Укр
Рус

Мясо у фользі

М'ясо у фользі

М'ясо у фользі давно стало звичною і улюбленою стравою багатьох наших господинь. При такому способі приготування м'ясний шматок більше години томиться в духовці у власному соку, рівномірно пропікаючись з усіх боків. В результаті на столі виявляється ніжне, ароматне частування, на підготовку якого ви не витратили багато сил і часу. Незважаючи на простоту рецепта, і в цій справі є свої секрети й тонкощі. Як приготувати м'ясо у фользі на домашній кухні і в чому особливості цього кулінарного процесу, ми вам зараз розповімо.

Читати все...

Запечена свинина в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Запечена свинина в фользі 50 6 3 з 5 - детальніше -
Ви обрали:
 Другі страви×Мясо у фользі
Вид
Категорія страви

Особливості приготування

Останнім часом часто для запікання продуктів в духовці використовується харчова алюмінієва фольга. Знайти її можна в кожному господарському супермаркеті. Звернув в таку обгортку шматок м'яса і відправивши його в розігріту духову шафу, ви отримаєте соковиту і корисну страву без зайвих жирів, а отже калорій.

Запікати у фользі можна курку, качку, індичку, цілісний шматок свинини, яловичини або баранини або окремі порційні шматочки. Якщо ви не дотримуєтеся правильного харчування, доповніть смак м'ясного делікатесу ароматним маринадом на основі майонезу, соєвого соусу, часнику, пряних трав і спецій. Тоді навіть найсухіше м'ясо вийде соковитим і ніжним. Час приготування залежить від температури нагріву духовки і величини м'ясного шматка. Як правило, двокілограмова куряча тушка запікається протягом 2,5 годин, а розрізана на шматочки - 40-60 хвилин. На приготування 1 кг свинячої м'якоті піде 1 годину, а на запікання м'яса на кості - 1,5-2 години. 

Як готувати м'ясо у фользі

За твердженням досвідчених кухарів, отримати гідну страву, можна лише тоді, коли дотримані всі правила запікання. Незалежно від рецепта приготування м'яса у фользі, воно повинно бути правильно і герметично загорнуте, інакше втратить соковитість, смак і аромат, підгорить або залишиться жорстким.

1. Свинина, яловичина або баранина для запікання готуються наступним чином: шматок очищають від плівок і зайвого жиру, промивають, шпигують часником і натирають спеціями. Солити м'ясо не рекомендується, краще це зробити після приготування.

2. Покладіть на лист фольги шматок м'яса і накрийте його зверху ще одним листом. Краї щільно притисніть з усіх боків, і у вас вийде надійний черехугольний алюмінієвий пакет для запікання. Якщо шви будуть герметичними, в процесі приготування з нього не витече жодна крапля м'ясного соку.

Поради та рекомендації

Щоб здивувати гостей своєю кулінарною майстерністю, скористайтеся підказками досвідчених кухарів, і тоді ваше м'ясне вишукування вдасться на славу.

● Якщо шматок для запікання виявився занадто сухим, можна обернути його пластами бекону.

● М'ясо ставте в заздалегідь розігріту до потрібної температури духовку.

● Середній час запікання 1 кг свинини без кістки - 40 хвилин при температурі 200-220 градусів. Не перетримуйте страву в духовці, інакше воно може бути надто сухим.

● Якщо хочете, щоб на запеченому в духовці м'ясі утворилася рум'яна кірочка, розгорніть фольгу за 10-15 хвилин до закінчення запікання .

● Для запікання в вугіллі використовуйте товсту фольгу або обертайте шматок в два шари.

● Можна приготувати смачне м'ясо у фользі в аерогрилі. Робиться це в два етапи: 20-25 хвилин при температурі 240 градусів і високої вентиляції і ще півгодини на середній швидкості при температурі 180 градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати м'ясні делікатеси в духовці. Вибирайте рецепт м'яса у фользі з детальними фото і детальним покроковим описом процесу приготування і експериментуйте зі смаками. Приємного апетиту!

;