Укр
Рус

Молочний суп

Молочний суп - цінне джерело білка і вітамінів

Знайомий нам з дитинства молочний суп відноситься до дієтичної і навіть лікувально-столової кухні, тому зустріти його в меню кафе чи ресторанів , навряд чи вдасться. Зате багато господинь із задоволенням готують його на домашній кухні, особливо коли в сім'ї маленькі діти. У чому особливості цього кулінарного творіння і як приготувати його правильно, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Дині - молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Дині - молочний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп 40 4 3 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Молочний суп з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з рисом 35 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Молочний суп
Вид
Категорія страви
Кухонна техніка
Швидкість приготування
Для матусь та дітей
Температура подачі
Сезон

Визначення

Суп, зварений на основі свіжого молока, згущеного або суміші молока і води, - корисна їжа, багата вітамінами і мікроелементами. Тому дієтологи рекомендують мінімум один раз в тиждень включати його в раціон дорослих і дітей. Регулярне вживання молочного супу допомагає нормалізувати тиск і роботу органів шлунково-кишкового тракту, покращує еластичність судин, зміцнює кісткову систему, благотворно позначається на стані печінки і жовчного міхура.

Варіації

Вид страви залежить від інгредієнтів. Серед найбільш популярних рецептів наступні:

● з гречкою;

● з рисовою крупою;

● з вівсяними пластівцями;

● з манкою;

● з макаронними виробами;

● з овочами (гарбузом, морквою, шпинатом, цвітною капустою);

● з картопляними галушками.

Деякі рецепти молочних супів мають на увазі використання морепродуктів, бринзи, грибів, відвареної курятини, пряних трав і гострих приправ. Такі новаторські кулінарні шедеври можна зустріти в національних кухнях народів Азії і Сходу.

Будь-який молочний суп корисний по-своєму:

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Молочний суп5.95 5.91 11.08 127.06
Дині - молочний суп2.27 2.05 18.16 106.70
Молочний суп з рисом2.50 1.79 17.76 105.09
Молочний суп з вермішеллю3.51 3.71 10.01 96.35

● Гречаний прискорює обмін речовин, сприяє зниженню ваги, насичує організм вітамінами РР і Е, залізом, фосфором, йодом та іншими необхідними мікроелементами.

● Суп з ріжками або вермішеллю - відмінний сніданок. Готується швидко, дарує сили на весь день і заряджає енергією.

● Рецепт з рисом рекомендується людям, страждаючим захворюваннями нирок. Страва допомагає боротися з набряками.

Як приготувати молочний суп

Починають підготовку з кип'ятіння молока. Головне правило в цій справі - не дати йому підгоріти, інакше «примхливий» продукт зіпсує смак і аромат їжі. Щоб цього не сталося, в каструлю спочатку наливають трохи води, а потім вводять молоко і кип'ятять на повільному вогні.

Якщо готуєте вермішелевий суп, пам'ятайте, що макаронні вироби, перебуваючи довгий час в рідині, розмокають. Тому варять такий молочний суп порційно, щоб з'їсти відразу після приготування і не залишати на потім.

Манку або ячну крупу необхідно просіяти, а потім тонкою цівкою ввести в кипляче молоко, безперервно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Готуючи молочний суп з рисом, гречкою або перловкою, молоко кип'ятять, а гарнір відварюють окремо до напівготовності. Потім в каструлі з'єднують обидва компонента і варять ще кілька хвилин.

Поради та рекомендації

Якщо боїтеся зіпсувати молочний суп, скористайтеся підказками досвідчених кулінарів:

1. Для приготування використовуйте тільки свіже молоко. Якщо з'явилася легка кислинка, воно згорнеться в каструлі пластівцями.

2. Суп з гречкою буде особливо смачним, якщо заздалегідь її прожарити на сковороді.

3. Щоб при варінні вермішель не переварити, вибирайте макаронні вироби з твердих сортів пшениці.

4. Можна готувати страву в мультиварці. Залийте в чашу молоко, додайте крупу або макарони і включіть на 30 хвилин режим «Молочна каша».

5. У готову страву додають вершкове масло, трохи цукру, свіжі або консервовані фрукти і ягоди. 

Тепер ви впораєтеся з цим «на відмінно». Вибирайте рецепт приготування молочного супу з фото і покроковим описом процесу і пригощайте домочадців корисною і поживною їжею. Приємного апетиту!

;