Серед кулінарних шедеврів майже всіх країн світу присутні рідкі страви. В основному це різні холодні і гарячі супи: м'ясні, рибні, овочеві, грибні. В українській кухні найвідомішим першою стравою є, звичайно ж, борщ. Український борщ знають у всьому світі. Якщо ви ще не вмієте його готувати, у нас є для вас чудовий рецепт. Люблять у нас також окрошку, уху, гороховий суп, курячий бульйон, солянку, зелений борщ, суп з галушками і багато іншого. Всі ці рецепти ви знайдете на сайті Recept.ua.
Перші страви актуальні в будь-який час року. Зиму і осінь важко уявити без гарячого бульйону, солянки і борщу, а літо - без освіжаючої окрошки, борщу і юшки на рибалці.
На нашому сайті представлені такі види перших страв:
● Борщі (український і зелений);
● Розсольники (з перловкою, рисом, солоними огірками);
● Супи (гаспачо, грибний, молочний, капусняк, гарбузовий, овочевий, харчо та інші);
● Холодні супи (гаспачо, борщ, окрошка);
● Уха.
Тут представлені рецепти м'ясних перших страв на яловичому, свинячому, курячому бульйонах; вегетаріанських: грибний, овочевий, гарбузовий; солодких супів: молочний, грушево-ягідний, дині-молочний. Також на сайті ви знайдете рецепти перших страв, які прийшли в наше меню з інших країн -середньоазіатський лагман, угорський гуляш, грузинське харчо, кавказький хаш.
Дієтологи стверджують, що супи і борщі швидко засвоюються, покращують травлення, зігрівають в холодну погоду. Ці страви ситні, калорійні і одночасно легкі, поживні. Рідкі страви корисні для здоров'я, не дарма при простудних і вірусних інфекціях радять пити курячий бульйон, який має протизапальну дію і насичує організм необхідною рідиною.
Супи ідеально підходять тим, хто дотримується здорового способу життя і правильного харчування. Особливо корисні овочеві, грибні і сирні пюреобразниє крем-супи. Такі перші страви не тільки втамовують голод, а й постачають в організм корисні вітаміни і мікроелементи. Овочі, так само як м'ясо та риба, при варінні втрачають менше корисних речовин, ніж при смаженні або тушкуванні.
Ще одна перевага перших страв - їх дуже просто готувати. З приготуванням впорається навіть новачок в кулінарній справі. Так що готуйте і їжте перше, а ми з задоволенням разнообразим ваше меню новими рецептами!