Укр
Рус

Начинка для млинців

Начинка для млинців

Млинці з начинкою - відмінне частування для повсякденного і святкового столу. Знайомі багатьом нам з дитинства апетитні рум'яні рулетики з задоволенням наминали і дорослі і діти. Варіантів для фарширування млинців багато. Серед найпопулярніших начинок для млинців - сир, повидло, фарш з м'яса або субпродуктів. Про смачні рецепти і про те, як приготувати начинку для млинців на домашній кухні, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

М’ясна начинка для млинців - покроковий рецепт, фото 1 М’ясна начинка для млинців 40 4 2 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Начинка для млинців
Вид
Категорія страви

Особливості страви

Начинка для млинців здатна відмінно урізноманітнити повсякденне меню і перетворити легкий перекус в повноцінний сніданок, обід або вечерю. Кулінарні експерти стверджують, що існує понад півсотні різних рецептів приготування начинок для млинців, тому кожен, навіть дуже вимогливий гурман, знайде частування за смаком.

Умовно начинки можна розділити на п'ять груп:

1. м'ясні; 

2. овочеві і грибні; 

3. рибні; 

4. сирні і яєчні; 

5. солодкі. 

До першої групи відносять начинки для млинців з курячого м'яса, перекрученої яловичини або свинини, печінки, ліверу, копченостей.

До другої групи можна віднести начинки з тушкованої або квашеної капусти, відвареної картоплі, брокколі, шпинату, смажених грибів, відвареного буряка , консервованої квасолі і т. д.

Як рибна начинка для млинців підійде подрібнене філе солоного оселедця, сьомги або форелі, відварене філе білої або червоної риби, копчена скумбрія, червона ікра.

Сирні начинки готують на основі кисломолочного сиру (сиру, бринзи) або сиру твердих сортів. Для смаку подрібнений сир з'єднують з горіхами, сухофруктами, шинкою, часником, вареними яйцями, зеленню.

Солодкі млинці подають на десерт і як правило фарширують ягодами і фруктами, мармеладом, повидлом, шоколадною пастою, меленими горіхами, змішаними з медом, родзинками та іншими солодощами.

Особливості приготування

Існують певні загальні правила, яких слід дотримуватися при приготуванні начинки для млинців. Особливо це стосується рибних і м'ясних начинок, вони повинні бути повністю готові. Пояснюється така вимога просто: млинці - не пиріжки і на сковороді обсмажуються лише пару хвилин. Якщо начинка сира, вона не встигне приготуватися за цей час. Також варто враховувати, що млинці для фарширування присмажуються лише з одного боку. Потім на рум'яну сторону кладеться начинка, загортається рулетик і обсмажується до золотистого кольору.

Поради та рекомендації

Хочете здивувати гостей смачними начинками для млинців, скористайтеся підказками і нехитрими секретами досвідчених кухарів.

1. Щоб сирна начинка вийшла однорідної консистенції, рекомендується попередньо протерти сир через сито або добре розім'яти його вилкою.

2. Якщо ви готуєте млинці з куркою і грибами, не використовуйте для тушкування вершки або сметану, начинка може вийти занадто рідкою. Краще на завершальному етапі додати в сковороду тертий сир. Він відмінно скріплює компоненти і додає смаку додаткові нотки.

3. Щоб млинці з печінковою начинкою були виключно смачними, відварюйте печінку з морквою та цибулею, а потім разом з вареними овочами перекрутіть на м'ясорубці або подрібніть блендером.

4. Відмінною начинкою для млинців стануть крабовий салат або олів'є. Такі млинці не вимагають обсмажування і подаються холодними.

Тепер ви все знаєте про правильне фарширування млинчиків. Вибирайте рецепт начинки для млинців з детальними фото і покроковим описом процесу приготування і експериментуйте зі смаками. Приємного апетиту!

;