Укр
Рус

Суп з морепродуктами

Рибний суп з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Рибний суп з вершками 55 6 3 з 5 - детальніше -
Суп пікантний з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Суп пікантний з мідіями 45 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Суп з морепродуктами
Вид
Категорія страви
Швидкість приготування
Смакові якості

Суп з морепродуктів - доступна екзотика на вашому столі

Перші страви з мідій, креветок та інших морських мешканців до недавнього часу вважалися кулінарним шиком, що подається в дорогих ресторанах. З появою заморожених морських коктейлів приготувати суп з морепродуктів на домашній кухні не складе труднощів. Багато господинь вже випробували різні рецепти цього делікатесу і з радістю пригощають ним домочадців і гостей. Яку смакоту можна створити з морепродуктів і як правильно готувати такі страви, ми вам зараз розповімо.

Визначення та особливості

На відміну від юшки, суп з морепродуктів варять не з риби, а з інших мешканців морів і океанів - мідій, креветок , восьминогів, кальмарів, рапанів і т. д. Якщо немає можливості придбати свіжі морепродукти, ідеальним рішенням для приготування супу стане заморожене морське асорті. Метод шокової заморозки зберігає свіжість, первозданний смак, всі корисні мікроелементи та вітаміни. Компоненти суміші відмінно доповнюють один одного і надають страві неповторного смаку й аромату.

Тим, хто не сприймає заморозку, рекомендуємо використовувати для приготування консервовану продукцію. В цьому випадку мідії або кальмари додаються в суп в самому кінці варіння. При бажанні можна влити в бульйон і розсіл. Він додасть супу з морепродуктів пікантних ноток. Консервацію в маслі краще не використовувати, тому що вона значно збільшує калорійність.

Види

Перші страви з дарів моря присутні в національних кухнях різних країн. Найбільш відомі і популярні в усьому світі такі рецепти супів з морепродуктів:

Буйабес. Ця «марсельська юшка» стала однією з візитних карток середземноморського узбережжя Франції. Гастрономічний шедевр готують з декількох сортів риби, аргентинських креветок, омарів, мідій і філе кальмара з додаванням цедри лимона, томатів, часнику і перцю чилі.

Качукко. Навариста перша страва з 13 видів морських мешканців - традиційна їжа жителів італійського міста Ліворно. У рецепті приготування супу з морепродуктів використовуються вугри, восьминоги, ракоподібні, молюски, акуляче м'ясо, лобстери та інші дари моря. Доповнюють юшку томатами, а подають кулінарне вишукування з грінками і червоним вином.

Том-ям. Знаменитий тайський суп порадує гурманів неперевершеним поєднанням різних смаків. За рецептом в міцний курячий бульйон додають корінь імбиру і стебла лемонграсу, дикі креветки і подрібнені гриби гливи, приправляють перцем чилі, соком лайма і кокосовим молоком.

Гаспачо з креветками. Холодний томатний суп з морепродуктів - ідеальний варіант для літа. Родина класичного рецепту спекотна Іспанія. Поєднання сезонних овочів (помідорів, солодкого перцю, цукіні і огірків) і м'яса ракоподібних - щедрий букет вітамінів і корисних мікроелементів. 

Поради та рекомендації по приготуванню

Щоб обід вдався на славу, скористайтеся підказками досвідчених кулінарів і професійних кухарів:

1. М'ясо морських мешканців не надто гармоніює з гострими прянощами.

2. Ракоподібні і креветки будуть смачними, якщо в бульйон додати шафран, а юшка з мідіями вийде відмінною зі свіжим базиліком.

3. Щоб страва не втратила характерний смак і поживність, додавайте кальмари, мідії і креветки в кінці варіння. Спочатку відваріть картоплю та інші овочі, а за 5-7 хвилин до готовності відправте в каструлю морський коктейль.

4. Не забувайте, що м'ясо морських мешканців може викликати алергію. Враховуйте це, якщо в колі їдців присутні маленькі діти, алергіки, вагітні або жінки-годувальниці.

Тепер ви знаєте, як приготувати суп з морепродуктів правильно. Вибирайте рецепт з покроковим описом процесу та детальними фото, і у вас вийде справжній кулінарний шедевр. Приємного апетиту!