Укр
Рус

Паста

Паста

Паста - ситна і смачна страва, яку з задоволенням готують не тільки в сонячній Італії, але і в багатьох країнах. Існує безліч рецептів приготування пасти, серед яких кожна господиня обов'язково знайде той, що припаде до смаку всім членам сім'ї. Готувати це частування не складно, тому із завданням впорається навіть кухар-початківець. Як це зробити правильно на домашній кухні, і в чому відмінність цього кулінарного творіння від звичних макаронів, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Паста песто - покроковий рецепт, фото 1 Паста песто 40 4 3 з 5 - детальніше -
Паста болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Паста болоньєзе 40 4 3 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Паста карбонара простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Паста карбонара простий рецепт 50 4 3 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з беконом 35 2 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара з пармезаном - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з пармезаном 25 2 2 з 5 - детальніше -
Паста карбонара з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Паста карбонара з вершками 45 4 3 з 5 - детальніше -
Паста простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Паста простий рецепт 45 6 3 з 5 - детальніше -
Паста з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Паста з беконом 55 5 3 з 5 - детальніше -
Паста з шинкою і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з шинкою і грибами 45 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з кальмарами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Паста з креветками 30 4 2 з 5 - детальніше -
Паста з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Паста з лососем 35 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Паста з мідіями 50 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з сьомгою і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Паста з сьомгою і зеленню 60 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з сиром і помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з сиром і помідорами 40 5 3 з 5 - детальніше -
Паста з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Паста з тунцем 40 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з часником - покроковий рецепт, фото 1 Паста з часником 35 3 2 з 5 - детальніше -
Паста з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Паста з вершками 45 4 3 з 5 - детальніше -
Паста том ям - покроковий рецепт, фото 1 Паста том ям 60 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Паста
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Національні кухні
Рівень складності
Швидкість приготування
Оформлення рецепта

Визначення та особливості

Якщо ви вважаєте, що італійці називають пастою будь-які макаронні вироби, ви помиляєтеся. На відміну від вермішелі і локшини цей продукт виготовляють виключно з двох компонентів: борошна твердих сортів пшениці і води. Слово «паста» перекладається з італійської як «тісто». Кулінарне творіння прийшло в сучасну кухню з далекої давнини. Ще в I столітті н.е. предки сучасних італійців готували локшину з твердих сортів пшениці і тримали її в печі. Довгі століття така їжа вважалася їжею простолюдинів, бідняків і мандрівників, так як обходилася дешево, могла довго зберігатися і швидко готуватися. Подавали пасту, як правило, з часником і овочами, а представники більш заможного стану варили її в молоці і вживали з медом, сиром і маслом.

З XIX століття почалося промислове виробництво пасти і збільшення її споживання по всьому світу. Зараз напівфабрикат випускають у формі спіральок, метеликів, черепашок, стрічок, трубочок-пір'я і т. д. Через мінімального вмісту крохмалю страва відмінно засвоюється травною системою, не додаючи зайвих сантиметрів в талії. Серед найбільш популярних і поширених рецептів пасти наступні:

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Паста Карбонара15.57 15.60 25.75 313.69
Паста4.36 10.22 15.17 179.62
Паста з часником8.86 17.27 35.07 339.33
Паста Карбонара з пармезаном17.59 14.68 42.23 380.50
Паста Карбонара з беконом10.98 14.44 20.97 266.74

● з грибами;

● з морепродуктами;

● з шинкою;

● з томатним соусом;

● з вершковим соусом;

● з овочами.

Як приготувати пасту

Щоб приготувати цей кулінарний шедевр, необхідна велика каструля і багато види. У невеликій кількості рідини макаронні вироби будуть злипатися і приставати до дна.

1. Закип'ятіть воду, посоліть її і опустіть пасту в окріп.

2. На хвилину накрийте каструлю кришкою, щоб не знизилася температура кипіння, і відновилося бурління.

3. Помішуйте пасту кілька хвилин, щоб макарони не злиплися, вогонь при цьому не зменшуйте.

4. Час варіння залежить від товщини напівфабрикату (в середньому 5-10 хвилин). Орієнтуйтеся на інструкцію з приготування, зазначену на упаковці.

5. Коли страва буде готова, злийте воду і заправте гарячу пасту соусом або збризніть оливковим маслом. 

Поради та рекомендації

Хочете здивувати гостей справжнім італійським делікатесом? Скористайтеся підказками досвідчених кулінарів, які знають хист в приготуванні пасти.

● Розраховуйте кількість води і солі, виходячи з наступної пропорції: 1000 мол рідини: 100 г макаронних виробів: 10 г солі .

● У процесі варіння не додавайте в воду пісне масло. Це погіршить смак. 

● Готову страву відкидають на друшляк, щоб стекла юшка, і ніколи не промивають, щоб не змивати виділившийся при варінні крохмаль. Це дозволяє соусу добре вбратися, роблячи макарони смачними і соковитими.

● Пасту подають з підливою на основі томатів або пармезану, з додаванням шматочків м'яса, риби або овочів, запашних трав, часнику і спецій.

● Щоб соус краще просяк пасту, робіть його більш рідким або залиште в каструлі трохи води, в якій варили макарони і яка не встигла стекти. 

Тепер ви знаєте, як готувати це кулінарне творіння. Вибирайте рецепт з детальними фото і покроковим описом процесу приготування і запрошуйте друзів на дегустацію. Приємного апетиту!

;