Укр
Рус

Курячий суп

Курячий суп: смак, знайомий з дитинства

Ароматний і наваристий курячий суп - класичний варіант гарячої першої стравви, яку з задоволенням готують до обіду в кожній родині. Залежно від гастрономічних уподобань домочадців господині доповнюють його локшиною, галушками, гречаною крупою, рисом, грибами та іншими інгредієнтами. У чому особливості приготування улюбленої багатьма страви, які рецепти пропонують сучасні кулінари і як приготувати курячий суп на домашній кухні, ми вам зараз розповімо. 

Читати все...

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Курячий суп 80 4 2 з 5 - детальніше -
Курячий суп по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Курячий суп по-домашньому 65 6 3 з 5 - детальніше -
Гострий курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Гострий курячий суп 35 4 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Курячий суп
Вид
Категорія страви
Смакові якості
Сезон

Визначення і види

Суп на бульйоні з курятини готують по-різному. У хід йдуть не тільки шматочки тушки, але і субпродукти - сердечка, печінка, шлуночки. У традиційному рецепті при варінні обов'язково додають дрібно нарізану цибулю, моркву, запашний перець і лавровий лист. Всі ці прянощі надають неповторний смак і аромат курячої юшки.

Завдяки легкості для травлення курячий суп відмінно засвоюється організмом. За рахунок своєї поживності він допомагає впоратися з хворобою, відновити сили, рекомендується дієтологами для раціону дітей і літніх людей.

Страва користується популярністю у всьому світі, тому рецептів приготування курячого супу - величезна кількість. Англійці, наприклад, поєднують юшку з курки з шампіньйонами і тертим сиром, мексиканці кладуть в каструлю часник, перець чилі і томати, бельгійці відварюють бульйон з додаванням гвоздики, чебрецю і мускатного горіха. У Грузії рецепт курячого супу називається «чихиртма» і готується з яєчно-борошняною заправкою, лимоном, петрушкою і зеленою цибулею. Схожий варіант з сумішшю яєць і лимонного соку - «авголемоно» варять в Греції. Легка і швидка азербайджанська «Бозартма» - кулінарне вишукування з обсмаженої на вершковому маслі курятини, цибулі та картоплі. Найбільш популярні у нашого народу такі варіанти курячого супу:

● вермішелевий;

● овочевий;

● з галушками;

● з плавленим сиром;

● з рисом або гречкою.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Домашній курячий суп3.63 2.95 1.84 48.63
Гострий курячий суп1.47 31.04 0.75 295.84
Курячий суп0.36 1.28 2.37 23.05
Китайський кисло-гострий суп з тофу8.23 1.29 1.25 56.47
Курячий суп по-домашньому4.09 5.71 4.36 91.69

Поради та рекомендації

Справитися з цим під силу навіть новачкові. А щоб обід вийшов по-справжньому смачним і апетитним, допоможуть нехитрі підказки досвідчених кулінарів і професійних кухарів.

1. Правильно розраховуйте воду. На 1 кг курки береться 5 л рідини.

2. Головне правило - м'ясо повинно дійти до потрібної кондиції, а юшка при цьому - не перетравитися. Якщо бульйон переварити - він стане каламутним і втратить характерний аромат. Тому для магазинної курки, розділеної на порційні шматки, час варіння становить 60-80 хвилин, а для домашньої птиці - 2-3 години.

3. Всі продукти закладайте тільки в киплячу воду. Тоді суп не втратить своєї поживності і збереже природні вітаміни і мікроелементи.

4. Запашний перець горошком, корінь петрушки або селери, інші спеції і особливо лавровий лист відправляють в каструлю в кінці варіння, щоб вони не перебили характерний аромат курячого бульйону, а лише додали пікантних ноток.

Тепер ви знаєте як приготувати смачний курячий суп. Вибирайте рецепт з детальним описом процесу і покроковими фото і пригощайте домашніх справжнім кулінарним шедевром. Приємного апетиту!

;