Укр
Рус

Місо

Місо - поживний суп з Країни висхідного сонця

Традиційна і дуже популярна в Японії перша страва готується на основі спеціальної густої соєвої пасти місо, яка і дала назву цьому кулінарному винаходу . Смачний і поживний суп подають у всіх національних ресторанах і, звичайно, а рецепт знають в кожному японському будинку. Багато господинь не проти створити суп місо на домашній кухні, щоб пригостити родину і гостей незвичайним гастрономічним шиком. Про те, в чому особливості цього кулінарного шедевра і як приготувати місо правильно, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Мисо з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Мисо з лососем 30 3 2 з 5 - детальніше -
Місо суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з куркою 40 5 3 з 5 - детальніше -
Місо суп з тофу - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з тофу 40 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Місо
Вид
Категорія страви
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Смакові якості
Сезон

Особливості рецепта

У основі місо-супу - бульйон дасі (Даші), який є базовим інгредієнтом більшості японських перших страв. Вариться він з сушених дрібних сардин або пластівців тунця, висушених водоростей комбу або грибів шиітаке.

Другий за важливістю компонент в рецепті супу місо - ферментована з соєвих бобів і злаків солона паста місо. Варіанти її приготування в кожному регіоні Японії різні. Колір і смак продукту безпосередньо залежать від складу і часу ферментації (від декількох місяців до декількох років). Біла, червона, коричнева і інші види місо-пасти використовуються для приготування місо-супу.

Решта інгредієнти додаються відповідно до гастрономічних уподобань їдців. Це можуть бути морепродукти, морська риба, свинина, гриби шиітаке, шпинат, сир тофу, водорості норі і вакаме, локшина або овочі (дайкон, кольорова капуста, ріпа, картопля).

Варіації приготування

У Японії місо-суп їдять на сніданок, обід і вечерю, перекушують їм між прийомами їжі. Японці впевнені, що регулярне вживання супу благотворно позначається на імунітеті і обіцяє довголіття. Серед найбільш популярних видів цієї страви такі:

● місо з куркою;

● з копченим вугром;

● з вакаме і тофу;

● з шиітаке.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Мисо з лососем7.41 4.54 2.25 83.48
Місо суп з куркою4.19 13.08 16.01 207.65
Місо суп з тофу2.26 1.64 5.32 50.54
Суп місо класичний в домашніх умовах2.54 1.29 2.59 34.51

Вариться суп досить просто і швидко. Згідно з рецептом, на початку в киплячу воду закладають концентрат бульйону даси, потім кладуть нарізані кубиками інші інгредієнти, додають соєву пасту і доводять суп до готовності.

Поради та рекомендації

Скориставшись підказками професійних кухарів, ви створите справжній японський кулінарний шедевр на вашій кухні:

1. Головне правило супу - правильно дотримуватися пропорції. На 1 літр рідини необхідно 150 г ферментованої пасти.

2. Для повної кулінарної гармонії інгредієнти супу обов'язково повинні відрізнятися за кольором, формою і консистенції.

3. Варити суп необхідно постійно помішуючи. Японські кулінари вважають, що страва повинна рівномірно прогріватися.

4. Соус місо і сир тофу відправляйте в каструлю після того, як закипить бульйон і ви зменшите вогонь. Інакше ці продукти втратять свою харчову цінність і смакові якості.

5. Готуйте рівно стільки супу, скільки плануєте з'їсте за один раз. після розігріву страва не настільки смачна і корисна.

6. Якщо плануєте варити суп з водоростями вакаме, перед відправкою в каструлю замочіть їх у гарячій воді. Таку ж попередню маніпуляцію проробляють з грибами шиітаке. А ось водорості норі не потребують попередньої обробки.

Тепер ви знаєте, що з себе представляє ця екзотична страва і як її готувати. Вибирайте на сайті рецепт приготування супу місо з фото і детальним описом процесу та запрошуйте гостей на незвичайний обід. Приємного апетиту!

;