Укр
Рус

Мясо в духовці

М'ясо в духовці

М'ясо в духовці - улюблена багатьма господинями страва, яка позбавляє від тривалого стояння біля плити. Запікаючи окіст або вирізку, ви без особливих зусиль створите апетитне і смачне частування для повсякденного або святкового столу. Рецептів приготування м'яса в духовці багато. Готувати таким способом можна все, що побажаєте - курку, качку, індичку, телятину, свинину або баранину. Як приготувати кулінарний шедевр в духовці в домашніх умовах і чому запікання так популярно, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Буженина - покроковий рецепт, фото 1 Буженина 80 5 2 з 5 - детальніше -
Буженина в тісті - покроковий рецепт, фото 1 Буженина в тісті 0 3 50 з 5 - детальніше -
Буженина зі свинини в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Буженина зі свинини в духовці 85 6 3 з 5 - детальніше -
Шинка - покроковий рецепт, фото 1 Шинка 120 4 3 з 5 - детальніше -
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Яловичі котлети в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Яловичі котлети в духовці 50 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня буженина зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня буженина зі свинини 120 4 3 з 5 - детальніше -
Запечена бараняча нога - покроковий рецепт, фото 1 Запечена бараняча нога 100 4 3 з 5 - детальніше -
Запечена грудка індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечена грудка індички 65 2 3 з 5 - детальніше -
Запечена свинина в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Запечена свинина в фользі 50 6 3 з 5 - детальніше -
Запечене стегно індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечене стегно індички 75 2 3 з 5 - детальніше -
Запечене м’ясо в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Запечене м’ясо в рукаві 120 5 3 з 5 - детальніше -
Запечене філе індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечене філе індички 120 4 3 з 5 - детальніше -
Індичка запечена - покроковий рецепт, фото 1 Індичка запечена 70 1 2 з 5 - детальніше -
Котлети з фаршу в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з фаршу в духовці 75 4 3 з 5 - детальніше -
Кролик в винному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Кролик в винному соусі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Кролик в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Кролик в духовці 120 6 3 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Крильця курячі запечені - покроковий рецепт, фото 1 Крильця курячі запечені 75 3 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка запечена в фользі 100 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе в сирі - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе в сирі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе у фользі в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе у фользі в духовці 40 4 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Мясо в духовці
Вид
Основні страви і гарніри
Категорія страви
Спосіб приготування
Кухонна техніка
Рівень складності
Швидкість приготування
Температура подачі

Особливості приготування

На відміну від смаженого на сковороді, м'ясо, запечене в духовці, не тільки ароматне, а й корисніше. Рум'яна кірочка, яка утворюється в процесі запікання, не містить небезпечних канцерогенів, що виділяються при горінні масла на сковорідці. Тому, ті, хто піклуються про здорове харчування, вибирають такий вид термообробки продуктів.

Запікати м'ясо в духовці можна кількома способами:

1. Відкритий. При такому приготуванні підготовлений шматок м'яса нанизують на рожен або викладають в деко або спеціальну форму і відправляють томитися в духовку до повної готовності.

2. Закритий. Запікання відбувається в рукаві, фользі, горщиках або будь-який інший посуді під кришкою.

3. Короткочасний. Приготоване будь-яким способом м'ясо відправляють в духовку на 10-15 хвилин для отримання рум'яної скоринки. 

Топ популярних рецептів категорії

НазваБілки, в 100 г Жири, в 100 г Вуглеводи, в 100 г Ккал, в 100 г
Запечені курячі гомілки з картоплею в духовці7.89 8.94 9.88 155.34
Запечене м’ясо в рукаві11.27 13.83 5.61 197.35
Ростбіф зі свинини16.00 21.00 0.00 259.00
Шинка6.40 8.30 0.73 105.29
Запечена свинина в фользі14.46 27.24 1.76 311.34

Тонкощі і секрети

Щоб кулінарне творіння вдалося на славу, необхідно знати певні правила приготування м'яса в духовці, починаючи з вибору продукту.

● Вибирайте для запікання не дуже суху частину туші. Ідеальний варіант - шматок з невеликим жировим прошарком. У процесі запікання жир розтопиться, і страва вийде соковитою і ніжною. Особливо це важливо, якщо ви готуєте м'ясо відкритим способом, коли час від часу його необхідно поливати соком, що виділився.

● Температурний режим також має значення. Свинину і баранину рекомендується готувати при 200-240 градусах, а ось для яловичини встановлюйте терморегулятор на позначку 100-150 градусів і томіт її у власному соку 2-4 години.

● Жорстке м'ясо перед запіканням необхідно замаринувати, щоб розм'якшити волокна. Для цього підійде маринад на основі цитрусових, кисломолочних продуктів, білого вина або винного оцту. 

● Приготоване м'ясо не поспішайте відразу виймати з духовки. Воно повинно трохи «настоятися», тоді повніше розкриється його смак і аромат.

Поради та рекомендації

Кілька корисних порад від професійних кухарів допоможуть кулінарам-початківцям здивувати гостей неперевершеним рецептом м'яса в духовці. 

● Ідеальний посуд для запікання - товстостінна чавунна ємність з високими бортиками, розмір якої буде залежати від ваги і об'єму м'ясного шматка.

● Ставте м'ясо в добре прогріту духовку, в іншому випадку з нього витечуть соки, і частування вийде сухим.

● Готовність страви допоможе визначити кулінарний термометр або простий нехитрий спосіб: зробіть кілька проколів ножем і подивіться на колір випливаючого соку. Мутний і червонуватий свідчить про те, що ще рано виймати частування з духовки.

● Якщо всередині шматок залишається сирим, а верх його вже підрум'яниться, прикрийте м'ясо листом фольги, щоб не підгоріло.

● З виділившого на деко соку можна зварити смачний соус-підливу, додавши в нього трохи вина і води, пряних трав і спецій і прокип'ятивши все це в сотейнику.

Тепер ви знаєте, як приготувати м'ясо в духовці правильно. Вибирайте рецепт з детальними фото і покроковим описом процесу готування і експериментуйте на кухні. Приємного апетиту!