Укр
Рус

Рисовий суп

Рисовий суп - покроковий рецепт, фото 1 Рисовий суп 55 4 2 з 5 - детальніше -
Рисовий суп з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Рисовий суп з ковбасою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Рисовий суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рисовий суп з куркою 95 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Рисовий суп
Вид
Консистенція
Категорія страви
Смакові якості

Рисовий суп

Перші страви з додаванням рису - смачна і корисна класика кулінарного жанру. Таку їжу до обіду готують у багатьох країнах. Любов господинь до рисового супу пояснюється просто: продукт вельми поширений і доступний, додає страві додаткової густоти, відмінно засвоюється організмом. Які супи можна приготувати з рису і як це зробити правильно на домашній кухні, ми вам зараз розповімо.

Особливості

Густий або рідкий рисовий суп - проста ситна страва, яка відмінно втамовує голод і з апетитом «наминається» і дорослими, і дітьми. Нейтральний до смаку інгредієнт прекрасно поєднується з м'ясними, рибними та овочевими бульйонами, що не перебиває смак інших компонентів, тому часто використовується як для приготування їжі «на кожен день», так і для кулінарних шедеврів.

Для супів підходять різні види рису: довгозерний, круглий, подрібнений, пропарений, шліфований, полірований і т. д. Для густого супу-пюре використовуйте рисову січку або круглі сорти. Щоб зерно не розварювалося і залишалося цілим, вибирайте довгозерний або пропарений рис.

Види супів

Багато народів можуть поділитися рецептом приготування рисового супу. Серед світових кулінарних шедеврів наступні:

Харчо. Зварений на яловичому або баранячому бульйоні, приправлений кисло-солодким соусом ткемалі, волоськими горіхами і часником, цей суп вважається однією з візитних карток Грузії і нікого не залишає байдужим. Серед основних інгредієнтів - м'ясо на кісточці, рис, морква й томати, пахучі хмелі-сунелі, коріандр і кінза.

Розсольник. Класична російська перша страва, в якій, згідно з різними рецептами приготування, використовують не тільки перлову крупу, але і рисову. Як правило, другий варіант закладається в бульйони, зварені на курятині або іншої домашньої птиці. Солоні огірки, овочі і пряні трави роблять розсольник ароматним і пікантним на смак.

Гамбо. Густий американський суп, рецептом якого ми зобов'язані штату Луїзіана. За консистенцією кулінарне творіння більше нагадує овочеве рагу з додаванням курячого м'яса, морепродуктів, мисливських ковбасок і рису. Для густоти в гамбо кладуть обсмажене на вершковому маслі борошно, а в процесі приготування обов'язково приправляють спеціями.

Мастава. Узбецький рисовий суп з піджаркою. М'ясо і овочі обсмажують в товстостінному казані, потім заливають холодною водою, додають картоплю і рис і варять до готовності.

Мінестроне. Італійське овочеве асорті знайоме багатьом гурманам. Обсмажені на оливковій олії морква, броколі, солодкий перець і стебла селери перекладають в каструлю, додають рис, заливають водою і варять 10-15 хвилин. Перед подаванням посипають тертим пармезаном і рубаною зеленню. 

Як приготувати рисовий суп

Приготувати кулінарний твір на славу допоможуть ради професійних кухарів: 

1. Смак і вигляд страви безпосередньо залежить від якості крупи. Щоб не зіпсувати суп, використовуйте той сорт рису, який вказаний в рецепті. 

2. Щоб рисовий суп залишався прозорим, кладіть в бульйон відварений рис. Робиться це в самому кінці варіння або безпосередньо в порційні тарілки перед подачею до столу.

3. Якщо в бульйон закладаєте сире зерно, варіть суп на повільному вогні, інакше воно перетвориться в кашу.

Тепер ви знаєте, як готувати цю страву. Вибирайте рецепт рисового супу з фото і детальним описом процесу приготування і пригощайте домашніх смачним обідом. Приємного апетиту!