Укр
Рус

Відбивні

Куряча відбивна з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Куряча відбивна з сиром 45 4 3 з 5 - детальніше -
Курячі відбивні в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курячі відбивні в духовці 55 8 3 з 5 - детальніше -
Відбивні з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні з печінки 60 5 3 з 5 - детальніше -
Відбивні зі свинини з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні зі свинини з сиром 50 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні з ананасом - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні з ананасом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні з овочами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Соковиті відбивні з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Соковиті відбивні з яловичини 45 3 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Відбивні
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Спосіб приготування
Кухонна техніка
Рівень складності
Швидкість приготування

Рецепти відбивних - смачна і соковита м'ясна страва на усі випадки життя

Відбите приправлене м'ясо в клярі або паніровці, обсмажене на сковороді, запечене в духовці з овочами, сиром, грибами - чудове доповнення до різних гарнірів, каш і салатів. Його люблять дорослі і діти, тому можна готувати кожен день на обід і вечерю, а можна зробити частиною святкового столу. Ми розповімо, як приготувати відбивні правильно, щоб вони вийшли соковитими, м'якими і ароматними.

Складові

Як і в інших кулінарних творіннях, смак і структура підсумкової страви залежать від обраних продуктів. Для отримання ідеального результату дотримуйтесь класичного рецепту відбивних і вибирайте для їх приготування свиняче м'ясо. Найкраще підійде свіжа свиняча вирізка: корейка, грудинка, ошийок, лопатка. Після обсмажування в клярі продукт стане хрустким зовні і збереже соковитість всередині. Також можна використовувати і куряче філе, проте дуже важливо не пересушити його під час смаження, а лише злегка підрум'янити до утворення рум'яної скоринки. А ось яловичину краще не використовувати через її жорсткість і довгого приготування.

Друге місце за важливістю в рецепті приготування відбивних займає кляр. Його використовують не тільки для створення хрусткої скоринки, але і в якості захисної оболонки, що зберігає соковитість м'яса. Готують кляр з борошна, яєць, молока (вершків або води). Для додання йому потрібного смаку солять, перчать і додають інші приправи і зелень за бажанням. Іноді можна обійтися без нього - досить вмочити нарізані і відбиті м'ясні шматочки в борошно, а потім у збите яйце. Якщо хочете отримати хрусткі відбивні, після кляру або яєчної суміші обваляйте їх в панірувальних сухарях або кукурудзяній крупі.

Якщо ж не хочете збільшувати калорійність страви за рахунок борошна і яєць, можна просто посмажити на сковороді відбите м'ясо, але тоді солити його радимо в кінці після утворення скоринки, що перешкоджає витіканню соку.

Крім перерахованих інгредієнтів, урізноманітнити рецепт відбивних, зробивши з них справжній кулінарний шедевр, допоможуть і інші продукти. Можна посмажити їх в тертому сирі, запекти з ананасами, помідорами, цибулею, грибами і сиром, яблуками, журавлиною. Технологія приготування на сковороді покроково

Отже, інгредієнти готові, приступаємо до готування.

1. М'ясо можна і не мити, але якщо ви усі ж вимили його, обов'язково протріть паперовим рушником, щоб на ньому не залишилося води.

2. Наріжте його на шматки товщиною 1-1,5 см поперек волокон.

3. Відбивати вирізку в рецептах відбивних радять з двох сторін дерев'яним або металевим молоточком з тупими зубчиками, не порушуючи структуру волокон. Щоб не порвати шматочки до просвічування, покладіть м'ясо в пакет або замотайте в харчову плівку.

4. Тепер м'ясні шматочки замаринуйте в олії (соняшниковій або оливковій) з приправами або просто поперчіть і залиште на деякий час, тим часом займіться приготуванням кляру і / або панірування.

5. Розігрійте сковороду з товстим дном, налийте в неї рослинну олію.

6. Помістіть по черзі відбиті шматочки в борошно, яйце (кляр), паніровці (за бажанням) і викладайте на сковороду.

7. Смажити потрібно 3-5 хвилин з кожного боку.

Готовність можна перевірити, проколовши відбивну виделкою або зубочисткою. Якщо сік прозорий, м'ясо подають до столу.

Кулінарні хитрості

● Якщо у вашому домашньому холодильнику виявилося тільки пісне м'ясо і ви ламаєте голову, як приготувати відбивні з нього, є один секрет. Посипте нарізані шматочки сухою гірчицею і залиште в такому маринаді полежати. Після цієї нехитрої процедури сік при смаженні НЕ буде витікати.

● Якщо на м'ясі є прошарок жиру, то його потрібно надрізати, щоб він не стягувався і не деформував форму при смаженні.

● Смажити відбите м'ясо потрібно виключно на розпеченій сковороді - білок швидко згорнеться і не дасть соку витікати.

● При готуванні в духовці, щоб відбивні вийшли рум'яними, спочатку обсмажте їх на сковороді до красивої скоринки. Перетворити звичайну другу страву в кулінарний шедевр допоможуть пасеровані кружальця цибулі, печериці, тертий сир, помідори, зелень і інші продукти. Запікати таке м'ясо потрібно до розплавлення сиру.

Готуйте з натхненням і задоволенням, а наші рецепти відбивних з фото допоможуть вам робити це швидко і легко.