Укр
Рус

Шлунки

Курячі шлунки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі шлунки 90 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Шлунки
Вид
Категорія страви

Готуємо курячі шлунки

Страви з субпродуктів із задоволенням готують багато господинь. На ряду з печінкою і серцем в домашній кулінарії часто використовують курячі шлунки (в народі «пупки»). Якщо технологію приготування дотримуватися правильно, на столі виявиться напрочуд ніжне і смачне частування, яке не соромно подати під час свята або значимого торжества. У чому особливості і користь даного продукту і що можна приготувати з курячих шлунків, ми вам зараз розповімо.

Особливості і користь

У багатьох європейських і азіатських країнах, наприклад, в Італії, Грузії, Китаї і Кореї, цей курячий субпродукт вважається справжнім делікатесом і з задоволенням готується не тільки на домашніх кухнях, але і подається в престижних ресторанах.

Кулінари оцінили по достоїнству гастрономічні характеристики і поживну цінність цього дієтичного низькокалорійного продукту. Він багатий такими мікроелементами як калій, фосфор, натрій, цинк, кальцій, вітаміни А, С, Е, РР, групи В (В1, В2, В5, В6, В9, В12). Регулярне включення курячих шлунків в раціон покращує стан волосся і нігтів, роботу кишечника, мозкову активність, заряджає силою і енергією.

Варіації страв

З курячих шлунків готують:

● салати;

● гуляш;

● паштети;

● бульйони;

● смажать з цибулею, морквою і спеціями;

● тушкують з картоплею та іншими овочами.

Можете здивувати гостей справжнім гастрономічним шедевром - карамелізованими курячими шлунками. Для цього злегка проварені пупочки викладають в заздалегідь підготовлену підливу (смажену цибулю, трохи віскі і бальзамічного оцту, коричневий цукор) і 3 хвилини витримують на сковороді до утворення карамельної скоринки. Готове частування посипають зеленню і подають з рисовим або картопляним гарніром.

Як приготувати шлунки

Страва вийде смачною, якщо вибрати хороші курячі пупочки. Якісний і свіжий продукт повинен бути без жовтизни, темних плям і синців, добре тримати форму і мати злегка солодкуватий запах. В обов'язковому порядку перед приготуванням шлунки ретельно очищають від плівки, видаляють зайвий жир, хрящі, добре промивають під проточною водою. Тепер їх можна відварювати або використовувати для приготування супів. Щоб пупки були м'якими, варити необхідно не менше 1 години. Промиті їх заливають гарячою водою, доводять до кипіння, знімають піну і далі варять на повільному вогні до готовності. Якщо плануєте протушкувати шлунки, відваріть їх у підсоленій воді 30 хвилин, а потім, з'єднавши з обсмаженою цибулею і приправивши сметаною, тушкуйте під кришкою 20-25 хвилин.

Поради та рекомендації

Серед ваших улюблених страв не було рецептів приготування шлунків? Скористайтеся підказками досвідчених кулінарів, і ви оціните це гастрономічне вишукування по достоїнству.

1. Щоб після варіння пупки вийшли м'якими і ніжними, їх попередньо вимочують у холодній воді.

2. Так як шлунки самі по собі прісні на смак, використовуйте прянощі і спеції під час готування. Субпродукт ідеально поєднується з часником, чебрецем, коріандром, лавровим листом і базиліком.

3. Якщо використовуєте заморожені пупки, розморожування має проходити при кімнатній температурі. Робити це в духовці або мікрохвильовій печі не рекомендується.

4. Під час варіння рівень води в каструлі повинен бути на 5-6 см вище вмісту. 

Тепер ви знаєте, як готувати цей дієтичний продукт. Вибирайте на сайті рецепт шлунків з детальними фото і покроковим описом процесу приготування і експериментуйте на кухні. Приємного апетиту!