Укр
Рус

Пельмені

Пельмені

Пельмені - страва з прісного тіста з соковитою начинкою. Традиційно це кулінарне творіння відносять до російської кухні, проте подібні частування зустрічаються у різних народів світу. Відрізняються пельмені розміром, інгредієнтами і способом приготування. У чому ж їх особливість і як приготувати пельмені правильно на домашній кухні, ми вам зараз розповімо. 

Читати все...

Домашні пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Домашні пельмені 65 3 3 з 5 - детальніше -
Смажені пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Смажені пельмені 80 6 4 з 5 - детальніше -
Китайські пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Китайські пельмені 75 6 4 з 5 - детальніше -
Пельмені "Смачні вушка" - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені "Смачні вушка" 140 4 4 з 5 - детальніше -
Пельмені смажені - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені смажені 60 6 4 з 5 - детальніше -
Пельмені з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з яловичини 70 6 4 з 5 - детальніше -
Пельмені з бульйоном - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з бульйоном 60 6 4 з 5 - детальніше -
Пельмені з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з картоплею 75 6 3 з 5 - детальніше -
Пельмені сибірські - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені сибірські 200 4 4 з 5 - детальніше -
Російські пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Російські пельмені 65 5 4 з 5 - детальніше -
Рибні пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Рибні пельмені 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сибірські пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Сибірські пельмені 60 5 4 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Пельмені
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Кухонна техніка
Рівень складності
Швидкість приготування
Смакові якості

Визначення та особливості

Слово «пельмень» прийшло в російську мову з діалектів комі і удмуртів, де співзвучне йому «пельнянь» трактували як «хлібне вухо »(пель« вухо »і нянь« хліб »). Історики кулінарії вважають батьківщиною рецепта пельменів Урал. Саме звідти в кінці XIV- початку XV століття вони прийшли в російську кулінарію. Схожі частування зустрічаються в Тибеті, в Китаї, в Кореї, на Кавказі, в Середній Азії, в Італії, в Швеції і в інших країнах. «Родичі» класичних російських пельменів - цзяоцзи, хінкалі, манти, тортелліні і інші кулінарні винаходи, схожі за формою і рецептом приготування.

Головна особливість пельменів - оболонка з прісного тіста, що приховує соковитий фарш (м'ясний, рибний, овочевий, фруктовий). Формувати хлібні вушка можна вручну або за допомогою спеціального пристосування - пельменниці.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Пельмені сибірські11.95 9.35 28.33 248.93
Пельмені з бульйоном5.86 6.59 0.93 90.99
Пельмені з яловичини10.40 8.50 32.00 249.67
Пельмені з картоплею8.15 13.18 41.22 319.51
Китайські пельмені14.48 23.90 0.56 280.38

Як готувати

Починають підготовку з приготування тіста. Борошно просівають через сито, щоб воно наситилося киснем, потім гіркою насипають на стіл, роблять всередині поглиблення, додають воду, яйце, сіль і замішують тісто. Деякі господині готують тісто на молоці, кефірі, мінеральній воді або окропі (заварне тісто), так воно виходить ніжніше.

Для начинки пельменів готують змішаний фарш з яловичини і свинини. Також можна додавати курятину або баранину, що залежить від гастрономічних уподобань їдців і кулінарних традицій народу. Наприклад, в деяких регіонах Сибіру і Уралу поширена начинка з ведмедини, лосятини і оленини. 

Для додання соковитості м'ясному або рибному фаршу в нього додають подрібнені в блендері або перекручені через м'ясорубку цибулю і сало. В якості спецій використовують мелений чорний перець і сіль, що не перебивають натуральний аромат начинки. 

Щоб приготувати пельмені, необхідно:

1. Розкачати тісто тонким шаром (не більше 2 мм).

2. Вирізати склянкою кружечки. 

3. В середину покласти начинку.

4. Сформувати пельмень, добре защіпнув краї і з'єднавши їх в кільце.

Можна заощадити час і скористатися пеельменницею.

Поради та рекомендації

Хочете, щоб ваші пельмені вдалися на славу? Скористайтеся підказками професійних кухарів. Кілька нехитрих порад допоможуть створити справжній кулінарний шедевр.

● Продукти для приготування тіста повинні бути однієї температури, тому яйця заздалегідь вийміть з холодильника, а воду використовуйте кімнатної температури. 

● Готовність замішаного тіста перевіряють наступним чином: натискають на нього пальцем.Ямка, що з явилася говорить про те, що тісто готове до розкочування і ліплення. Якщо ямка зникає, необхідно додати борошна і знову вимісити.

● Для соковитості начинки в фарш додають рубаний лід. В цьому випадку варіть напівфабрикати відразу, після ліплення, поки лід всередині не розтанув.

● Пельмені можна не тільки відварювати, а й смажити або готувати на пару. Буде дуже смачно. 

Тепер ви знаєте всі тонкощі. Вибирайте рецепт приготування пельменів з детальними фото і покроковим описом процесу готування і запрошуйте гостей на дегустацію. Приємного апетиту!

;