Укр
Рус

Фруктовий суп

Фруктовий суп - відмінний варіант для літнього меню

Гарячий або холодний суп зі свіжих або висушених фруктів - смачний і поживний сніданок, вечеря або перекус між прийомами їжі. Щоб поласувати цими дивними ласощами, не обов'язково вирушати в ресторан. Готується воно досить просто, і впоратися з рецептом під силу навіть новачкові-кулінару. Звідки пішла традиція варити фруктові супи, в чому особливості частування і як приготувати його в домашніх умовах, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Грушево-ягідний суп - покроковий рецепт, фото 1 Грушево-ягідний суп 30 4 2 з 5 - детальніше -
Фруктовий суп з кавуна - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий суп з кавуна 40 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Фруктовий суп
Вид
Заправка
Категорія страви
Спосіб приготування
Кухонна техніка
Для матусь та дітей

Особливості та види

Фруктовий суп - традиційна страва скандинавської кухні. У Норвегії і Швеції такі кулінарні витвори вважають національним десертом і подають до столу круглий рік, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Для приготування використовують різні сухофрукти: курагу, сушені яблука, груші, персики, ягоди і чорнослив. Серед обов'язкових інгредієнтів - червоне вино, кориця, загусники (крохмаль).

Варіації

Сучасні кулінари трохи урізноманітнили класичний рецепт приготування фруктового супу. Готувати частування можна з додаванням меду, йогурту, тертого шоколаду, соків, морозива інших компонентів. У спекотну погоду у жителів Європи великою популярністю користуються гаспачо і мінестроне з сезонних ягід і фруктів. Залежно від рецепта в хід йдуть кавуни, дині, полуниця, малина, цитрусові та інші ароматні дари садів і полів, багаті вітамінами і містять мінімум калорій. Приготувати можна фруктовий суп-пюре, або зварити прозорий «бульйон» з яблучними «фрикадельками» і часточками груш.

Секрети ідеального частування

Якщо ви ніколи не готували фруктовий суп, підказки та рекомендації досвідчених кулінарів і професійних кухарів допоможуть створити справжній кулінарний шедевр. 

1. Користь десерту - у вітамінах, тому варити суп з фруктів необхідно таким чином, щоб зберегти поживну цінність. Найкраще підходять свіжозібрані плоди, так як при зберіганні кількість корисних речовин зменшується.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Фруктовий суп з кавуна0.10 3.62 4.79 57.15
Грушево-ягідний суп0.20 1.07 2.86 25.58

2. Яблука та груші рекомендується очищати від шкірки. Її можна використовувати для фруктового відвару.

3. Ніжні ягоди (полуницю, малину, ожину і т. п.) Закладають в каструлю на завершальному етапі приготування, щоб вони зберегли характерний смак і аромат.

4. Фруктовий суп вийде прозорим, якщо в якості згущувача використовувати розведений холодною водою картопляний, а не кукурудзяний крохмаль.

5. Готуючи страву для дитячого меню, ретельно видаліть кісточки і гілочки, а інгредієнти нарізайте дрібними кубиками.

6. Використовуючи в якості спецій корицю, гвоздику, ванілін або цедру цитрусових, не переборщіть з пропорціями, інакше можна «заглушити» природний аромат інгредієнтів.

7. Якщо суп вийшов дуже солодким, виправити становище допоможе лимонна кислота.

8. Для ситності деякі господині додають в каструлю рис, манну крупу, галушки, вермішель і т. д.

9. Страва вийде смачніше, якщо після зняття з плити дати їй настоятися кілька годин, щоб компоненти просочилися один одним. Перед подачею можна розігріти частування в мікрохвильовці.

Тепер ви знаєте, як приготувати фруктовий суп правильно. Вибирайте рецепт з фото і детальним покроковим описом процесу приготування і пригощайте домочадців і гостей корисною і смачною їжею. Приємного вам апетиту! 

;