Укр
Рус

Суп-пюре

Суп-пюре

Густий суп з протертих овочів, круп та інших інгредієнтів - поживна і смачна перша страва. Така їжа легко засвоюється організмом, тому часто використовується в раціоні маленьких дітей і літніх людей. Багато ресторанів включають частування в меню, приправляючи його зеленню і рум'яними хлібними грінками. Приготувати суп-пюре можна і самостійно на домашній кухні. Як це зробити правильно і чим страва відрізняється від традиційних прозорих супів, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Грибний суп пюре з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з картоплею 50 6 3 з 5 - детальніше -
Гороховий суп пюре - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп пюре 30 2 2 з 5 - детальніше -
Грибний суп пюре - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре 50 4 3 з 5 - детальніше -
Дитячий суп з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Дитячий суп з гарбуза 35 2 2 з 5 - детальніше -
Дієтичні супи пюре - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичні супи пюре 35 1 3 з 5 - детальніше -
Дієтичний суп пюре з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичний суп пюре з гарбуза 50 3 2 з 5 - детальніше -
Дієтичний суп-пюре з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичний суп-пюре з гарбуза 35 3 2 з 5 - детальніше -
Картопляний суп-пюре з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Картопляний суп-пюре з сиром 35 3 3 з 5 - детальніше -
Морквяний суп - покроковий рецепт, фото 1 Морквяний суп 40 3 3 з 5 - детальніше -
Гострий томатний суп - покроковий рецепт, фото 1 Гострий томатний суп 40 3 3 з 5 - детальніше -
Буряковий суп пюре - покроковий рецепт, фото 1 Буряковий суп пюре 45 3 2 з 5 - детальніше -
Суп - пюре з курячих грудок - покроковий рецепт, фото 1 Суп - пюре з курячих грудок 130 3 3 з 5 - детальніше -
Суп з брокколі дієтичний - покроковий рецепт, фото 1 Суп з брокколі дієтичний 35 4 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре грибний з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре грибний з сиром 30 3 2 з 5 - детальніше -
Суп пюре з брокколі - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з брокколі 30 3 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з грибів - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з грибів 50 6 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з зеленого горошку 40 3 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з кабачків 35 3 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з капусти - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з капусти 50 3 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з кукурудзи - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з кукурудзи 30 3 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з курки - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з курки 50 2 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з цибулі - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з цибулі 50 5 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з моркви - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з моркви 35 2 2 з 5 - детальніше -
Суп пюре з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з огірків 35 3 2 з 5 - детальніше -
Суп пюре з буряка - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з буряка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Суп пюре з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з гарбуза 65 4 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з гарбуза з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з гарбуза з вершками 70 3 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з квасолі 60 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Суп-пюре
Вид
Категорія страви
Спосіб приготування
Рівень складності
Температура подачі

Особливості та види

Віднести рецепт приготування супу-пюре до будь-якої національної кухні можна. Ця страва готується в різних європейських країнах, присутня на столах американців і азіатів. З появою електричних блендерів густі м'ясні та овочеві супи стали ще більш популярними. Завдяки рівномірному подрібненню всіх інгредієнтів, страва набуває рівний збалансований смак. Причому в такому вигляді можна вживати і ті види продуктів, які «не радують» очей в тарілці (цибуля, томати, болгарський перець і т. д.). Готувати супи-пюре можна на молочній основі, м'ясних, рибних і овочевих бульйонах. Серед найбільш популярних у світовій кухні рецептів наступні:

● грибний з вершками;

● курячий з сиром;

● молочний;

● гарбузовий;

● кабачковий;

● томатний;

● зі шпинату і селери;

● з морепродуктів;

● з сочевиці і т. д.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Суп-пюре з селери0.42 1.66 3.74 36.07
Суп-пюре гарбузовий з каррі3.90 6.24 2.14 88.58
Суп пюре з цвітної капусти з вершками1.12 6.82 2.72 80.66
Суп пюре з грибів2.84 7.05 7.63 115.03
Суп-пюре з моркви3.76 9.53 1.03 111.86

Найвідоміші супи-пюре, які подають в багатьох гастрономічних закладах, - американський «Айдахо» з білою квасолею, часником і розмарином, французькі «Дюбаррі» з цвітною капустою, картоплею і молоком, а також «Ренуар», зварений на овочевому бульйоні з баклажанів і соковитих помідорів, заправлений жирними вершками і запашними прованськими травами.

Як приготувати суп-пюре

Щоб зварити таку страву, не обов'язково бути досвідченим кулінаром. Рецепт настільки простий, що навіть новачок на кухні впорається з поставленим завданням.

1. Відваріть бульйон, який будете використовувати для розведення овочевої маси.

2. В окремому сотейнику протушкуйте до готовності нарізані кубиками овочі.

3. За допомогою погружного блендера подрібніть овочеве асорті в пюре.

4. Додайте необхідну кількість юшки, щоб маса придбала кремоподібну консистенцію.

5. У кожну тарілку з супом посипте рубану зелень і рум'яні сухарики.

Обід готовий. Можна подавати до столу.

Поради та рекомендації по приготуванню

Хочете здивувати домочадців або гостей справжнім гастрономічним шедевром, скористайтеся підказками професійних кухарів:

● Якщо овочі для супу відварити в м'ясному бульйоні, готове частування вийде більш наваристим і калорійним. 

● Суп-пюре буде неймовірно смачним, якщо протерту масу з'єднати з соусом бешамель.

● Коли варите першу страву з круп (перлова, рисова, гречана і т. д.), розводьте подрібнену кашку до потрібної консистенції м'ясним бульйоном.

● Крупи зваряться швидше, якщо використовувати подрібнений варіант, а не цільнозерновий.

● Суп-пюре з курки вийде менш жирним, якщо відварювати м'ясо без шкірки.

● Грибне вишукування краще подавати в хлібних горщиках. Для цього з булки видаляють м'якуш, трохи підсушують її в духовій шафі і заповнюють таку «тарілку» супом.

Тепер ви знаєте всі тонкощі приготування супу-пюре. Вибирайте рецепт на нашому сайті і експериментуйте зі смаками. Детальний опис процесу і детальні фото допоможуть в цьому. Приємного вам апетиту!