Укр
Рус

Спагеті

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Вермішель з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з оливками 20 3 1 з 5 - детальніше -
Вермішель з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель з фаршем на сковороді 25 2 1 з 5 - детальніше -
Спагеті з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з беконом 40 5 3 з 5 - детальніше -
Спагетті з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Спагетті з курячою грудкою 40 5 2 з 5 - детальніше -
Спагеті з сосисками - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з сосисками 40 5 2 з 5 - детальніше -
Спагеті з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з фрикадельками 50 5 3 з 5 - детальніше -
Спагетті з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Спагетті з печерицями 35 4 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Спагеті
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Спосіб приготування
Рівень складності
Швидкість приготування
Смакові якості
Сезон

Смачно, ситно, оригінально і просто - італійське спагеті

У наших краях все величезне різноманіття макаронних виробів, яких в Італії відомо кілька сотень, дуже часто замінюють лише парою-трійкою назв: макарони, вермішель і спагетті. Останнє, мабуть, відноситься до категорії улюблених як серед дорослих гурманів, так і серед дітей. Якщо ви як і раніше промиваєте його після приготування, варите до стану каші і їсте тільки з магазинним кетчупом, радимо переглянути ставлення до цього варіативної і неймовірно смачної страви італійської кухні.

9999

Походження та визначення

Всі макаронні вироби викликають чітку асоціацію з Італією. І хоч кажуть, що перші макарони з'явилися не в цій країні, їх підвид спагетті родом звідси. Придумали його в Неаполі за часів географічних відкриттів: тонкі смужки вареного тіста вирішили заправляти соусом з дивовижних заокеанських pomodoro (помідорів). Назву дали, виходячи з зовнішнього вигляду, схожого на spago - шпагат (щільну мотузку). А закінчення -etti означає, що паста невеликого розміру. При цьому більші макаронні вироби наділяють закінченням -oni (Спагеттоні), а найдрібніші - -ini (спагеттіні).

Спагеті може називатися не будь-яка італійська паста, а тільки строго певний її вид з круглим січенням діаметром 1,8-2 мм. Довжина смужок з плином часу стала коротша: від початкових 50 см залишилося тільки 24-27 см. Такий розмір вважається оптимальним і універсальним, щоб поєднуватися з будь-яким соусом: густим насиченим томатним або ніжним вершковим. Адже саме соус є чи не головним у рецепті спагетті. Різновидів цього смачного доповнення до пасти стільки, скільки здатна придумати фантазія кулінара - практично будь-які продукти придатні для його приготування.

Види

Про те, як приготувати спагетті правильно, щоб вони не злиплися і не зварилися, ми поговоримо пізніше. А зараз хочемо розповісти про те, з якими добавками і соусами подають їх італійці, що вони виходять такими різними, але завжди неймовірно смачними. Адже ці улюблені в усьому світі макаронні вироби в Італії дуже рідко вживаються як гарнір, частіше - як самостійна страва.

● З томатним соусом - класичний рецепт приготування спагетті Spaghetti Napoli (по-неаполітанські);

● з часником, обсмаженим в оливковій олії (Spaghetti all'Aglio ed Olio);

● з великою кількістю м'ясного фаршу - ще в середні століття їх готували в Сієні для бійців, які обороняли це місто-фортецю;

● з морепродуктами - постійний гість на домашніх і ресторанних кухнях Сицилії, Сардинії та інших районах Італії, близьких до моря;

● з соусом песто по-генуезьки - готують в Генуї заправку за оригінальною рецептурою з місцевого базиліка, овечого сиру, насіння сосни пінії, часнику і оливкового масла;

● з шматочками смаженої свинини (грудинки, бекону) в соусі з яєць, вершків, пармезану - відома у всьому світі карбонара.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Спагеті зі шпинатом16.13 22.88 36.42 425.28
Вермішель6.57 18.89 34.24 341.73
Спагетті з курячою грудкою9.67 12.61 46.34 341.11
Спагеті з сосисками8.36 16.32 29.27 307.61
Спагеті з беконом11.82 14.75 25.76 289.67

Секрети правильних спагетті

Який би чудовий соус ви не приготували, головне все ж правильно зварити самі макаронні вироби. Тут є кілька важливих моментів.

1. Вибирайте тільки справжні якісні макаронні вироби з твердих сортів пшениці класу А.

2. Досвідчені кулінари радять використовувати велику каструлю з товстими стінками.

3. З огірків та інших овочів, крім перцю, необхідно також зрізати шкірку.

4. Пропорція води до пасти повинна складати 1 літр до 100 грам. При такій великій кількості рідини спагетті не злипнеться. Якщо варите порцію на велику компанію і такої об'ємної каструлі не знайшлося, то хоча б дотримуйтеся пропорції 1 літр на 300 грамів.

5. Кладіть макаронні вироби тільки в киплячу підсолену воду (солі повинно бути близько 10 г на 1 л).

6. Ні в якому разі не ламайте пасту навпіл, навіть якщо довгі «прутики» не поміщаються в каструлю, через хвилину під впливом окропу вони опустяться, а ви завжди можете допомогти їм виделкою або лопаткою.

7. Кришкою в рецептах спагетті рекомендують накривати їх тільки до моменту закипання, після потрібно обов'язково її прибрати.

8. Варити потрібно приблизно на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці, - не більше 10 хвилин, до стану al dente (від італ. «На зубок»). Спробуйте пасту - вона повинна бути злегка твердою всередині. Не бійтеся: такою вона не залишиться, а добере відсутню м'якість з соусу.

9. Коли зливаєте воду, залиште стаканчик - рідина знадобиться вам, якщо соус вийде дуже густим або просто для того, щоб спагетті добрали відсутню до повної готовності вологу.

10. Після відкидання на друшляк промивати макаронні вироби ні в якому разі не потрібно - просто додайте в них оливкового масла або соус і добре перемішайте

Подавайте улюблені ласощі італійців гарячим відразу після приготування, розігріті спагетті втрачають половину свого шарму. Рецепти спагетті з фото крок за кроком на нашому сайті допоможуть приготувати їх так, що усі просто пальчики оближуть, навіть початківцю кулінарові. Творіть на своїх домашніх кухнях із задоволенням і приємного вам апетиту!

;