Укр
Рус

Суп-пюре

Грибний суп пюре з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з картоплею 50 6 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з білих грибів - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з білих грибів 50 6 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з цибулі - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з цибулі 50 5 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з гарбуза 65 4 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з квасолі 60 5 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з печериць - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з печериць 45 6 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з печериць з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з печериць з вершками 55 4 3 з 5 - детальніше -
Суп - пюре в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Суп - пюре в мультиварці 50 6 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з зеленого горошку 50 5 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з лосося 55 4 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з моркви - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з моркви 45 5 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з гарбуза з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з гарбуза з вершками 50 6 2 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з брокколі з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з брокколі з вершками 55 6 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре гарбузовий з каррі - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре гарбузовий з каррі 20 5 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Суп-пюре
Вид
Консистенція
Категорія страви
Рівень складності

Суп-пюре

Густий суп з протертих овочів, круп та інших інгредієнтів - поживна і смачна перша страва. Така їжа легко засвоюється організмом, тому часто використовується в раціоні маленьких дітей і літніх людей. Багато ресторанів включають частування в меню, приправляючи його зеленню і рум'яними хлібними грінками. Приготувати суп-пюре можна і самостійно на домашній кухні. Як це зробити правильно і чим страва відрізняється від традиційних прозорих супів, ми вам зараз розповімо.

Особливості та види

Віднести рецепт приготування супу-пюре до будь-якої національної кухні можна. Ця страва готується в різних європейських країнах, присутня на столах американців і азіатів. З появою електричних блендерів густі м'ясні та овочеві супи стали ще більш популярними. Завдяки рівномірному подрібненню всіх інгредієнтів, страва набуває рівний збалансований смак. Причому в такому вигляді можна вживати і ті види продуктів, які «не радують» очей в тарілці (цибуля, томати, болгарський перець і т. д.). Готувати супи-пюре можна на молочній основі, м'ясних, рибних і овочевих бульйонах. Серед найбільш популярних у світовій кухні рецептів наступні:

● грибний з вершками;

● курячий з сиром;

● молочний;

● гарбузовий;

● кабачковий;

● томатний;

● зі шпинату і селери;

● з морепродуктів;

● з сочевиці і т. д.

Найвідоміші супи-пюре, які подають в багатьох гастрономічних закладах, - американський «Айдахо» з білою квасолею, часником і розмарином, французькі «Дюбаррі» з цвітною капустою, картоплею і молоком, а також «Ренуар», зварений на овочевому бульйоні з баклажанів і соковитих помідорів, заправлений жирними вершками і запашними прованськими травами.

Як приготувати суп-пюре

Щоб зварити таку страву, не обов'язково бути досвідченим кулінаром. Рецепт настільки простий, що навіть новачок на кухні впорається з поставленим завданням.

1. Відваріть бульйон, який будете використовувати для розведення овочевої маси.

2. В окремому сотейнику протушкуйте до готовності нарізані кубиками овочі.

3. За допомогою погружного блендера подрібніть овочеве асорті в пюре.

4. Додайте необхідну кількість юшки, щоб маса придбала кремоподібну консистенцію.

5. У кожну тарілку з супом посипте рубану зелень і рум'яні сухарики.

Обід готовий. Можна подавати до столу.

Поради та рекомендації по приготуванню

Хочете здивувати домочадців або гостей справжнім гастрономічним шедевром, скористайтеся підказками професійних кухарів:

● Якщо овочі для супу відварити в м'ясному бульйоні, готове частування вийде більш наваристим і калорійним. 

● Суп-пюре буде неймовірно смачним, якщо протерту масу з'єднати з соусом бешамель.

● Коли варите першу страву з круп (перлова, рисова, гречана і т. д.), розводьте подрібнену кашку до потрібної консистенції м'ясним бульйоном.

● Крупи зваряться швидше, якщо використовувати подрібнений варіант, а не цільнозерновий.

● Суп-пюре з курки вийде менш жирним, якщо відварювати м'ясо без шкірки.

● Грибне вишукування краще подавати в хлібних горщиках. Для цього з булки видаляють м'якуш, трохи підсушують її в духовій шафі і заповнюють таку «тарілку» супом.

Тепер ви знаєте всі тонкощі приготування супу-пюре. Вибирайте рецепт на нашому сайті і експериментуйте зі смаками. Детальний опис процесу і детальні фото допоможуть в цьому. Приємного вам апетиту!