Укр
Рус

Фруктовий суп

Грушево-ягідний суп - покроковий рецепт, фото 1 Грушево-ягідний суп 30 4 2 з 5 - детальніше -
Фруктовий суп з кавуна - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий суп з кавуна 40 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Перші страви×Фруктовий суп
Вид
Заправка
Категорія страви
Спосіб приготування
Кухонна техніка
Для матусь та дітей

Фруктовий суп - відмінний варіант для літнього меню

Гарячий або холодний суп зі свіжих або висушених фруктів - смачний і поживний сніданок, вечеря або перекус між прийомами їжі. Щоб поласувати цими дивними ласощами, не обов'язково вирушати в ресторан. Готується воно досить просто, і впоратися з рецептом під силу навіть новачкові-кулінару. Звідки пішла традиція варити фруктові супи, в чому особливості частування і як приготувати його в домашніх умовах, ми вам зараз розповімо.

Особливості та види

Фруктовий суп - традиційна страва скандинавської кухні. У Норвегії і Швеції такі кулінарні витвори вважають національним десертом і подають до столу круглий рік, як в холодному, так і в гарячому вигляді. Для приготування використовують різні сухофрукти: курагу, сушені яблука, груші, персики, ягоди і чорнослив. Серед обов'язкових інгредієнтів - червоне вино, кориця, загусники (крохмаль).

Варіації

Сучасні кулінари трохи урізноманітнили класичний рецепт приготування фруктового супу. Готувати частування можна з додаванням меду, йогурту, тертого шоколаду, соків, морозива інших компонентів. У спекотну погоду у жителів Європи великою популярністю користуються гаспачо і мінестроне з сезонних ягід і фруктів. Залежно від рецепта в хід йдуть кавуни, дині, полуниця, малина, цитрусові та інші ароматні дари садів і полів, багаті вітамінами і містять мінімум калорій. Приготувати можна фруктовий суп-пюре, або зварити прозорий «бульйон» з яблучними «фрикадельками» і часточками груш.

Секрети ідеального частування

Якщо ви ніколи не готували фруктовий суп, підказки та рекомендації досвідчених кулінарів і професійних кухарів допоможуть створити справжній кулінарний шедевр. 

1. Користь десерту - у вітамінах, тому варити суп з фруктів необхідно таким чином, щоб зберегти поживну цінність. Найкраще підходять свіжозібрані плоди, так як при зберіганні кількість корисних речовин зменшується.

2. Яблука та груші рекомендується очищати від шкірки. Її можна використовувати для фруктового відвару.

3. Ніжні ягоди (полуницю, малину, ожину і т. п.) Закладають в каструлю на завершальному етапі приготування, щоб вони зберегли характерний смак і аромат.

4. Фруктовий суп вийде прозорим, якщо в якості згущувача використовувати розведений холодною водою картопляний, а не кукурудзяний крохмаль.

5. Готуючи страву для дитячого меню, ретельно видаліть кісточки і гілочки, а інгредієнти нарізайте дрібними кубиками.

6. Використовуючи в якості спецій корицю, гвоздику, ванілін або цедру цитрусових, не переборщіть з пропорціями, інакше можна «заглушити» природний аромат інгредієнтів.

7. Якщо суп вийшов дуже солодким, виправити становище допоможе лимонна кислота.

8. Для ситності деякі господині додають в каструлю рис, манну крупу, галушки, вермішель і т. д.

9. Страва вийде смачніше, якщо після зняття з плити дати їй настоятися кілька годин, щоб компоненти просочилися один одним. Перед подачею можна розігріти частування в мікрохвильовці.

Тепер ви знаєте, як приготувати фруктовий суп правильно. Вибирайте рецепт з фото і детальним покроковим описом процесу приготування і пригощайте домочадців і гостей корисною і смачною їжею. Приємного вам апетиту!