Укр
Рус

Ростбіф

Ростбіф - класика англійської кухні

Ростбіф - м'ясний делікатес, що прийшов на наші столи з далекого Туманного Альбіону. Соковита яловичина з кров'ю традиційно подається в Великобританії до різдвяного столу. У нашому новорічному меню англійське частування також займає почесне місце. Якщо ви хочете навчитися готувати цей кулінарний шедевр, ми розповімо як це зробити правильно на домашній кухні і чим відрізняється ростбіф від інших м'ясних витребеньок. 

Читати все...

Ростбіф - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф 40 1 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф в духовці 115 5 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф в мультиварці 30 4 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини 80 5 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з яловичини на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини на грилі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з яловичини на кісточці - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини на кісточці 80 6 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф зі свинини 85 3 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з телятини 85 3 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з овочами 115 4 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф з соусом - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з соусом 60 3 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Ростбіф
Вид
Категорія страви
Спосіб приготування
Рівень складності
Смакові якості
Температура подачі
Сезон

Визначення та особливості

Дослівно в перекладі з англійської назва означає «обсмажена яловичина». Страва являє собою великий цілісний шматок м'яса, запечений в духовці або на грилі. Згідно з класичним рецептом ростбіфу, для цих цілей підходять різні частини туші, що відрізняються жирністю і смаковими якостями. Можна використовувати вирізку, товстий або тонкий реберний край, оковалок (м'ясо задньої частини). Ідеальним варіантом для приготування частування стане мармурова яловичина молодих бичків м'ясної породи. Саме таке м'ясо (з внутрішньом'язовою жирною сіточкою) використовують англійські господині і професійні кухарі, які знають толк в м'ясних вишукуваннях.

Особливість страви в тому, що запечений і зовні рум'яний шматок повинен залишатися ніжним і сируватим всередині. Тільки тоді можна говорити про те, що кулінар впорався з поставленим завданням на «відмінно». Також враховуйте, що традиційний ростбіф готується без ароматних спецій і солі. Це дозволяє відчути повноцінний натуральний м'ясний смак.

Як готувати

М'ясо для приготування використовують тільки свіже, а не заморожене.

1. Шматок миють, сушать кухонним рушником і видаляють з нього все зайве.

2. Духовку попередньо розігрівають до 250 градусів.

3. Підготовлене м'ясо викладають в посуд для запікання і поливають оливковою олією. Солити не потрібно, так як сіль витягає вологу і ростбіф вийде дуже сухим.

4. Відправляють яловичину в духовку на 10-15 хвилин, щоб вона підрум'янилася і кірочка «позапечатувала» всередині м'ясні соки.

5. Через зазначений час м'ясо виймають і дають йому настоятися 15 хвилин, а температуру в духовій шафі знижують до 150 градусів.

6. Потім м'ясний шматок знову відправляють в духовку на 40 хвилин.

7. Про готовність ростбіфу свідчить відтінок виділяючогося соку. Він повинен бути не червоним, як у сирого м'яса, а злегка рожевим (хоча в класичному англійському рецепті м'яса надають перевагу винятково з кров'ю).

8. Коли яловичина готова, її виймають, обертають в фольгу і залишають на 10-15 хвилин «дійти».

9. Подають до столу, нарізавши поперек волокон на тонкі скибочки.

Топ низькокалорійних рецептів

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Ростбіф зі свинини16.00 21.00 0.00 259.00
Ростбіф з соусом15.22 18.39 2.58 243.70
Ростбіф з яловичини на грилі16.89 13.85 1.50 205.51
Ростбіф в духовці17.43 14.13 0.30 205.07
Ростбіф16.23 13.61 1.37 200.14

Поради та рекомендації

Щоб створити справжній м'ясний делікатес, скористайтеся підказками досвідчених кухарів.

● Вибираючи яловичину для ростбіфу, враховуйте, що чим далі шматок розташований від шиї, тим пісне, щільніше і волокнисті буде м'ясо .

● Якщо ви плануєте готувати яловичину на грилі, не робіть в шматку ніяких проколів і надрізів, інакше в процесі приготування витече весь сік, і м'ясо вийде сухим.

● Щоб при запіканні ростбіф не втратив своєї форми, перед відправкою в духовку його перев'язують суворою ниткою.

● Якщо ви не боїтеся сторонніми ароматами зіпсувати смак, можна попередньо замаринувати яловичину в суміші рубаних трав і овочів (моркви, цибулі , селери, петрушки).

● Подають страву як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Тепер ви знаєте всі тонкощі і секрети цього англійського частування. Вибирайте на сайті рецепт приготування ростбіфа з детальними фото і покроковим описом процесу готування і запрошуйте гостей на дегустацію. Приємного апетиту!

;