Укр
Рус

Равіолі

Шматочки сонячної Італії в тарілці - особливості приготування равіолі

Італійська кухня - одна з найпопулярніших в світі не дарма. Її універсальні, соковиті і смачні страви з ароматом трав ваблять простотою і одночасно вишуканістю. Саме таким, вишуканим і простим, є цей вид пасти з начинкою. Тісто в рецептах равіолі завжди однаково і незмінно, а їх смак залежить від начинки і соусів, які різняться від одного регіону до іншого. Всі секрети ситного частування, що нагадує звичні пельмені або вареники, ми розкриємо в цій статті.

Читати все...

Равіолі - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі 55 3 3 з 5 - детальніше -
Равіолі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі в томатному соусі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Равіолі за класичним рецептом - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі за класичним рецептом 75 4 3 з 5 - детальніше -
Равіолі з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з грибами 65 5 3 з 5 - детальніше -
Равиолі з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Равиолі з креветками 65 3 3 з 5 - детальніше -
Равіолі з лососем і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з лососем і сиром 80 5 3 з 5 - детальніше -
Равіолі з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з м’ясом 180 7 3 з 5 - детальніше -
Равіолі з рікоттою і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з рікоттою і зеленню 80 6 4 з 5 - детальніше -
Равіолі з вершковим соусом - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з вершковим соусом 50 6 3 з 5 - детальніше -
Равіолі з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з сиром 40 6 3 з 5 - детальніше -
Равіолі зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі зі шпинатом 45 6 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Равіолі
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Швидкість приготування
Смакові якості
Сезон

Історія і визначення

Як і багато інших виробів з тіста, ці шматочки тіста з начинкою, ймовірно, мають китайське коріння - в Європу вони потрапили по Великому шовковому шляху приблизно в XIII столітті. До цього часу відносяться перші історичні згадки рецепта равіолі в англо-нормандського літопису. А в XIV столітті про цю пасту йдеться в свідченнях італійських торговців. Незважаючи на китайське коріння, що живуть на Сицилії італійцям вдалося націоналізувати страву. Адже саме тут вирощували пшеницю для борошна. Звичайно, тоді ще не було томатного соусу, але начинки від сучасних сильно не відрізнялися. Це був вершковий сир, м'ясо, риба, овочі.

Зараз равіолі не прив'язані до будь-якої регіональної кухні - їх варять або обсмажують в киплячому маслі по всій території Італії. Багато хто вважає їх справжніми родичами пельменів, проте це не так. За визначенням це макаронні вироби, так як співвідношення тіста до начинки в них більше, ніж 50 на 50. Тісто становить основну частину даної пасти, і на відміну від пельменів, вареників і мантів їх не потрібно ліпити вручну. На один пласт пасти порційно укладається начинка, а другим вона накривається, після чого розрізається.

Рецепт приготування равіолі

Невеликі конвертики різної форми (трикутної, квадратної, півмісяцями) з прісного тіста з різними начинками готують покроково:

● заміс тіста;

● підготовка начинки;

● формування конвертиків;

● термічна обробка.

Ідеальне тісто для цих макаронних виробів повинно мати теплий сонячний відтінок, бути м'яким і ніжним. Досягається це завдяки складу з яєць і борошна. У класичному варіанті вода в нього не додається - її сполучну роль виконують білки. Однак в деяких рецептах равіолі цей інгредієнт все ж таки присутній. Щоб зробити гарне тісто, правильно дотримуватися пропорції: 1 яйце на 100 г борошна.

Види начинки

Хоча традиційно ця страва подається на друге, в залежності від начинки вона може подаватися в якості першого і навіть десерту. У першому випадку це бульйон з м'ясними та рибними равіолі. У Тоскані і Лаціо дуже популярною начинкою є вершковий сир Рікотта зі шпинатом. В кінці такі вироби заправляються соусами (томатним, вершково-часниковим, песто), а потім посипаються тертим сиром пармезаном і шавлією. Цей вид став класичним. На Сардинії, крім вершкової, готують начинку з картоплі з м'ятою. А як приготувати равіолі на десерт? Для цього також використовують рикотту, а зверху готові вироби посипають цукром і корицею.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Равіолі8.82 2.92 72.55 352.92
Равіолі з м’ясом9.24 8.71 14.69 172.38
Равіолі зі шпинатом12.04 14.99 16.60 251.52
Равіолі з сиром9.46 45.70 4.04 474.80
Равіолі за класичним рецептом10.60 15.26 26.87 162.74

Секрети досвідчених кулінарів

1. Якщо тісто вийшло дуже густим і сухуватим, додайте в нього збитий жовток, вводячи його маленькими порціями. В крайньому випадку допускається зовсім незначна кількість води.

2. При використанні магазинних яєць паста може вийти тьмяного кольору. Щоб надати їй гарний жовтий відтінок, купуйте домашні яйця або додайте трохи куркуми або морквяного соку.

3. Щоб два пласта тіста добре склеїлися в місцях розрізів, в рецептах равіолі радять змащувати їх водою або збитим білком після того, як викладете начинку на відстані 2,5 см.

4. Для вирізання краще користуватися спеціальною формою або ножем з фігурним краєм. Але якщо у вас їх немає, то розріжте макаронні вироби гострим ножем і пройдіться по всіх краях виделкою. Завдяки цьому начинка не випаде під час варіння і виглядати кулінарний шедевр буде більш привабливо.

Як бачите, приготувати справжні смачні равіолі можуть не тільки висококласні кухарі, а й кожен бажаючий на своїй домашній кухні, дотримуючись наших порад і рецептами з фото. Подавати готові вироби варто відразу після приготування, потомив в соусі і рясно посипавши сиром.

;