Укр
Рус

Роли

Роли - візитна картка Країни висхідного сонця

Роли - апетитні японські рисові рулетики з начинкою, згорнуті за допомогою бамбукової циновки. Багато європейців стали прихильниками цієї екзотичної страви і з задоволенням замовляють її в кафе і ресторанах. Якщо ви належите до їх числа, ми розповімо, в чому особливості цієї кулінарної вишуканості і як приготувати роли правильно в домашніх умовах.

Читати все...

Роли з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Роли з авокадо 60 4 3 з 5 - детальніше -
Роли з крабом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з крабом 60 4 3 з 5 - детальніше -
Роли з крабом в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Роли з крабом в домашніх умовах 70 3 3 з 5 - детальніше -
Роли з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Роли з креветками 60 2 3 з 5 - детальніше -
Роли з кунжутом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з кунжутом 60 4 3 з 5 - детальніше -
Роли з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Роли з куркою 60 4 3 з 5 - детальніше -
Роли з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Роли з лососем 0 5 60 з 5 - детальніше -
Роли з огірком - покроковий рецепт, фото 1 Роли з огірком 60 3 3 з 5 - детальніше -
Ролли з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Ролли з сьомгою 75 4 4 з 5 - детальніше -
Роли з тунцом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з тунцом 50 2 3 з 5 - детальніше -
Роли з вугром - покроковий рецепт, фото 1 Роли з вугром 85 5 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Роли
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Оформлення рецепта

Визначення та особливості

Роли - різновид суші. Частування відрізняються інгредієнтами і способом приготування. Суші (сусі) - грудочка рису, накрита зверху шматочком риби або морепродуктів (креветки, восьминога і т. д.). Роли - невеликі рулетики циліндричної форми, в складі яких рис, риба, морепродукти, овочі, сир та інші інгредієнти. Рисову начинку викладають на лист соєвого паперу або норі (пресовані водорості), згортають в рулет і нарізають на порційні шматочки-циліндрики рівного розміру.

В оригінальному рецепті ролів використовують рис нішікі. Для начинки підійдуть авокадо, свіжий огірок, червона ікра, лосось, креветки, вершковий сир, гриби шиітаке, курка і інші компоненти, відповідні смаковим уподобанням їдців. Для додання рису пластичності використовують рисовий уксус.Обвалюють готові рулетики в кунжуті або ікрі летючої риби.

Види

Виділяють два основні різновиди ролів, в залежності від інгредієнтів і способу приготування:

● Традиційні (готуються відповідно до кулінарних традицій Японії).

● Фірмові (рецепт є авторським винаходом шеф-кухаря). Сюди відносяться улюблені багатьма «Філадельфія» і «Каліфорнія», а також запечені роли. 

Як готувати

Багато господинь вважають приготування ролів верхом кулінарної майстерності. Насправді зробити це власноруч зовсім не складно.

1. Починають підготовку з відварювання рису. Замінити зерно сорту нішікі можна будь-яким круглозернистим сортом. Крупу добре промивають під крижаною водою, заливають рідиною виходячи з пропорції 1: 2,5 і ставлять на вогонь. Після закипання температуру зменшують, каструлю накривають кришкою і варять рис 10-15 хвилин.

2. У сотейнику рисовий оцет змішують з цукром і сіллю і ставлять на вогонь. Суміш підігрівають до тих пір, поки інгредієнти не розчиняться.

3. Готовий рис перекладають у чистий посуд, змішують з оцтовою заправкою і загортають, щоб він настоявся.

4. За цей час готують начинку. Нарізають на тонкі довгі смужки рибу, креветки, крабові палички, овочі та інші інгредієнти. 

5. Тепер надають страві закінчений вигляд. Бамбуковий килимок вистилають харчовою плівкою, кладуть на неї лист норі, зверху тонкий шар рису, начинку і починають згортати рулет.

6. Готову «ковбаску» розрізають на 6-8 шматочків, викладають на блюдо і подають з соєвим соусом, васабі або маринованим імбиром.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Роли з авокадо11.48 3.42 33.83 211.83
Роли з кунжутом6.27 5.54 32.58 208.16
Роли з вугром9.00 10.00 28.67 243.00
Ролли з сьомгою11.04 6.89 24.36 206.94
Роли з лососем9.59 8.75 22.78 215.15

Поради та рекомендації

Скористайтеся підказками досвідчених кухарів, і ваш кулінарний шедевр оцінять по достоїнству.

● Якщо у вас немає бамбукового килимка, можна використовувати для згортання ролів силіконовий.

● Ніж для нарізки повинен бути виключно гострим, щоб роли вийшли з рівними краями і не розвалилися в процесі нарізки.

● Викладаючи рис, змочіть руки водою. Так він не буде прилипати до долонь.

● Якщо ви не знайшли листа норі, згорніть рулет з рису, а потім обваляйте його в кунжуті. Буде смачно і красиво.

Тепер ви знаєте, як готувати це японське частування. Вибирайте рецепт приготування ролів з детальними фото і покроковим описом процесу та запрошуйте гостей на дегустацію. Приємного апетиту!

;