Багатьом сучасним господиням знайомий рецепт грибного супу. Навариста юшка з сухих або свіжих лісових і садових грибів - один з варіантів традиційних перших страв багатьох країн світу. Висока популярність пояснюється доступністю інгредієнтів, швидкістю і простотою приготування. При цьому в кожній родині варять його по-різному. Як правило, за основу береться пісний або м'ясний бульйон, до якого додаються гриби і різні овочі. Чим відрізняються рецепти і як приготувати грибний суп правильно, ми вам зараз розповімо.
У класичному варіанті страва готується без м'яса з крупно нарізаної картоплі, обсмажених моркви і цибулі, свіжих білих грибів, які надають кулінарному творінню особливий смак і неповторний аромат. Інші компоненти та спеції використовуються за бажанням в залежності від гастрономічних уподобань їдців.
У країнах Західної Європи кулінари часто замінюють боровики більш звичними і доступними печерицями або вешенками і, на відміну від звичної нам юшки з шматочками овочів, готують кремообразний грибний суп. Для цього всі інгредієнти закладаються в каструлю нарізаними максимально дрібно, щоб готову масу було легко перемолоти блендером до стану однорідного ніжного пюре.
Також у багатьох господинь користується популярністю рецепт грибного супу з плавленими сирками. Від традиційного варіанту приготування він відрізняється лише тим, що в кінці готування додається 200-300 г тертого сиру. Юшка набуває вершковий смак і кремоподібну консистенцію. Подається кулінарне вишукування з маленькими рум'яними сухариками з білого хліба.
Грибний суп на курячому або яловичому бульйоні - більш ситний і калорійний. Найчастіше до основних компонентів в нього додають вермішель, домашню локшину, гречану або перлову крупу. В кінці варіння заправляють рубаною зеленню (петрушкою і кропом) і подають зі сметаною.
● Грибний суп із сушених красноголовців і боровиків - самий наваристий і ароматний. Їх попередньо замочують на 1 годину в кип'яченій воді, а потім нарізають кубиками або смужками і кидають в киплячий бульйон.
● Печериці і гливи перед відправкою в каструлю декілька хвилин обсмажують на вершковому маслі. Під час смаження виділяється грибний сік, тому юшка вийде більш апетитною.
● Любителі пікантних смаків можуть замінити свіжі і сухі гриби маринованими або солоними, а також для кислинки використовувати квашену капусту.
● Приправи та спеції (кмин, базилік, часник, селера, чебрець і т. д.) додавайте в суп за 2-3 хвилини до закінчення варіння, щоб не перебити характерний грибний аромат.
● Для отримання насиченого смаку використовуйте замість приправи змолоті в порошок сушені лисички, грузді, білі, підосичники.
Назва | Білки, в 100 г | Жири, в 100 г | Вуглеводи, в 100 г | Ккал, в 100 г |
Грибний суп з глив швидко і смачно | 5.86 | 19.65 | 3.79 | 220.92 |
Грибний суп пюре | 2.44 | 14.05 | 3.70 | 154.96 |
Суп з печериць і брокколі | 4.92 | 7.42 | 5.58 | 111.60 |
Грибний суп пюре з вершками | 2.86 | 5.05 | 1.99 | 74.82 |
Смачний грибний суп | 2.04 | 3.91 | 1.50 | 57.96 |
Тепер ви знаєте, як готувати цю першу страву. Вибирайте рецепт приготування грибного супу з покроковим описом і детальними фото і пригощайте близьких справжнім кулінарним шедевром. Приємного апетиту!