Укр
Рус

Суп з галушками

Суп з галушками

У багатьох українських сім'ях люблять цю просту і дуже смачну першу страву, тому господині часто готують суп з галушками на обід. Подібний варіант гарячих супів присутній в кулінарних традиціях різних народів. Італійці додають в юшку ньокки, чехи - кнедлики, брати-білоруси - галушки. Як варити суп з галушками правильно на домашній кухні і в чому секрети цього кулінарного творіння, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Домашній суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Домашній суп з галушками 45 6 3 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Суп з галушками
Вид
Категорія страви
Сезон

Визначення та особливості

М'ясний наваристий бульйон з шматочками відвареного тіста - національна українська їжа, батьківщиною якої вважається Полтавська область. Саме в цьому регіоні України виникло саме поняття «галушки». Рецепт приготування супу з галушками дуже простий. У киплячий бульйон-основу закладаються овочі (морква, картопля, цибуля) і для густоти - невеликі кульки, смужки або кубики з крутого пружного тіста, які замінять макаронні вироби. 

Суп з галушками можна приготувати будь-який: 

● грибний;

● овочевий;

● з фрикадельками;

● з тертим сиром;

● на курячому бульйоні і інші. 


Як приготувати галушки

Готують тісто з пшеничного борошна вищого гатунку декількома способами: на яєчному жовтку або на воді, добре вимішують, скачують в ковбаску, а потім нарізають на невеликі грудочки. У класичному рецепті супу з галушками шматочки тіста просто відщипують пальцями. Такий напівфабрикат в народі називають «рванкі» або «щіпанкі». Деякі господині для нарізки тіста використовують кухонні ножиці. Тоді виходять гарні рівні кубики однакового розміру.

Головне правило галушок в тому, що перед відправкою в каструлю їм дають 20-30 хвилин «підвялитися» і «відпочити» на столі або обробній дошці. Тоді вони не злипнуться і не розм'якнуть в процесі варіння.

Як приготувати суп з галушками

1. Починають підготовку з бульйону. Використовувати для цього можна будь-яке м'ясо - дієтичну курку або індичку, а також більш калорійну яловичину або свинину. Відштовхуйтеся від своїх гастрономічних уподобань.

2. Коли юшка буде готова, відправляють в каструлю нарізану кубиками картоплю.

3. Галушки закладають в суп на завершальному етапі варіння (за 5-7 хвилин до готовності картоплі). В цей же час в бульйон відправляються піджарка з цибулі і моркви і спеції (лавровий лист, запашний перець горошком).

4. Коли галушки спливуть, суп знімають з вогню і подають до столу, попередньо посипавши свіжою рубаною зеленню.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Суп з галушками в домашніх умовах6.61 6.39 14.87 149.46
Домашній суп з галушками4.45 3.45 12.13 98.96
Суп з галушками3.28 2.47 13.65 96.05

Поради та рекомендації по приготуванню

Щоб суп з галушками вдався на славу, скористайтеся підказками досвідчених кулінарів і професійних кухарів:

● Тісто вийде пишніше, а галушки м'якше і ніжніше, якщо в борошно покласти щіпку соди або замініть воду теплим молоком. 

● Ідеальним доповненням до супу стануть галушки. Їх готують з рідкого тіста (консистенції густої сметани) і закладають в киплячий бульйон невеликою ложечкою за 10-15 хвилин до готовності.

● Готуйте стільки супу, скільки плануєте з'їсти за один раз. справа в тому, що галушки швидко розбухають, втрачають смак і естетичний вигляд. Краще таку страву не ставити в холодильник і не розігрівати для подальшого вживання.

Тепер ви знаєте як приготувати суп з галушками. Вибирайте рецепт з покроковим описом і фото і пригощайте близьких гарячим обідом. Приємного апетиту!

;