Укр
Рус

Сирний суп

Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Сирний суп
Вид
Категорія страви
Кухонна техніка
Сезон

Сирний суп - частування для справжніх гурманів

Кремоподібний гарячий сирний суп - перша страва, від тарілочки якого не відмовляться ні дорослі, ні діти. Варіантів приготування цієї кулінарної вишуканості безліч. Незмінним в кожному рецепті є лише головний інгредієнт - плавлений або твердий сир. У чому особливість цього частування і як приготувати сирний суп правильно на домашній кухні, ми вам зараз розповімо.

Історія виникнення

Прийнято вважати, що винаходом страв з додаванням сиру, ми зобов'язані французьким кухарям. Кулінарні традиції Франції тісно пов'язані з любов'ю до цього молочного продукту. Батьківщина Наполеона славиться багатим асортиментом всіляких сирів, які доповнюють смак більшості кулінарних шедеврів національної кухні. Не виключенням стали і супи - ніжні, ароматні з тонкими сирними нотками.

За іншою версією, рецепт приготування сирного супу вперше з'явився в Швейцарії. Саме в цій країні був винайдений плавлений сир, який безпосередньо використовується для додання бульйону крему, що нагадує традиційне швейцарське фондю. Також рецепти сирних супів зустрічаються в національних кухнях Англії, Чехії, Словаччини та Грузії.

Особливості та види

Класичний французький варіант вариться на легкому курячому бульйоні з додаванням подрібненого твердого сиру. Деякі варіації допускають використання в одному супі декількох видів сирів, а також благородних сортів з цвіллю. Серед основних інгредієнтів - картопля, пасеровані на вершковому маслі цибуля і морква, кінза, прованські трави і ароматний часник. Подається частування зі сметаною, рубаною зеленню і хрусткими грінками з білого хліба. Серед найбільш поширених рецептів перших страв з додаванням сиру наступні:

● сирний суп з печерицями;

● з креветками або морським асорті; 

● з овочами;

● з куркою;

● з копченостями.

Поради та рекомендації по приготуванню

Хочете створити справжній кулінарний шедевр і здивувати найвимогливіших дегустаторів, скористайтеся підказками професійних кухарів:

1. Щоб досягти справжнього вершкового смаку, необхідно не менше 100 г сиру на 1 л бульйону. 

2. Сир закладається в киплячий суп за 5-10 хвилин до готовності інших інгредієнтів, а не додається в каструлю після зняття з плити. Робиться це для того, щоб молочний продукт не перетравився, а консистенція юшки вийшла ніжною і кремовою.

3. Використовуйте для варіння якісний сир. Дешевий варіант з сухого молока і рослинних жирів може згорнутися в окропі або взятися пластівцями. Це зіпсує вигляд супу і відіб'ється на його смакових якостях.

4. Щоб приготувати сирний суп-пюре, подрібніть готові компоненти в блендері і з'єднайте з бульйоном.

5. Для особливих урочистостей можна приготувати страву порційно для кожного гостя. Розкладіть інгредієнти в глиняні горщики, додайте тертий сир, залийте юшкою і варіть в духовій шафі до готовності.

Тепер ви знаєте, як приготувати смачний сирний суп. А наші рецепти з детальними фото і покроковим описом процесу допоможуть впоратися з цим завданням навіть новачкові-кулінару. Вибирайте на свій смак і експериментуйте на кухні. Приємного апетиту!