Укр
Рус

Ромштекс

Ромштекс - просте м'ясне частування з відмінним смаком

Ромштекс - винахід англійської кулінарної школи. Як і всі традиційні страви Туманного Альбіону він простий в приготуванні, але при цьому ситний і смачний. Багато господинь взяли рецепт приготування ромштекс на замітку, так як на підготовку цього м'ясного частування витрачається мінімум сил і часу, а результат виходить дуже апетитним. Хочете навчитися готувати яловичину по-англійськи? Ми розповімо, що з себе представляє це кулінарне творіння і як приготувати ромштекс на домашній кухні.

Читати все...

Ромштекс - покроковий рецепт, фото 1 Ромштекс 35 1 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Ромштекс
Вид
Категорія страви

Визначення та особливості

Ромштекс - невеликий шматок яловичини, злегка відбитий, обсмажений на сковороді і доведений до готовності в духовці. За технологією приготування це щось середнє між біфштексом (стейком з яловичини без панірування) і шніцелем (в даному випадку всередині панірування більш товстий шматок м'яса).

Для ромштекса використовується виключно свіжа яловича вирізка зі спинної або тазової частини туші. Рецепт приготування досить простий. М'ясо очищають від сухожиль і плівок, нарізають поперек волокон на порційні шматки товщиною не більше 2 см. Потім кожен шматок злегка відбивають, солять і перчать, умочують в лозьен (суміш збитого яйця і води), панірують у мелених сухарях і відправляють на розпечену сковорідку. Після обсмажування з двох сторін відбивна перекладається на деко і запікається у розігрітій духовці до готовності (приблизно 8 хвилин). В результаті виходить соковите м'ясо в хрусткій скоринці.

Багато господинь, взявши за основу класичний англійський рецепт, готують ромштекс зі свинини або з курячого філе. Причому відбивну з курки немає необхідності доводити до готовності в духовці. М'ясо має ніжну текстуру, тому відмінно прожарюється на сковороді.

Поради та рекомендації

Щоб кулінарне вишукування вдалося на славу і стало справжньою окрасою святкового столу, скористайтеся підказками досвідчених кухарів.

● Якщо ви хочете, щоб ромштекс вийшов більш ніжним і соковитим, візьміть вирізку з шийної частини туші.

● Нарізайте м'ясний шматок тільки поперек волокон і відбивайте не надто інтенсивно (товщина стейка повинна становити не менше 2 см). 

● Обов'язково перед паніруванням умочіть м'ясо в лозьен. Це допоможе сухарям краще закріпитися на стейку. Для приготування лозьена можете використовувати не тільки воду, а й молоко або вершки. Тоді страва буде ніжніше.

● Обсмажуйте ромштекс на добре розігрітій сковороді і тільки на рафінованій олії, щоб не зіпсувати смак і аромат частування.

● Для запікання духовку розігрівають до 180 градусів і поміщають туди м'ясо на 5-10 хвилин (інакше стейк пересушиться). Проткніть відбивну виделкою, якщо випливає прозорий сік - вона готова.

● Подають ромштекс на підігрітій тарілці, попередньо полив зверху розтопленим вершковим маслом.

● Як гарнір підійдуть каші, картопля фрі, тушковані, консервовані та смажені овочі, бобові.

Тепер ви знаєте, як готувати цю смачну м'ясну страву. Вибирайте рецепт ромштексу з детальними фото і покроковим описом процесу приготування і експериментуйте зі смаками. Приємного апетиту!

;