Укр
Рус

Паелья

Паелья - королева іспанської кухні

Паелья - страва національної іспанської кухні, яка готується на основі рису, підфарбованого шафраном до золотистого кольору. Як стверджують іспанці, в їх кулінарії існує більше 300 рецептів паельї, що відрізняються інгредієнтами, властивими тому чи іншому регіону країни. Якщо ви бажаєте спробувати це кулінарне творіння, немає необхідності відправлятися в ресторан з автентичним меню. Створити іспанське частування можна власноруч в домашніх умовах. Як приготувати паелью правильно і в чому особливості цієї страви, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Іспанська паелья - покроковий рецепт, фото 1 Іспанська паелья 80 6 4 з 5 - детальніше -
Паелья в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Паелья в домашніх умовах 75 4 3 з 5 - детальніше -
Паелья з морепродуктів - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з морепродуктів 55 3 2 з 5 - детальніше -
Паелья овочева - покроковий рецепт, фото 1 Паелья овочева 55 4 3 з 5 - детальніше -
Паелья з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з креветками 65 6 3 з 5 - детальніше -
Паелья з куркою та креветками - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з куркою та креветками 85 6 3 з 5 - детальніше -
Паелья з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з мідіями 75 6 3 з 5 - детальніше -
Паелья з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з морепродуктами 55 3 3 з 5 - детальніше -
Паелья з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з овочами 65 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Паелья
Вид
Категорія страви
Кухонна техніка
Рівень складності
Швидкість приготування
Сезон

Визначення та особливості

Незважаючи на те, що паелья традиційно вважається іспанською стравою, самі іспанці відносять її до класичної кухні Валенсії. Саме в цьому регіоні з'явилося дане частування, яке отримало назву від валенсийского слова «paella», що означає «сковорода». Готується страва з білого рису, підфарбованого в процесі приготування шафраном, м'ясних інгредієнтів (курятини або кролятини), бобів, зелених овочів, равликів і різних спецій. Також можна приготувати морський варіант частування, в якому равлики і м'ясо замінюються морепродуктами - креветками, кальмарами, восьминогами і т. д. Також користується популярністю паелья «чорний рис», де рисова крупа в процесі варіння підфарбовується чорнилом каракатиці.

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Паелья овочева3.59 4.76 22.23 152.63
Паелья з куркою і морепродуктами9.35 10.75 10.07 178.87
Паелья з морепродуктами9.66 4.87 14.04 144.68
Паелья з креветками9.35 8.35 14.96 178.32
Паелья з мідіями6.18 0.99 18.49 133.67

Як готувати

Щоб приготувати це іспанське частування, необхідно дотримуватися кількох правил.

1. Страва готується в спеціальній великій і плоскій сковороді, в якій рис вариться особливим способом.

2. У сковороду наливають трохи оливкового масла, всипають цибулю, часник, моркву і обсмажують все до готовності.

3. Потім викладають нарізане невеликими шматочками куряче м'ясо. Якщо паелья буде з морепродуктами, то вони додаються на завершальному етапі приготування.

4. Коли курка трохи присмажилася, в сковороду висипають рис і рівномірно розподіляють його по всій поверхні. 

5. Заливають інгредієнти заздалегідь підготовленим бульйоном і розведеним у воді шафраном і тушкують 30-40 хвилин на повільному вогні, не накриваючи кришкою сковороду, щоб випарувалася зайва рідина.

6. На завершальному етапі сковороду з паельєю накривають кришкою і дають настоятися перед подачею 10-15 хвилин. 

Поради та рекомендації

Хочете здивувати гостей іспанським делікатесом? Скористайтеся нехитрими секретами професійних кухарів. У вас вийде справжній гастрономічний шедевр з чудовим видом і смаком.

● Велике значення має те, на якому вогні ви готуєте паелью. В ідеалі полум'я повинно охоплювати всю площу сковороди, рівномірно прогріваючи її з усіх боків (а не тільки середину сковорідки). Справжня Паелья готується на відкритому вогні або на спеціальній плиті для приготування рису (з розсіювачем полум'я).

● Залежно від додаткових інгредієнтів вибирається бульйон. До м'ясних добавок - м'ясний, до риби - рибний, до овочів - овочевий.

● Якщо ви використовуєте в приготуванні заморожені креветки або морський коктейль, викладайте їх поверх рису за кілька хвилин до готовності.

● Коли рис звариться, максимально збільште вогонь, щоб на дні сковороди утворилася характерна для паельї скоринка, яку обов'язково потрібно з'їсти, а не залишати на тарілці (вважається поганим тоном).

Тепер ви знаєте, як готувати чудову паелью. Вибирайте на сайті рецепт з детальними фото і покроковим описом процесу приготування і експериментуйте зі смаками. Приємного апетиту!