Легкий, смачний і апетитний суп з фрикадельками - перша страва, знайома і улюблена з дитинства. Невеликі м'ясні кульки з фаршу надають овочевому бульйону наваристості і ситності, тому багато господинь часто готують цю просту і при цьому поживну їжу до обіду. Які рецепти приготування супу з фрикадельками пропонують кулінари і як приготувати його правильно на домашній кухні, ми вам зараз розповімо.
Якщо необхідно зварити перше на швидку руку, рецепт супу з фрикадельками стане справжньою «паличкою-виручалочкою». Готується він швидко і легко, а уплітається ще швидше. Особливість приготування в тому, що бульйон не потрібно варити занадто довго. Досить кинути в киплячу воду колобки з фаршу, через 5-10 хвилин відправити в каструлю підготовлені для супу овочі, довести все до готовності і приправити ароматною рубаною зеленню (кропом і петрушкою).
Для приготування фрикадельок можна використовувати рибу або будь-яке м'ясо. Його прокручують через м'ясорубку, змішують з замоченим в молоці хлібним м'якушем і яєчним білком, ліплять кульки завбільшки з волоський горіх і кидають їх у киплячу воду. У традиційному рецепті набір інгредієнтів класичний: картопля, цибуля, морква, лавровий лист і запашний перець горошком. Для густоти господині додають в суп з фрикадельками рис, вермішель або гречану крупу. Деякі кулінари перед закладкою м'ясних кульок в бульйон обсмажують їх з усіх боків на вершковому маслі. Також готувати фрикадельки можна з рибного фаршу.
Ця гаряча перша страва популярна в російській, шведській, німецькій, датській, голландській та інших світових кухнях.
● Бельгійці готують фрікадельковий суп з томатом, коньяком і вершками. Для фаршу використовують телятину або свинину і мускатний горіх, а при варінні додають в бульйон стебла селери і мелену паприку.
● В Азербайджані суп з фрикадельками їдять як гарячим, так і холодним. Варять його з горохом, шпинатом або щавлем, а для фаршу використовують баранину. Серед основних компонентів - національний кисломолочний напій мацоні.
● Італійці використовують в рецепті рубані листя базиліка і часник, які додають в фарш з телятини.
● Латиші готують суп з фрикадельками з буряком і томатною пастою і подають зі сметаною.
Назва | Білки, в 100 г | Жири, в 100 г | Вуглеводи, в 100 г | Ккал, в 100 г |
Домашній суп з фрикадельками | 6.96 | 6.91 | 7.89 | 128.00 |
Суп з фрикадельками з курячого фаршу | 6.08 | 5.38 | 12.03 | 122.57 |
Суп з фрикадельками та локшиною | 4.93 | 7.18 | 5.97 | 111.96 |
Суп з фрикадельками | 5.74 | 6.98 | 2.59 | 98.44 |
Суп з тефтельками і вермішеллю | 4.75 | 4.39 | 3.90 | 81.07 |
Скористайтеся підказками професійних кухарів, щоб створити на домашній кухні справжній кулінарний шедевр:
1. Фарш для фрикадельок не повинен бути рідким. Якщо не вистачає густоти, додайте панірувальні сухарі, замочений і віджатий шматочок батона або булочки.
2. Щоб під час ліплення кульок дрібне м'ясо не липнуло до пальців, змочіть руки у холодній воді.
3. Додайте мелену ріпчасту цибулю і м'ясні колобки вийдуть ніжними і соковитими.
4. Щоб фрикадельки не розпадалися при варінні, в фарш для скріплення додають яєчний білок. Жовток краще не використовувати - будуть занадто щільні.
5. Готуючи рибний фарш, перемелюють філе двічі, встановивши на м'ясорубці грати з найменшими отворами. Це дозволить уникнути дрібних кісточок.
6. Якщо хочете отримати дієтичну страву, не засмажуйте суп. Овочева засмажка підвищує його калорійність.
7. Щоб вермішель в супі «не попливла» закладайте її за кілька хвилин до готовності, а ось рис варто додавати разом з овочами.
8. Фрикадельки можна заготовити про запас. Напівфабрикат відмінно переносить заморозку і не втрачає своїх смакових якостей. Зберігати готові кульки в морозильній камері можна 6 місяців.
Тепер ви знаєте всі тонкощі приготування супу з фрикадельками. Залишилося вибрати рецепт з фото і покроковим описом процесу, щоб пригостити домочадців смачним обідом. Приємного апетиту!