Укр
Рус

Овочевий суп

Цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Цибулевий суп 80 6 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Овочевий суп на кефірі без солі - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп на кефірі без солі 15 1 1 з 5 - детальніше -
Овочевий суп з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп з квасолею 35 6 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп зі шпинатом 30 6 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Овочевий суп
Вид
Категорія страви
Для матусь та дітей
Температура подачі

Овочевий суп - їжа багата вітамінами

У світі більше 200 різновидів перших страв на основі овочів. Рецепти овочевих супів відрізняються різноманітністю інгредієнтів, способом приготування і вживання. Багатьом знайомі холодні окрошка і гаспачо, а також гарячі юшки з морквою, цвітною капустою, зеленим горошком, картоплею, бобовими та іншими компонентами. Про особливості страви, про його види і про те, як приготувати овочевий суп правильно на домашній кухні, ми вам зараз розповімо.

Визначення та особливості

Виділити основний інгредієнт в цьому кулінарному творінні не вдасться. Щоб суп вийшов смачним і апетитним, необхідно поєднувати кілька видів овочів, зелені та прянощів. Варити овочевий суп можна на воді (споконвіку така їжа була присутня в раціоні християн в період постів) і на м'ясному бульйоні. Наприклад, суп з бобових відмінно поєднується з копченими реберцями або беконом, а зварений з щавлю, кропиви або шпинату з дієтичним м'ясом індички, курки або кролика.

У теплі сезони в хід йдуть будь-які дари полів і городів - помідори, молодий горох, болгарський перець, кабачки, цибуля, гарбуз, петрушка, кріп і т. д. У зимовий період можна використовувати заморозку, яка зберігає всі корисні мікроелементи та вітаміни.

Найчастіше для густоти в овочеві супи додають вермішель, рис, гречку, галушки, відварене яйце і інші додаткові інгредієнти. 

Види

У залежності від способу приготування і подачі виділяють:

● заправні супи (в обов'язковому порядку вводиться заправка з підсмаженої цибулі, моркви, томатної пасти і інших інгредієнтів);

● прозорі (зварені на крутому бульйоні);

● пюреобразні (готову страву подрібнюють блендером до крему);

● холодні (подаються до столу охолодженими, готуються зі свіжих овочів або відварених продуктів);

● гарячі (вживаються одразу після приготування або в підігрітому вигляді).

Найвідоміші овочеві супи наступні:

Мінестроне - один із символів Італії. За класичним рецептом він готується з різноманітних сезонних продуктів. У складі: м'ясний бульйон, морква, бобові (квасоля, сочевиця, нут), селера, томати, (іноді макаронні вироби або рис).

Гаспачо - легкий іспанська холодний суп з перетертих свіжих огірків, помідорів, білого хліба, часнику і болгарського перцю. В якості заправки використовується сік лимона і оливкове масло.

Борщ - візитна картка української кухні. Наваристий м'ясний бульйон доповнюють буряк, капуста, картопля, морква й томати. Пряні трави і спеції підсилюють смак і надають неповторний аромат цього кулінарного шедевру.

Суп-пюре «Креси» - морквяне вишукування, який отримав свою назву від містечка на півночі Франції. Вариться з м'яса, моркви, картоплі, цибулі та вершків, а подається з часниковими грінками.

Поради та рекомендації

Щоб обід вдався на славу, скористайтеся підказками професійних кухарів:

1. Головне правило овочевого супу - правильні пропорції рідини і гущі. Співвідношення бульйону до загальної маси повинно бути 1: 1.

2. При варінні враховуйте особливості кожного овоча і час його приготування. Інакше один компонент може перетравитися, а інший - залишитися твердим.

3. Не переборщити з прянощами, щоб не перебити природний смак і аромат основних інгредієнтів.

4. Для заправки супу використовуйте вершки, сметану, оливкову олію, а для прикраси при подачі - свіжу зелень.

Тепер ви знаєте, як готувати такі страви. Вибирайте рецепт приготування овочевого супу з покроковим описом і фото і пригощайте домашніх смачним кулінарним витвором. Приємного апетиту!