Укр
Рус

Мясо в рукаві

М'ясо в рукаві

Запечене м'ясо в рукаві - улюблена страва багатьох господинь. Готується вона досить просто, а виходить чудово смачною і ароматною. Таке кулінарне творіння може стати прикрасою будь-якого повсякденного або святкового столу. Подають його як в гарячому, так і в холодному вигляді, цілком або нарізавши на порційні шматки. Що можна запікати в рукаві на домашній кухні і в чому секрети справжніх кулінарних шедеврів, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Ви обрали:
 Другі страви×Мясо в рукаві
Вид
Категорія страви

Особливості приготування

Завдяки сучасним технологіям у кухарів з'явилося таке необхідне і практичне пристосування, як рукав для запікання. Міцний пакет з безпечної термостійкої харчової плівки дозволяє швидко і легко приготувати апетитні м'ясні вишукування, зберігаючи більшість корисних мікроелементів та вітамінів. Запікати подібним способом можна будь-які види м'яса:

● баранину (нога, шия);

● свинину (грудинка, лопатка, ошийок); 

● телятину;

● курку, качку і індичку; 

● кролика і т. д. 

Попередньо м'ясо рекомендується замаринувати на кілька годин в суміші спецій і ароматних трав, натерти гірчицею з медом або меленим часником - все залежить від рецепта приготування м'яса в рукаві. Незважаючи на те, який маринад ви виберете, страва вийде ароматною і ніжною.

Коли м'ясо промаринувалося, його відправляють в термостійкий рукав, довжину якого регулюють залежно від розміру м'ясного шматка. Випустіть зайве повітря і загерметизуйте пакет, зав'язавши краї тугим вузлом або затиснувши спеціальними пластиковими або металевими кліпсами (додаються до кожного пакету). Потім м'ясо в рукаві поміщають в жароміцний посуд і відправляють в розігріту духову шафу.

Поради та рекомендації

Щоб запечена буженина, вирізка або інший м'ясне вишукування вийшло незабутньо смачним, скористайтеся підказками досвідчених кулінарів і професійних кухарів. Вони вже точно знають, як приготувати м'ясо в рукаві правильно.

1. Перед використанням уважно розгляньте рукав. З одного боку повинні бути невеликі отвори для виходу пари. Помістивши страву в духовку, переконайтеся, щоб прорізи перебували зверху. Якщо такі отвори відсутні, їх можна виконати зубочисткою або вістрям ножа, після того, як продукт помістили всередину пакета.

2. Ще один важливий момент приготування: плівка не повинна стосуватися нагрівальних елементів і розпечених стінок духової шафи, інакше вона почне плавитися і видавати характерний їдкий запах.

3. Час запікання безпосередньо залежить від розміру шматка і варіюється від 40 хвилин до 2 годин.

4. Готувати м'ясо в рукаві можна не тільки в духовці, але і в мікрохвильовці, в пароварці і в мультиварці. Це особливо стане в нагоді в дієтичному харчуванні, так як рукав дозволяє готувати м'ясні делікатеси у власному соку без додавання всередину масла і жирів.

5. Щоб заощадити час на підготовку, можна в одному пакеті одночасно запікати кілька інгредієнтів, наприклад, м'ясо з овочами (картоплею, кабачками, баклажанами, морквою та іншими). ​​

6. Щоб домогтися на м'ясному шматку рум'яної золотистої скоринки, за 10-15 хвилин до закінчення приготування вийміть жаровню з духовки, акуратно розріжте верх пакета (щоб не обпекти руки гарячою парою), поставте страву назад в духовку, включивши верхній тен.

Тепер ви знаєте, як готувати це кулінарне творіння. Вибирайте рецепт м'яса в рукаві з детальними фото і покроковим описом процесу приготування і експериментуйте на кухні. Приємного апетиту!

;