріанські, прості страви на швидку руку і вишукані від шеф-кухарів, які можна приготувати на день народження, Новий рік і будь-який інший свято. З нашими рецептами ваша сім'я і гості точно не залишаться голодними!